Saturday, January 06, 2007

Η κατηγορία ανθρώπου που σιχαίνομαι περισσότερο

Άααααχ ώρα να βγάλω το φαρμάκι μου

Όχι, αυτό δεν είναι ένα post που εκπορεύεται από την ψυχολογία «γιορτές φεύγουν, η γκρίνια έρχεται». Παρ’ όλα αυτά, λόγω της εξαιρετικά αυξημένης κοινωνικότητας των ημερών μπόρεσα να μελετήσω, ταξινομήσω κι αξιολογήσω καλύτερα τα χαρακτηριστικά ανθρώπων που κυριολεκτικά με αηδιάζουν. Συνοψίζοντας λοιπόν τις ενδελεχείς μελέτες μου, κατέληξα στην κατηγορία αυτή που την ονομάζω «ο εγωμανής ηλίθιος».

Οι «εγωμανείς ηλίθιοι» είναι (όπως λέει και το όνομα τους) άτομα με ιδιαίτερα χαμηλό δείκτη νοημοσύνης, ωριμότητα που δεν ξεπερνά 14χρονο κάγκουρα και υπερφουσκωμένο (σε επίπεδα ψύχωσης) «εγώ». Σε κάθε κουβέντα που παρεβρίσκονται φροντίζουν να γυρνάνε άγαρμπα το θέμα ώστε να κάνουν κάποιου είδους ποζεριά, η οποία θα είναι γλοιώδης κι ελεεινή, ενώ ψεύδονται και μεγαλοποιούν τόσο τα πράγματα ώστε να υποτιμάνε την νοημοσύνη των άλλων σε απίστευτα προσβλητικό επίπεδο.

Κύριο χαρακτηριστικό της ηλιθιότητας τους είναι ότι αν τύχει ποτέ στην σιχαμένη-τιποτένια ζωή τους και κάνουν κάτι με επιτυχία, πιάνουν τον παπά από τα @@, βγάζουν την ντουντούκα και το διαλαλούν παντού ενώ είναι τόσο τυφλωμένοι από την βλακεία τους που νομίζουν ότι είναι οι μόνοι στον πλανήτη που έκαναν κάτι τέτοιο. Φυσικά αυτό το «τέτοιο» μπορεί να είναι κάτι εντελώς ευτελές, όπως πχ να περάσουν ένα μαθηματάκι του κώλου στην σχολή τους, το οποίο μπορεί να το έχει κάνει ο καθένας.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό της αξιομίσητης ύπαρξης τους είναι ότι όταν ψεύδονται, πάντα ξεκινάνε με την φράση «εμένα που με βλέπεις...» ενώ ακολουθεί κάθε λογής κουτοπόνηρο ψέμα που ξερνάει ο χυλός που έχουν μέσα στο κρανίο τους. Τα δημοφιλέστερα θέματα για τα οποία ψεύδονται είναι φυσικά τα σεξουαλικά, ενώ ακολουθούν οι γνωριμίες/κονέ τους καθώς και οι επιδόσεις τους στη δουλειά/σχολή.

Οι Ε.Η είναι κουτοπόνηροι, μικρόψυχοι και διμούτσουνες οχιές. Καθώς το πρωτόγονο «μυαλό» τους δεν έχει βγει ακόμη από την βράκα της μάνας τους και νομίζουν ότι είναι το κέντρο του κόσμου, θεωρούν ότι οι άλλοι υπάρχουν για να τους υπηρετούν και να εξυπηρετούν τα συμφέροντα τους. Είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ γιατί έχουν κρυφές απαιτήσεις από τον καθένα μας. Γι αυτό και με την πρώτη ευκαιρία όταν δούνε κάποιον καλύτερο τους (που φυσικά τους έχει γραμμένους) τον θάβουνε και προσπαθούν να τον βλάψουν.

Αλλά το πιο σιχαμερό, το πιο αηδιαστικό, το πιο ζοφερό για το μέλλον της ανθρωπότητας χαρακτηριστικό των Ε.Η είναι η κοινωνική καταξίωση που αποκτάνε με τη συμπεριφορά τους. Αυτό είναι φυσικά γιατί το 90% των ανθρώπων είναι ακόμη μαϊμούδες, με αποτέλεσμα να θαυμάζουν την μαϊμού που κάνει τις καλύτερες κωλοτούμπες. Ειδικά οι θηλυκές μαϊμούδες, αν και παραδέχονται το χαμηλό δείκτη νοημοσύνης τέτοιων ανθρώπων, την ανωριμότητα τους και το χείριστο επίπεδο τους, δηλώνουν ότι «έλκονται από την αυτοπεποίθηση τους», με αποτέλεσμα ο φίλος σας ο γράφων να σκέφτεται σοβαρά να ντυθεί μασκοφόρος α λα «V for Vendetta» και να τινάζει στον αέρα κλαμπάκια, καφετέριες και σχολές (με κόσμο μέσα εννοείται).

Τέλος, παραθέτω κάποια παραδείγματα συμπεριφοράς τους μέσα από ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ περιστατικά ώστε κι εσείς να τους εντοπίζετε ευκολότερα:

- με το που κάθονται σε παρέα που βρίσκονται και κοπέλες, διηγούνται στο ξεκάρφωτο εξωπραγματικές ερωτικές τους εμπειρίες (και καλά εμπειρίες) όπως πχ ότι σε ηλικία 8 ετών έκαναν 69 με ξαδέλφη τους (ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΗΜΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΑΥΤΌ). Φυσικά το ίδιο περιστατικό σε άλλη παρέα το διηγούνται εντελώς διαφορετικά (δεν θυμούνται ακριβώς πως το είχανε πεί).

- περνάνε μαθήματα με αντιγραφή και δηλώνουν «μα καλά, το μάθημα αυτό το πέρασα χωρίς διάβασμα και οι άλλοι παιδεύονται όλη μέρα και το διαβάζουν, τί μυαλό που είμαι τελικά» (να το λένε ΣΟΒΑΡΑ κι ΟΧΙ αυτοσαρκαστικά).

- Δηλώνουν μόνιμα ματιασμένοι.

- Σου κάνουν μία άκρως επικίνδυνη προσπέραση πάνω σε στροφή στη πόλη (καθώς λόγω ηλιθιότητας δεν έχουν αίσθηση του κινδύνου) και μετά σου πρήζουν τα @@ όλη μέρα για το πόσο οδηγάρες είναι.

- Πιάνουν δουλειά DJ σε ένα μαγαζί και θεωρούν ότι το μαγαζί γεμίζει λόγω της παρουσίας τους, πέρα από το γεγονός του ότι γίνονται αυτόματα «παιδιά της νύχτας και του κάματου» (παθαίνει κράμπα ο δεξιός δείκτης να πατάς το PLAY)

- Δηλώνουν ότι μικροί ήταν μαθηματικές (συνήθως) ιδιοφυίες αλλά επειδή ήσαν ταυτόχρονα και σουπερ-γαμιάδες δεν ακολούθησαν ακαδημαϊκή καριέρα και προτίμησαν τη θέση DJ σε μπαράκι που ανέφερα παραπάνω από το ΜΙΤ.

- Κάνουν επίδειξη γνώσεων για την παραμικρή πληροφορία που μαθαίνουν, πχ βλέποντας ένα ντοκυμανταίρ του κώλου στη ΝΕΤ ή από το Κώδικα Ντα Βίντσι, θεωρώντας ότι εσύ όχι μόνο δεν το ήξερες, όχι μόνο δεν θα το μάθαινες ποτέ, όχι μόνο σε ενδιέφερε σε σημείο να ξίνεσαι αφόρητα στις ευαίσθητες περιοχές σου, αλλά περίμενες από αυτόν ως μέγα διαφωτιστή να σε ξεστραβώσει.

- Έχουν παράλογες απαιτήσεις από τους άλλους, τόσο σε κανόνες συμπεριφοράς όσο και υποχρεώσεων απέναντι τους, τις οποίες φυσικά αυτοί ποτέ δεν πληρούν.

- Προβληματίζονται συνέχεια για την κατάντια «του μέσου ανθρώπου» ενώ αυτοί είναι εκατομύρια φορές χειρότεροι.

9 comments:

Eugenia said...

It seems to me that you need to pick and choose your friends from now on. ;-)

Regardless, xronia polla gia tin onomastiki giorti sou! :)

Pixie said...

Aπολαυστικό το αρθράκι σου.Ξέρω οτι αυτοι δεν είναι φίλοι σου δεν θα μπορούσαν να είναι με κανένα άλλοστε αλλα αυτά τα άτομα τα βλέπουμε σε παρέες.Ο λογος που αυτά τα άτομα επιβιώνουν και εξελίσσονται είναι γιατί έχουν θράσσος.Εκτός απο το θράσσος ότι κάνουν είναι σωστό οπότε δεν πτοούνται απο αρνητικά σχόλια.Δεν ξέρουν τον εαυτό τους αλλά δεν τους νοιάζει βρε αδερφέ,η τελειότητα δεν χωράει βελτίωση.Τα ψέματα είναι εκέι για την αυτοεπιβεβαίωση τους.Τις χειρότερες ποζεριές τις ζώ στην Κρήτη κάθε φορα που πάω.Εχώ δει τέτοια σκηνικά που μόνο να γελάσω μπορώ πραγματικά.Πάντως για να μην λέω μόνο για την Κρήτη,όταν είχα πάει πέρσι είχε έρθει και ένας γνωστός του αδερφού μου απο Αθήνα (μετά το ταξίδι δεν μιλάνε)
Τα ψέματα που έλεγε για το πόσο γαμάτος είναι και πόσα γκομενάκια έχει μπροστά μου ήταν εντελώς άκυρο (είναι πανάσχημος,βαρετός κτλ).Τελοσπάντων την πρώτη βραδυά που βγήκαμε και ενώ είχαμε πάει σε ένα bar που έπαιζε ξένα (απο rock μεχρι alternative),έβριζε την ξένη μουσική,μιζέριαζε και γενικά χαλούσε την διάθεση όλων (ενώ θα πηγαίναμε προς φρίκη μου να ακούσει και τα ελληνικά του σε άλλο bar).Σταμάτησα και εγώ να του δίνω σημασία γιατι ειτε μιλούσε για εκείνον είτε γκρίνιαζε και απλά μιλούσα πιο πολύ με άλλα παιδιά που είδα εκεί.Αυτο ήταν το λάθος μου!Είπε οτι είμαι ψώνιο,ότι τον αντιπαθώ και τον θάβω,οτι με νοιάζει μονο η ομορφιά μου...όλα αυτά επειδή δεν του έδωσα τη σημασία που επιθυμούσε και δεν τσίμπαγα στο πόσο τέλειος είναι.Μέσα σε ένα βράδυ με μίσησε.So sad!
υ.γ sorry για το μεγάλο σχόλιο!

Stormrider said...

@eugenia
one of the hardest things!
thanx for your wishes ;))

@pixie
πολύ έυστοχη η παρατήρηση σου για το θράσος. πάντα πίστευα ότι για να επιβιώσει ο βλάκας θέλει μεγάλο θράσος ενώ ο έξυπνος μεγάλη υπομονή.
πωπω, από την διήγηση σου δεν ξέρεις πόσους γνωστούς μου θυμήθηκα! υπάρχουν παντού και πρέπει να προσέχουμε!!

Ψηφιακά Οχυρωμένος said...

Ευτυχώς στη ζωή μου δεν έχω γνωρίσει μαλάκες τέτοιου επιπέδου (πρέπει να είναι χαλαρά level 60+, όλη μέρα πρέπει να παίρνουν τρελό experience λέγοντας μαλακίες μεταξύ τους), αλλά δυστυχώς έχω γνωρίσει άλλου είδους μαλάκες, τους οποίους ένας φίλος μου χαρακτήρισε πολύ εύστοχα λόγο της εμφάνισης τους: τους Αλβανοφλωρινιώτες (όπου το συνθετικό -φλωρινιώτες δεν βγαίνει φυσικά από τη Φλώρινα, ούτε από το φλώρος, αλλά από τον θεό Φλωρινιώτη). Είναι οι τύπου που λες, που φοράν κάτι extra φανταχτερά ρούχα (τεράστια χρυσοκέντητα ή ασημένια γράμματα DOLCE CABBANA στη μπλούζα, χρυσά ή extra διαστημικά παπούτσια, πολυχρωμία στα ρούχα μέχρι εκεί που δε πάει -τέτοια πολυχρωμία που θα έπρεπε να ειδοποιούν τον κόσμο από που θα περάσουν για να φύγουν νωρίτερα οι επιληπτικοί, μη πάθουν καμιά κρίση με τόσα χρώματα). Χαρακτηριστικό παράδειγμα Αλβανοφλωρινιώτη, ένας τύπος που όποτε βγαίναν φίλοι του σε μαγαζί και τον παίρναν τηλέφωνο να περάσει από κεί, αυτός τους ρωτούσε αν έχει γκόμενες, και αν δεν είχε δε περνούσε (ναι, την μάζευε και γύρω από το πόδι του να μη κρέμεται και την πατάει, γιατί ήταν τεράστια, πάνω από 2 μέτρα, μεγάλο πρόβλημα).

Ρε δε πάτε να φάτε κάνα κουραμπιέ...

ΥΓ1: με για το avatar pixie
ΥΓ2: επειδή δε τα πάω καλά με τη θρησκεία (ούτε αυτή με μένα) σήμερα είναι του Αϊ Γιαννιού ή αύριο? Όπως και να χει, χρόνια πολλά Γιάννη (έστω και προκαταβολικά για αύριο).

Pixie said...

Xρόνια πολλά!Οτι επιθυμείς να σου συμβεί!Φιλάκια!

ο δείμος του πολίτη said...

Πολύ ωραίο το κείμενό σου. Που και να έρθεις μια μέρα ανάμεσα σε πολιτικούς να δεις τι γίνεται εκεί πέρα. Και φυσικά οι εκπαιδευτικοί είναι ακόμα χειρότεροι (χωρίς να τσουβαλιάζω). Σε εκδρομές που συνοδεύω όλα αυτά τα βλέπω συνέχεια. Σαν το Στεφανάκι που σκότωσε 8 Βιετκόνγκ με μία σφαίρα (ήταν διασποράς).

Alroud said...

Για άλλη μια φορά κυνικός, αληθινός, κοφτερός. Για άλλη μια φορά δε θα μπορούσα να συμφωνώ περισσότερο μαζί σου.

Καλή χρονιά και χρόνια πολλά.

Taliesin said...

Den mou arese to sxolio,etsi opos to egrapses den eiparxei periptosei na troliasei kaneis giati tha einai san na dexete oti anikei stin katigoria ilithiou pou periegrapses.

Ektos auton fisika exeis dikio kai den mporw na katalavw pos kratiese kai den arxizeis to vrisidi se teties katastasis.Kanto kanadio fores kai tha deis oti meta den tha stous gnorizoun kan.

dimosthenis k said...

Ενώ στην αρχή και εγώ νευρίαζα με τέτοιες καταστάσεις,μετά άρχισα να το παίρνω πολύ στην ειρωνεία...
Είναι ένα από τα καλύτερα όπλα!
Όσο για την ονομασία,εγώ απλά αντί να τους λέω εγωμανείς ηλίθιους,τους λέω σκυλοτρεντομπίτουλες (λέξη που προέρχεται από την εμφάνιση και τα γούστα τους...