Wednesday, January 31, 2007

Για την υστερία της ελιάς φταίνε οι γιατροί

εντάξει παιδιά, τα πράγματα έχουν ως εξής:

- για τους καρκινοπαθείς και τις οικογένειες τους τι να πώ. Οι καημένοι οι άνθρωποι είναι απελπισμένοι και πάνε οπουδήποτε τους δίνουν ελπίδα.
- οι κομπογιαννίτες που το διαδίδουν είναι σκουλήκια του βόθρου που παίζουν με την ελπίδα των ανθρώπων και θέλουν φυλακή.
- το σκατο-ψευτοκολτουρο-μπουρδελο-κάναλο η ΝΕΤ το διαφημίζει γιατι είναι σκατο-ψευτοκολτουρο-μπουρδελο-κάναλο.
- η πολιτική ηγεσία και το υπουργείο υγείας, λίγα πράγματα.

Οι γιατροί;;;

Αντί να βγουν στα κανάλια, στην ερώτηση "θεραπεύει η φραπελιά τον καρκίνο" να πουν ΟΧΙ, αρχίζουν και λένε ιστοριούλες "η ελιά, θείο δώρο, η μητέρα φύση, τα δεντράκια, τα ποταμάκια, τα ρυάκια" κτλ και στο τέλος πετάνε κι ένα όχι. ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ η κατίνα που σας ακούει, η οποία μπουκώνει τα παιδάκια της με αυτό το σίχαμα, όλη αυτήν την περιστροφή γύρω από το θέμα την εκλαμβάνει ως ΝΑΙ.

Πρόσφατα άκουσα μία κυράτσα στην τηλεόραση να λέει "το επιβεβαιώνει κι ο Κρεμαστινός". Και λέω απο μέσα μου "ο γνωστός;;;". Και πράγματι, σε συνέντευξη του ο γιατρός αν και καταδίκασε την πρακτική αυτή ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΠΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ. Μάλιστα σε μία φάση είπε "είχε αποτελέσματα σε ποντίκια". Αυτό και μόνο αρκεί για να τροφοδοτήσει την υστερία.

Εγώ δεν έχω καταλάβει γιατί είναι όλοι τοσο ΑΝΕΥΘΥΝΟΙ. Στην σκέψη και μόνο ότι μία οικογένεια έχει το παιδί της και παρατάει τις χημειοθεραπείες γι αυτό το λόγο ΤΡΕΛΑΙΝΟΜΑΙ. Πρέπει να επέμβει η αστυνομία, οι τύποι βάζουν σε κίνδυνο ζωές.

Περιμένουν πρώτα να πεθάνει κανένα παιδάκι (από τα φυτοφάρμακα) για να αναλάβουν τις ευθύνες τους;

20 comments:

Ψηφιακά Οχυρωμένος said...

Είμαι επιφυλακτικός ως προς τα οφέλη της ελιάς, αλλά δεν αποκλείω το ενδεχόμενο να έχουν όντως θεραπευτικές ικανότητες.

Ίσως γι' αυτό οι γιατροί να τα μασάνε. Από την μία ίσως να μην μπορούν να αποδείξουν ότι είναι "κομπογιαννίτικα φίλτρα" κτλ γιατί όντως μπορεί να υπάρχει μία μεγάλη δόση αλήθειας στην θεραπευτική ιδιότητα της ελιάς κατά του καρκίνου, ενώ από την άλλη να είναι "αναγκασμένοι" από τις διάφορες εταιρίες να δηλώσουν πως δεν θεραπεύει τον καρκίνο, γιατί μιλάμε για τρελά δισεκατομμύρια στις χημειοθεραπείες, και είναι προφανές πως διακυβέβονται τρελά συμφέροντα.

Από την άλλη, οι γιατροί που έβγαλαν την έρευνα δεν νομίζω να έχουν κάποιο μεγάλο όφελος, καθώς για παράδειγμα δεν παράγουν οι ίδιοι το αντίδοτο για να πεις ότι θα χεστούν στο τάλιρο, ώστε να πουν ψέματα διακινδυνεύοντας την υπόληψη τους χωρίς κάποιο κέρδος.

Γενικά η ιστορία μας έχει διδάξει να είμαστε συντηρητικοί (όχι στα νέα δεδομένα και νέες μεθόδους), αλλά αργά η γρήγορα αποδεικνύεται η αλήθεια (βλέπε την συγκάλυψη με τις αρνητικές παρενέργειες του τσιγάρου, βλέπε σε λίγα χρόνια που θα βγούν οι πρώτες έρευνες με αποτελέσματα για τις αρνητικές παρενέργειες των κινητών). Και γνωρίζω προσωπικά κάποιον οικογενειακό φίλο που είχε καρκίνο, και με κάποια "κομπογιαννίτικα φίλτρα" η κατάσταση του βελτιώθηκε πάρα πολύ, γιαυτό και είμαι θετικός στην είδηση και πιστεύω πως είναι αληθής.

Αν έβγαινε τώρα μία απόλυτα φιλική για το περιβάλλον μορφή ενέργειας, ανακυκλώσιμη, υπερ-οικονομική, πιστεύεις ότι οι μεγαλοβιομήχανοι και οι κυβερνήσεις θα την άφηναν να βγει στην επιφάνεια?!

Pixie said...

(ψηφιακα οχυρωμένος)Δεν μπορείς απο την στιγμή που δεν έχουν γίνει έρευνες να κάνεις εκπομπές και να φέρνεις κόσμο που να λέει οτι θεραπεύτηκε.Η διατροφή,η μείωση του άγχους όλα είναι θετικά στο να πολεμήσουν έναν καρκίνο και δεν σημαίνει οτι η ελιά και μονο κάνει θαύνατα ωστε να τρέχουμε στους δρόμους και να κόβουμε κλαδιά.
Υπάρχουν άνθρωποι που ζουν διαμέσου τις τηλεόρασης και βασίζουν εκεί ολες τις ελπίδες τους.Οι γιατροι έχουν όφελος απο την διαφήμιση την τηλεοπτική οτι θέμα και να είναι αυτο.Και απο την στιγμή που δεν έχουν γίνει μελέτες τι στο καλό κάνουν εκεί μου λές;Δεν ξέρω αν άκουσες για τον κόσμο που τρέχει στο νοσοκομείο λογω της ελιάς με εντερικά προβλήματα αλλά και για την κερδοσκοπία στα καφενεία.Εχω storm γράψει ένα άρθρο σχετικά με το θέμα αυτο αλλά πιο γενικο και θέλω να το ανεβάσω αλλά δεν προλαβαίνω τώρα γιατι έχω μάθημα ως αργά.Αν δεν σε πειράζει θα ήθελα να το κάνω link με το δικό σου το άρθρο που το συμπληρώνει.Μάκια!

Stormrider said...

@οχυρωμένος
δηλαδή μου λες τώρα:
οτι έτσι απλά ΘΕΡΑΠΕΥΕΤΑΙ Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ (με κεφαλαία για να συνειδητοποιούμε για τι πράγμα μιλάμε), και κανεις μα ΚΑΝΕΙΣ υπερ-φιλόδοξος φοιτητής ιατρικής δεν το έχει ανακαλύψει, ενώ οι φαρμακευτικές το ξέρουν και ΑΠΑΡΝΟΥΝΤΑΙ την δόξα του να περάσουν στην ιστορία της ανθρωπότητας οτι θεραπεύσαν τον καρκίνο, πέρα από τα λεφτά που μπορούν ΚΑΛΛΙΣΤΑ να βγάλουν από παράπλευρα έσοδα αυτής της φήμης.

επιπλέον, όλοι οι γιατροί που βγαίνουν στην τηλεόραση είναι μπλεγμένη σε αυτήν την συνομωσία!

τέλος, όλη μα όλη η επιστημονική κοινότητα ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ και την λύση στο θέμα του καρκίνου την ανακάλυψε μία κυράτσα!!!

@pixie
αυτό είναι το θέμα!! Είναι άνθρωποι που περιμένουν από την τηλεόραση και στηρίζουν της ελπίδες τους! Κι αντί να τους ξυπνήσουμε εμείς οι υπόλοιποι, τους αρχίζουμε τις θεωρίες συνομωσίας!!!

περιμένω το link σου, φιλάκια

dimosthenis k said...

Καλά ρε συ μην τα ρίχνεις όλα στους γιατρούς!!!
Εγώ από το λίγο που είδα στην τηλεόραση κάποιοι λέγαν ότι υπάρχουν στοιχεία από τα φύλλα της ελιάς που έχουν θεραπευτικές ιδιότητες και γίνονται μελέτες εδώ και χρόνια για να τα απομονώσουν και να δουν πως ακριβώς θα τα χρησιμοποιήσουν!
Αλλά φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πηγαίνει η κάθε κυράτσα και θα κόβει ότι φύλλα ελιάς βρίσκει μπροστά της!
Αυτό είναι άκρως επικίνδυνο και συγγνώμη που διαφωνώ μαζί σου αλλά την ευθύνη την έχουν πρώτα από όλα τα κανάλια που για να κάνουν νούμερα παρουσιάζουν ΨΕΥΔΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ και επίσης ο εισαγγελέας που δεν έχει μαντρώσει ακόμα όσους ΨΕΥΔΩς ισχυρίζονται ότι θεράπευσαν τον καρκίνο απο αυτό το ελαιοφραπόγαλο!

Stormrider said...

Δημοσθένη, δεν διαφωνούμε. Και το τσάι έχει θεραπευτικά αντι-καρκινικά στοιχεία, αλλά δεν θεραπεύει τον καρκίνο.

Οι γιατροί, λόγω καθημερινής επαφής με απλό κόσμο, θα έπρεπε να γνωρίζουν ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΑΤΥΠΩΝΟΥΝ κάτι. Όταν λένε απλά κι αόριστα "είναι καλό και γίνονται έρευνες γι αυτό", ο απλός (και πόσο μάλλον ο απελπισμένος) κόσμος το εκλαμβάνει όχι μόνο ως ΝΑΙ, αλλά κι ως μία avant-guarde μορφή θεραπείας (αφού ακόμη την μελετά η επιστήμη!)

dimosthenis k said...

Οντως - έχεις δίκιο!
Θα έπρεπε οι γιατροί που μιλάν στις εκπομπές να διατυπώνουν πρώτα σαφέστατα και ξεκάθαρα ότι αυτό το ζουμί όχι μόνο είναι ανώφελο αλλά είναι και σε μεγάλο ποσοστό βλαπτικό και μετά να λεν τα υπόλοιπα περί πειραμάτων!
Θέλω να πιστεύω ότι είναι παράλειψη τους ή έλλειψη σωστής διατύπωσης και όχι προϋπόθεση που θέτουν τα κανάλια για να τους βγάλουν στον αέρα αλλά επειδή στην ίδια χώρα ζούμε....

Pixie said...

Επιπλέον η ίαση δεν οφείλεται ποτέ σε ένα παράγοντα αλλα οφείλεται στο DNA,στην ποιότητα ζωής,θεραπεία,διατροφή,ψυχολογιά...

το βράδυ sweety!

Ψηφιακά Οχυρωμένος said...

Μισό να ξεκαθαρίσω κάποια πράματα.

Δεν είδα τηλεόραση (δε βλέπω γενικώς) και δεν κατάλαβα ότι έγινε τόσος ντόρος και τέτοια υστερία για το θέμα.

ΔΕΝ γνώριζα ότι δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ έρευνα και όντως pixie δεν ήξερα ότι τρέχει κόσμος στα νοσοκομεία από την υστερία. Ούτε και ξέρω ότι το ανακάλυψε μια "κυράτσα" (?).

Αυτό που (λανθασμένα όπως κατάλαβα) υπέθεσα είναι πως υπήρξε κάποια έρευνα, και βγήκαν πολλοί να την αντικρούσουν (όπως πολύ συχνά γίνεται).

Οπότε μη λαμβάνετε υπόψην σας ότι είπα περί επικαιρότητας. Στα υπόλοιπα όμως εμμένω.


"δηλαδή μου λες τώρα:
οτι έτσι απλά ΘΕΡΑΠΕΥΕΤΑΙ Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ"

Storm φυσικά και δεν εννοούσα πως θα φας 5 ελιές και ο καρκίνος θα εξαφανιστεί. Εννοούσα φυσικά πως το αντίδοτο μπορεί να βρίσκεται σε κάτι τόσο απλό όπως η ελιά, όσο απίθανο και αν φαίνεται. Και επειδή η παραγωγή του από κάτι τόσο απλό θα είναι πιθανότατα πιο οικονομική, το οποίο σημαίνει ότι τα φάρμακα θα είναι φθηνότερα από τις πανάκριβες και χρόνιες θεραπείες, και ίσως και ότι η παραγωγή του θα μπορεί να γίνεται και από ιδιώτες με "σχετικά απλές" διαδικασίες και όχι κατ' αποκλειστικότητα από της φαρμακοβιομηχανίες, πολύ πιθανόν οι φαρμακοβιομηχανίες να ξεκινήσουν αυτόν τον "πόλεμο" λασπολογίας για να μην χάσουν τους εφ' όρου ζωής πελάτες τους.

"ενώ οι φαρμακευτικές το ξέρουν και απαρνιούνται την δόξα του να περάσουν στην ιστορία της ανθρωπότητας οτι θεραπεύσαν τον καρκίνο."

Φυσικά και θα απαρνιούνταν την δόξα για να τα κονομήσουν πιο χοντρά. Έχεις μείνει ακόμα στον όρκο του Ιπποκράτη?!

Εννοείτα πως καταδικάζω τα κανάλια για την ημι-ενημέρωση (ή καλύτερα, παρα-ενημέρωση).

Τέλος, για να καταλάβετε ακριβώς περί τίνος αναφερόμουν στο προηγούμενο σχόλιο, διαβάστε το άρθρο της Νημερτής:

http://nemertes.wordpress.com/2007/01/31/%ce%94%ce%af%ce%b1%ce%b9%cf%84%ce%b1-%ce%86%cf%84%ce%ba%ce%b9%ce%bd%cf%82-%ce%9c%cf%8d%ce%b8%ce%bf%ce%b9-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%80%cf%81%ce%b1%ce%b3%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8c%cf%84%ce%b7/

περί της απλούστατης δίαιτας Atkins για τους επιληπτικούς, και το πως ενώ ΕΧΕΙ ολοφάνερα ευεργετικά αποτελέσματα και έχει σώσει χιλιάδες ανθρώπους, καταπολεμάτε από την ιατρική κοινότητα, προφανώς για οικονομικά συμφέροντα.

Το άρθρο της νημερτης κλείνει ως εξής:

Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι αφιερωμένες στους γιατρούς που με κουράρησαν από τα 14 έως τα 24 και συνεχίζουν να φορτώνουν τα παιδιά με φάρμακα, αγνοώντας επιδεικτικά την Κετογενή Δίαιτα, τον τρόπο ζωής που σώζει ζωές. Χωρίς φάρμακα.

Nisyrios said...

Το σωστό θα ήταν οι γιατροί να πούνε "ΟΧΙ, ΔΕ ΘΕΡΑΠΕΥΕΤΑΙ ΕΤΣΙ Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ, αλλά το μελετάμε το ελιοφραπέ και ελπίζουμε να βγάλουμε κάποια θετικά συμπεράσματα"

Εγώ πάλι θα υποστηρίξω ότι τον καρκίνο τον θεραπεύει το μιλκσεικ μαϊντανού - θα περιμένω τον Κρεμαστινό να πει ότι "ναι, ο μαϊντανός είναι καλός, το γάλα είναι επίσης καλό, πού ξέρεις, μπορεί να θεραπεύει και τον καρκίνο!"

1ο μου comment στο blog σου - συγχαρητήρια και εις ανώτερα

Nemertes said...

Μμμ προγραμματιστής εκ Κρήτης. Κανόνισε κακομοίρη μου έχουν καλά πανεπιστήμια εκεί, διάβαζε να μάθεις γράμματα.

Είδα το λινκάκι και είπα να πω αυτό που λέω και στο blog μου και είπα και σε ένα φίλο μου γιατρό.

"Αν τα περί δίαιτας Άτκινς είναι μπούρδες, τότε εγώ δεν ζω!"

Το ότι το βγάλανε στα κανάλια έκανε κακό. Εγώ το είδα μια φορά μόνο στην Τατιάνα ένα μεσημέρι. Δεν βλέπω τηλεόραση πολύ ούτε εγώ.

Αλλά πείτε μου σας παρακαλώ. Τι είναι προτιμότερο; Να παραμυθιάζονται (αν παραμυθιάζονται) οι κυρά κατίνες, ή να στραφεί η επιστημονική κοινότητα σε κάτι νέο (παλιό για την ακρίβεια) μπας και σωθεί ο κοσμάκης;

Ακόμη και 1% καρκινοπαθών αν σώσουμε μιλάμε για επιτυχία. Εγώ χτυπαώ το κεφάλι μου γιατί αν είχα ξεκινήσει την δίαιτα πιο μικρή ίσως να μην χρειαζόταν τώρα να την κάνω;

Σε ποιον να στρέψω το δίκανο λοιπόν; Στο ίντερνετ που μου άνοιξε τα μάτια γιατί μπορεί στα 100 τα 10 να ήταν αλήθεια ή στον γιατρό (αυθεντία παρακαλώ) που μου έσκασε 3 χαπάκια ημερησίως και ούτε να ακούσει ήθελε για τον Άτκινς;

Ακούω προτάσεις!

Stormrider said...

η Atkins είναι αυτή που δεν τρως καθόλου υδατάνθρακες;

Nemertes said...

Έτσι ακριβώς Στορμ. Τους μειώνεις στο ελάχιστο. Όσο λιγότεροι τόσο καλύτερα. Άντε πες εσύ στον γιατρό τώρα ότι θα τρως κάθε μέρα αυγά, γκούντα και μπριζόλες και θα είσαι υγιέστατος...

Stormrider said...

μα οι υδατάνθρακες δεν είναι θεμελιώδης πηγή ενέργειας για τον οργανισμό, και ιδιαίτερα για τον εγκέφαλο;

τί γίνεται σε άτομα που έχουν αυξημένες ενεργειακές ανάγκες, πχ παιδιά στην ανάπτυξη ή αθλητές;

Pixie said...

Ι made it!
Αμάν χαμός γίνετε!

AC Stranger said...

@ pixie

> Υπάρχουν άνθρωποι που ζουν διαμέσου τις τηλεόρασης και βασίζουν εκεί ολες τις ελπίδες τους.

Κατι σαν το Requiem for a dream ?

@ stormrider

avant-garde

ο δείμος του πολίτη said...

Συμφωνώ.Τι άλλο να πει ένας εχέφρων άνθρωπος;

Nikos said...

1ον:O καρκίνος ανάλογα με το που τον έχεις,πόσο μεγάλος είναι,πόσο έχει επεκταθεί,πόσο κακοήθης είναι,πότε τον ανακάλυψε ο γιατρός, μπορεί να θεραπευτεί πλήρως,μερικώς ή καθόλου....αλλά ΠΟΤΕ ΔΕ ΘΕΡΑΠΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΦΥΛΛΑ ΕΛΙΑΣ.-

2ον:Η δίαιτα Atkins,έχει αποτελέσματα εντυπωσιακά (ανάλογα με το αρχικό βάρος) μέσα σε 10 μερούλες.Αλλά ποτέ δεν την κάνεις παραπάνω από 7-10 μέρες (πέρα από αυτά τα όρια είναι επικίνδυνη για τη υγεία)!Επίσης μετά είναι πολύ εύκολο να επανακτήσεις το βάρος που έχασες και να πάρεις και παραπάνω κιλά.Καλό είναι τα περισσότερα γεύματα της εβδομάδας να είναι αλλά Atkins και να μειώσεις τους υδατάνθρακες σε ποσότητες απαραίτητες για τον οργανισμό σου!Ο αθλητής και το παιδί έχουν άλλες ανάγκες οι οποίες πρέπει να ληφθούν υπ' όψην!Όλα εξατομικεύονται!

Stormrider said...

@nikos

όλα εξατομικεύονται αλλά κατα βάση όλοι στο βασίλειο των θηλαστικών ανήκουμε και οι υδατάνθρακες είναι θεμελιώδες συστατικό για την ζωή, των οποίων η έλλειψη (σε συνδυασμό με την κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων λίπους) μπορεί να οδηγήσει σε τεράστια προβλήματα, ειδικά για τους ήδη επιβαρυμένους οργανισμούς των υπέρβαρων που ακολουθούν την δίαιτα.

Ψηφιακά Οχυρωμένος said...

@Νίκος,
"Αλλά ποτέ δεν την κάνεις (την δίαιτα Atkins) παραπάνω από 7-10 μέρες (πέρα από αυτά τα όρια είναι επικίνδυνη για τη υγεία)!"

Καταρχήν Νίκο, δε ξέρω αν το κατάλαβες, αλλά δε αναφερόμαστε στην δίαιτα Atkins σαν μέθοδο απώλειας βάρους, αλλά σαν μέθοδο καταπολέμησης των συμπτωμάτων της επιληψίας (διάβασε πρώτα το άρθρο της Νημερτής). Και σε τί ακριβώς κάνεις επίκληση ώστε να λες με σιγουριά πως "μετά από 7-10 μέρες είναι επικίνδυνη από την υγεία"?! Γιατί αν διαβάσεις το άρθρο της Νημερτής (ίσως δε φαίνεται μόνο από το συγκεκριμένο άρθρο), αλλά την ακολουθεί χρόνια και έχει δει πολύ θετικά αποτελέσματα και κάθε άλλο παρά προβλήματα υγείας.

Όσο για την ισοπεδωτική σου ρήση περί θεραπείας καρκίνου:

"Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΠΟΤΕ ΔΕ ΘΕΡΑΠΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΦΥΛΛΑ ΕΛΙΑΣ.-"

αν θες πίστευε έτσι. Άλλα να σου θυμίσω ότι πριν πολλά πολλά χρόνια κάποιος έβρισκε στην ΜΟΥΧΛΑ ένα συστατικό που έσωσε εκατομμύρια ζωές καταπολεμώντας βακτηριακές λοιμώξεις που θέριζαν την ανθρωπότητα. Να το τονίσω, στην μούχλα.

dop said...

Είμαι μακριά από Ελλάδα, αλλά θα σας πω το εξής: είμαι στην χώρα που όλα μετρούνται με τα χρήματα, ακόμα και η ζωή. Φαίνεται πολύ κακό, αλλά έτσι είναι.

Αν αύριο έβγαιναν τα φάρμακα για καρκίνο, AIDS, whatever δεν θα γίνονταν άμεσα διαθέσιμα σε όλους. Θα έπρεπε πρώτα τα προηγούμενα να κάνουν απόσβεση το κόστος ανάπτυξης και να βγάλουν και κέρδος και έπειτα θα ξεκινούσε η διάθεση των καινούριων.

Δεν ξέρω πόσο χάλια είναι η κατάσταση με την ελιά στην Ελλάδα - δεν έχω λόγους να πω ότι δεν μπορεί να είναι τόσο χάλια, καθώς σχετικά πρόσφατα έβλεπα την απέραντη μπουρδολογία στην ελληνική τηλεόραση.

Μπορεί όντως η ελιά να έχει κάποια καλά αντικαρκινικά συστατικά και σε συνδυασμό με κάτι άλλο, να μπορεί όντως να βοηθήσει. Τα πάντα είναι θέματα έρευνας, αποκρυπτογράφησης των αποτελεσμάτων και παλικαριάς να κοιτάξεις κατά πρόσωπο την αλήθεια.