Wednesday, February 14, 2007

Μπάρακ Ομπάμα, ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ;


Διαβάζω εδώ και καιρό στις εφημερίδες σχόλια για την υποψηφιότητα του αφροαμερικανού γερουσιαστή για την προεδρία των ΗΠΑ. Οι θέσεις του μπορεί να μην διαφέρουν πολύ από αυτές ενός μέσου Δημοκρατικού και είναι λιγάκι δύσκολο να προβλέψει κάποιος την πολιτική του αν γίνει ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Εγώ, αφού βρισκόμαστε ακόμη στο αναγνωριστικό στάδιο, θα σταθώ περισσότερο στο ότι είναι ένα καταπληκτικό "τηλεοπτικό προϊόν", γράφει τρομερά στο φακό, ενώ είναι δεινός ρήτορας. Η Χίλαρυ θα αντιμετωπίσει τρομερές δυσκολίες να τον βγάλει από την μέση αφού η δημοτικότητα του όσο περνάει ο καιρός αυξάνεται κατακόρυφα. Εδώ ολόκληρος πρόεδρος της Αυστραλίας επιστρατεύτηκε για να εκτοξεύσει ύβρεις εις βάρος του!

Οι ρεπουμπλικάνοι, γνωρίζοντας ότι είναι αδύνατο να πάρουν τις επόμενες εκλογές λόγω της πολιτικής Μπους και δεδομένου του πολύ σκληρού αντιπάλου που θα αντιμετωπίσουν, μάλλον τους κόβω να στέλνουν ένα "πρόβατο για σφαγή", με επικρατέστερο κατα την εκτίμηση μου τον Ρ. Τζουλιάνι, πρώην δήμαρχο της Νέας Υόρκης (επι 11/9).

Ο Ομπάμα μάλλον οδεύει ολοταχώς για το οβάλ γραφείο και αυτό που περιμένουμε να δούμε είναι αν θα κρατήσει τουλάχιστον τις στοιχειώδεις υποσχέσεις του για στροφή της αμερικάνικης πολιτικής στο εσωτερικό της...

17 comments:

unclejack said...

Έχεις δίκιο, και γω πιστεύω οτι αυτός θα επικρατήσει στην ψηφοφορία, αλλά δεν θα πάει στο οβάλ γραφείο αλλά στο οβάλ σκουπιδοτενεκέ & six feet under, γιατί αν βγεί σίγουρα θα ξεκινήσει ενα American History X #2.

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ Τ. said...

Την κερατωμένη hillary που την βάζετε?

vpapanik said...

Θυμήθηκα τώρα όλες εκείνες τις ταινίες καταστροφής του χόλυγουντ (βλέπε deep impact κλπ) όπου ο πρόεδρος των ΗΠΑ ήταν μάυρος...

Δεν το βλέπω...μάλλον η κερατού θα βγει την οποία βρίσκω αντιπαθέστατη όπως και τις περισσότερες γυναίκες πολιτικούς.

Stormrider said...

@unclejack
έλα μωρέ σιγά, καμμιά National Alliance θα βγάλει αφρούς, αλλά τίποτε δε θα συμβεί.
Στην τελική οι μαύροι δεν τον πάνε (κατα τις δημοσκοπήσεις) επειδή δεν λέει καφρίλες...

@νεκτάριος+vpapanik
αυτή είναι σοβαρή αντίπαλος, αλλά θυμίζει παλιές εποχές, είναι του "συντηριτικού" φάσματος των Δημοκρατικών, πολλοί την θεωρούν κρυόκωλη και πολλές γυναίκες (που υποτίθεται ότι εκεί "χτυπάει") δεν προτιμάνε τον Ομπάμα.

Pixie said...

Καταρχήν να σε συγχαρώ για την αναβάθμιση του blog μιας και έβαλες βιντεάκι¨)!Αλήθεια όμως χάρηκα που το έβαλες γιατι δεν τον είχα δει στην τηλεόραση και σίγουρα δεν τον είχα ακούσει να μιλάει.Ελπίζω να μην βγεί η Ηιlary! Φαίνεται πάντως να εχει μια αξιοπρεπη παρουσία και να ελπίσουμε να ακολουθήσει μια ανθρωποκεντρική πολιτική.Ελπίζω κάποια στιγμή να καταργήσουν και την θανατική ποινη.Μου θυμίζει λιγο τον Palmer πάντως¨)

Ασμοδαίος said...

@νεκτάριος τ.: Θά έλεγα πού τη βάζουμε την κερατωμένη, αλλά σέβομαι τον οικοδεσπότη.

Από τους μέχρι τώρα ανακοινωθέντες υποψηφίους είναι μακράν ο μη χείρων και, γι' αυτό, από εμένα έχει τις καλύτερες ευχές. Νομίζω ότι έχει καταθέσει και ολοκληρωμένο σχέδιο για πολιτική λύση του προβλήματος του Ιράκ. Αν ισχύει και τη βρω θα αφήσω και link.

Stormrider said...

@pixie
από το site της 1ης σαιζόν του 24 μπορούσες να παραγγείλεις κάτι μπλουζάκια που έγραφαν "Palmer for President" (και καλά της προεκλογικής του εκστρατείας), ακόμη τα ψάχνω!!!

Pixie said...

Σοβαρά;Αν τα βρείς πές μου!!!Ενας Palmer θα μας σώσει!

Stormrider said...

@pixie

http://images.google.gr/imgres?imgurl=http://www.24fanclub.com/userImages/productImages/trtf2046_lg.jpg&imgrefurl=http://www.24fanclub.com/productDetails.do%3FproductID%3D244%26categoryID%3D0&h=209&w=225&sz=10&hl=el&start=1&tbnid=3pUCcDPsUe695M:&tbnh=100&tbnw=108&prev=/images%3Fq%3Dpalmer%2Bfor%2Bpresident%2Bt-shirt%26svnum%3D10%26hl%3Del%26client%3Dfirefox-a%26rls%3Dorg.mozilla:en-US:official%26hs%3DPu6%26sa%3DN

παίρνω την κοπέλα μου να της πω (μέρα που είναι) να μου το κάνει δώρο

Stormrider said...

χμμμ βασικά:εδώ

Phantasmak said...

Μάλλον κανάς Τομ Λένοξ θα γίνει πρόεδρας.

Ασμοδαίος said...

Δυστυχώς, ο Thomas Lennox είναι ήδη πρόεδρος. Μόνο που είναι λιγότερο intellectual και περισσότερο αναγεννημένος χριστιανός.

Stormrider said...

περίεργο πάντως για τον Λένοξ, πιό πολύ για ρεπουμπλικάνο τον κόβω, ενώ συνεργάζεται με τους δημοκρατικούς

Pixie said...

Nice T-shirt!Ελπίζω να το πάρεις το δωράκι!

rockordie said...

1ον. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να βγει μαύρος πρόεδρος στην Αμερική ακόμα, γιατί δεν ψηφίζει μόνο η New York αλλά ΚΑΙ το Texas.

2ον: Τι μας νοιάζει εμάς ποιός θα βγει πρόεδρος των ΗΠΑ. Μας χρωστάει λεφτά ή μήπως θα κάνει πράγματα που έρχονται σε αντίθεση με το συμφέρον της χώρας του για να βοηθήσει άλλες χώρες (των οποίων οι κάτοικοι ΔΕΝ είναι ψηφοφόροι του)???

3ον: Για να φτάσει κανείς τόσο ψηλά πρέπει να έχει πατήσει σίγουρα επί πτωμάτων και είναι απίστευτο λαμόγιο οπότε προσοχή γιατί ΔΕΝ υπάρχουν άγιοι.

unclejack said...

@ RoD: Ποίο Texas ρε αλάνι, εκεί που είναι τα φράγκα?? Πες τουλάχιστο για τις ένδοξες λευκές πολιτίες του Νότου, Alabama, Louisiana, Kentucky.

@ Storm: N.A. λες ε? χμ.....

Stormrider said...

Τα παλικάρια της ΚΚΚ το διαλύσανε το μαγαζάκι;