Saturday, January 27, 2007

"Διαβάλεται η καθαρότητα της φυλής μας"

Αν και το θέμα των μεταναστών είναι πολύ yesterday πλέον, κι έρχεται στην επικαιρότητα μόνο αν γίνει κάποια επίθεση σε καμμιά γριούλα, δεν θα μπορούσα να μην το θίξω αφού πολλοί αριστεροί συνάδελφοι μου το βάζουν πακέτο (!!!) με τις προτάσεις τους για την παιδεία.

Καταρχάς δεν καταλαβαίνω γιατί θεωρείται "φασισμός" να λες ότι πρέπει να γίνεται έλεγχος στα σύνορα. Είναι ρατσιστικό να ελέγχεις την ροή πληθυσμών από χώρες που (πως να το κάνουμε) ΔΕΝ είναι η Ελβετία και το πριγκιπάτο του Μονακό, αλλά περιοχές που μαστίζονταν από τόσες και τόσες αναταραχές; Όταν η Interpol σου λέει ότι στα βαλκάνια υπάρχουν τόσες και τόσες μαφίες (αλβανική, βουλγαρική, ρωσική κτλ) και πρέπει να προσέχεις, είναι κι αυτοί φασίστες;

Το ποσοστό των εγκληματιών που προέρχονται από ξένες χώρες είναι απειροελάχιστο μπροστά σε αυτό των ανθρώπων που έρχονται να δουλέψουν, κι αυτό δεν χρειάζεται να κάνω ράστα τα μαλλιά μου για να το υποστηρίζω, αλλά γι αυτό το απειροελάχιστο ποσοστό είναι που πρέπει να υπάρχει η αστυνομία και τα σύνορα!

Τέλος πάντων, το θέμα πιστεύω ότι είναι πάρα πολύ απλό όταν μιλάμε για αλλοδαπούς εγκληματίες. Τα άπειρα τα γέλια/κλάμματα είναι όταν πρόκειται για τίμιους οικονομικούς μετανάστες.

Πρόσφατα είδα με την παρέα μου μία οικογένεια αλβανών. Ο πατέρας είχε μία BMW (μεταχειρισμένη αλλά πολύ καλό μοντέλο) ενώ τα κοριτσάκια του πολύ περιποιημένα, με τα sony ericsson τα κινητά και τα asicss τα παπούτσια τους. Φυσικά, ξύπνησε μέσα σε όλους ο κομπλεξικός ελληναράς κι άρχισαν τα γνωστά "μας παίρνουν τις δουλειές", "τα κινητά και η BMW είναι κλεμμένα (!!!)" κτλ. Σε μερικούς ανθρώπους έχει αποτυπωθεί τόσο πολύ στο σκατοκεφάλι τους οι νεοελληνικές φασιστοπροπαγάνδες (είμαστε καλύτεροι από όλους, καλύτερο DNA κτλ) που η απότομη σύγκρουση με την πραγματικότητα είναι κάτι παραπάνω από οδυνηρή. Δεν μπορούν να συλλάβουν το γεγονός ότι όχι μόνο είναι καλύτερα οι ξένοι να δουλεύουν και να ευημερούν εδώ (από το να γίνονται εγκληματίες) αλλά είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ Η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ να τα καταφέρουν καλύτερα κι από έναν έλληνα!!!

Λέμε ότι στην Ελλάδα είμαστε των άκρων. Αυτό είναι λάθος. Είμαστε ΤΟΣΟ αδιάφοροι για τα πάντα, που οι μόνοι που έχουν το λόγο είναι οι οργανωμένες μειοψηφίες, δηλαδή τα άκρα. Όπως και να έχει, στο μέλλον καλό θα ήταν οι άπλυτοι να περιμένουν νέα εγκλήματα από αλλοδαπούς όπως και οι νεοελληναράδες/φασιστόμουτρα να περιμένουν την "ταπείνωση" του να τους προσπεράσει οικονομικά κάποιος σκληρά εργαζόμενος οικονομικός μετανάστης.

10 comments:

Ψηφιακά Οχυρωμένος said...

θα ήθελα να πω πάρα πολλά πάνω στο θέμα, συνηγορώντας υπέρ της απόψεως σου, αλλά δεν έχω χρόνο να επεκταθώ.

Καταρχήν από τα ΜΜΕ έχει γίνει τεράστια προσπάθεια δημιουργίας αισθήματος ρατσισμού στους Έλληνες κατά των Αλβανών και άλλων προσφύγων, αφού για ένα πολύ μεγάλο διάστημα (όταν ήταν στις αρχές του το φαινόμενο της "μετανάστευσης") κάθε διάρρηξη και μικροκλοπή χρεώνονταν σε αλλοδαπούς, δημιουργώντας έναν καθόλα αρνητικό κλίμα απέναντι τους. Υποθέτω ότι εξυπηρετούσε πολιτικές σκοπιμότητες, αλλά δεν είμαι σε θέση να αναλύσω περαιτέρω την σκέψη μου αυτή.

Επίσης κάθε κοινωνία όπως και η δικιά μας μπορεί να "σηκώσει" μέχρι έναν συγκεκριμένο αριθμό μεταναστών. Και γι' αυτό θα πρέπει να υπάρχει κάποιο όριο, όπως υπάρχει σε άλλες χώρες, όπου οι μετανάστες δε μπορούν να ξεπεράσουν ένα συγκεκριμένο ποσοστό του πληθυσμού της χώρας.

Και τέλος, όπου μιλάω παραπάνω για μετανάστες, εννοώ νόμιμους μετανάστες, οικονομικούς μετανάστες, οι οποίοι στο κάτω κάτω, όσο και αν δε θέλουν κάποιοι να το παραδεχτούν, τονώνουν την ελληνική οικονομία. Στους παράνομους μετανάστες είμαι κατηγορηματικός, όχι στην απερίσκεπτη εισαγωγή τους, αυστηρά μέτρα στα σύνορα.

Με λίγα λόγια, εισαγωγή μόνο νόμιμων μεταναστών (οποιαδήποτε εννοείτε εθνικότητας), αυστηρός έλεγχος πχ του μητρώου τους (προς αποφυγή "επικίνδυνων" μεταναστών), και πάντα έλεγχος ώστε να βρίσκονται σε μία υγιή αναλογία με τους Έλληνες, καθώς δε μπορεί ένας κράτος να σηκώσει πάρα πολλούς μετανάστες (μετά δημιουργούνται και θέματα ανεξαρτητοποίησης τους σε διάφορες περιοχές και δε συμμαζεύεται...).

Pixie said...

Storm όντως είμαστε των άκρων στην Ελλάδα.Πρέπει να υπάρχει αστυνόμευση στα σύνορα και σίγουρα πρέπει να ελέγχεις ποιοι μπαίνουν και όχι να μην μπαίνει κανείς.Αν και παρόλο που συγκεκριμένα για τους Αλβανούς δεν είχα κάποια άσχημη εικόνα τελευταία έχω αρχίσει να αλλάζω γνώμη.Δεν θεωρώ οτι είναι περισσότερο εγκληματίες απο έναν Ελληνα απλά γνωρίζοντας απο κοντά κάποιους συνειδητοποίησα οτι είναι πολυ κλειστόμυαλα άτομα και λίγο οπισθοδρομικοί και φαλλοκράτες.Βέβαια είναι λογικό μιας και έρχονται απο μια φτωχή χώρα με άλλη κουλτούρα πάντως δουλεύουν πολύ σκληρα και είναι προς τιμής τους.Αλλά γιατι πρέπει να είναι όλοι οι μετανάστες απο τα βαλκάνια;Γιατι να μην έχουμε και ασιάτες και ευρωπαίους μετανάστες έτσι ώστε να έχουμε μια πολυτισμική και όχι πολυβαλκανικη κουλτούρα;Βέβαια γιατι να έρθουν στην χώρα μας έτσι όπως είναι;Μην με παρεξηγείς αυτα που λέω για τους Αλβανούς μπορει να τα πώ και για κάποιους Ελληνες που ζούν σε χωριά δεν αναφέρομαι ενάντια στην εθνικότητα τους αλλα ενάντια στην κουλτούρα τους και στο τι έχει να προσφέρει.Και οι Ινδοι/Πακιστανοί ειναι φτωχοι αλλά έχουν άλλη κουλτούρα.

g.manoussakis said...

Σε θεωρώ αρκετά σκεφτόμενο άτομο, αλλά μερικές φορές βλέπω ότι παίρνεις αδικαιολόγητα ακραίες θέσεις. Θέλω να σου κάνω μόνο μια ερώτηση και ελπίζω να με καταλάβεις.

Κάποιος που γεννήθηκε σε μια πολύ φτωχή χώρα είναι άτυχος και κάποιος που γεννήθηκε σε μια αρκετά πλούσια χώρα είναι τυχερός;

Eugenia said...

>Κάποιος που γεννήθηκε σε μια πολύ >φτωχή χώρα είναι άτυχος και κάποιος
>που γεννήθηκε σε μια αρκετά πλούσια χώρα είναι τυχερός;

Personally, I do feel unlucky for having born in Greece, yes. I love Greece, but I feel that if I was born in France or in Germany or in UK, more doors and better education would be have been open. After finishing high school in Greece in 1991 it was very difficult for me to find the right computer school and plan for my future. There was nothing good-enough, and that ultimately drove me abroad.

Stormrider said...

@g.manousakis
γενικά ναι πράγματι, όποιος γεννιέται σε μία ανεπτυγμένη χώρα έχει πολύ πιο πολλές ευκαιρίες στην ζωή του, όπως και λιγότερα πράγματα να τον τραβάνε στην στασιμότητα

alexandergreek said...

καλή η κριτική και δημοκρατικά αποδεκτή, αλλά εσείς προχράτε σε ειρωνία κατα την ορθόδοξης πίστης μας. Αυτό δεν μας αρέσει. Η δική σας αθεΐα συνυφάζεται σε μια δήθεν προσωπική αρα παραπλανητικήκριτική

Stormrider said...

δεν βγάζω άκρη στο που κολλάει αυτό που γράφεις περι ορθόδοξης πίστης με το post μου.

αλλά όπως και να έχει, εσύ στον δικό σου χώρο υποστηρίζεις τον Λιακόπουλο επομένως δεν περιμένω κάτι συγκροτημένο...

AC Stranger said...

Δεν ειναι λιγο ειρωνικο καποιος με τον ονομα Alexander The Great να ειναι φανατικος Ορθοδοξος Χριστιανος?

Αταίριαστος said...

Συμφωνώ απόλυτα. Εμείς οι Έλληνες έχουμε το εξής σχιζοφρενικό. Αναφερόμαστε με καμάρι σε συμπατριώτες που πρόκοψαν και έγιναν σπουδαίοι ως μετανάστες στο εξωτερικό αλλά βλέπουμε καχύποπτα τους ξένους που κάνουν προκοπή εδώ. Από την άλλη λέμε ότι οι Έλληνες και οι άλλοι μετανάστες βοήθησαν στην ανάπτυξη των χωρών όπου πήγαν αλλά οι εδώ μετανάστες αντιμετωπίζονται όχι ως μοχλός ανάπτυξης αλλά μόνο ως πρόβλημα. Πόσες φορές δεν έχετε ακούσει να λένε "η Γερμανία χάρη στους μετανάστες έγινε μεγάλη και τρανή μετά τον πόλεμο" και κανείς δεν απαντάει στην ερώτηση "ε, τότε σας πειράζει να γίνει και η Ελλάδα μεγάλη και τρανή χάρη στους μετανάστες;". Εννοείται φυσικά ότι πρέπει να υπάρχει έλεγχος στα σύνορα, γιατί πολύ απλά όλες μα όλες οι χώρες ελέγχουν ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει στην επικράτειά τους, ειδάλλως είναι ξέφραγο αμπέλι κι όχι κράτη.
Στην Pixie θα ήθελα να πω ότι οι Αλβανοί όντως, όταν ήρθαν, ήταν οι πιο κλειστοί και καχύποπτοι ξένοι, αλλά αυτό οφείλεται στο ότι μεγάλωσαν στο πιο σκληρό κομμουνιστικό καθεστώς όπου η καχυποψία ήταν όρος επιβίωσης. Όμως οι Αλβανοί είναι αυτοί που ενσωματώνονται πιο εύκολα από κάθε άλλο στην Ελλάδα, αυτοί που μαθαίνουν πιο γρήγορα απ' όλους τα ελληνικά, σε αντίθεση π.χ. με τους Μεσανατολίτες ή Κινέζους ή Ινδούς...

Anonymous said...

Συμφωνώ κι εγώ. Και επαυξάνω για την εξής φράση:

"Είμαστε ΤΟΣΟ αδιάφοροι για τα πάντα, που οι μόνοι που έχουν το λόγο είναι οι οργανωμένες μειοψηφίες, δηλαδή τα άκρα."