Sunday, October 22, 2006

Ευτυχώς που έχασε ο γαύρος!...

Ευτυχώς που χάσαμε σήμερα, γιατί υπάρχουν και κάποιοι οι οποίοι πρέπει να βγάλουν κάποια στιγμή το ψωμί τους. Μιλάω σε πρώτη φάση για τους απανταχού "αντικειμενικούς¨ δημοσιογράφους και δεύτερον για τους "ειδικούς" του ποδοσφαίρου.

Καταρχάς υπάρχει η μόδα κάθε χρόνο να λένε "ο Ολυμπιακός φέτο θα καταρρεύσει". Φυσικά αν αυτό το λες για 10 χρόνια, κάποια στιγμή θα γίνει. Κι όταν γίνει, αυτοί λένε "εμείς τα λέγαμε". Εκεί φτάνει η δημοσιογραφική τους διορατικότητα.
Δεύτερον, αναπαράγουν τα κλισέ περι "γερασμένης ομάδας" ενώ για κάποιο λόγο (που αυτοί προφανώς αδυνατούν να κατανοήσουν) αυτοί οι "τελειωμένοι" έχουν πάρει τόσες διακρίσεις και παίζουν την καλύτερη μπάλα από όλες τις ελληνικές ομάδες. Φυσικά μιλάνε όλοι για την "πιο αργή" ομάδα νομίζοντας φυσικά (ως κλασσικοί χανουμοβάζελοι) ότι οι δικές τους ομάδες είναι η Chelsea.
Δεν πειράζει, ας πουλήσουν κανα φύλλο γιατί η υπόθεση euro2004 (που τους ξανάφερε στο προσκήνιο) ξεφούσκωσε και κάτι πρέπει να γίνει.

Τέλος δεν μπορώ να μην αναφερθώ στην γλοιωδέστερη όλων κατηγορία οπαδού: του "αντι-ολυμπιακού". Ειλικρινά δεν δίνω μία αν κάποιος είναι γαύρος, βάζελος, χανούμι, βούλγαρος κτλ, μάλιστα σχεδόν όλοι οι κολλητοί μου είναι βάζελοι. Αλλά εκεί που μου ανάβουν τα λαμπιόνια είναι αυτά τα ξεφτιλισμένα ασπόνδυλα που δηλώνουν "αντι-ολυμπιακοί" κι αλλάζουν ομάδα κάθε αγωνιστική με βάση τον αντίπαλο του γαύρου. Αυτοί φυσικά με τα τόσα κόμπλεξ που είναι φορτωμένοι, χρειάζεται που και που να χάνει ο γαύρος προκειμένου να αποκτά νόημα η τιποτένια ύπαρξη τους.

Και τί έγινε που έχασε ο Ολυμπιακός; Τίποτα, απλά ένα σημάδι ότι ο Κόκκαλης πρέπει να προσέξει περισσότερο το προϊόν του. Σίγουρα οι Intracom, Intralot, Intrakat έχουν απίστευτες υποχρεώσεις αλλά κι η ΠΑΕ δεν πρόκειται να παραμείνει η αγελάδα που δίνει πάντα γάλα, ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων. Δείτε τί έπαθαν οι Βαρδινογιάννηδες.
Κι έλεος, προς θεού μην φύγει ο Σόλιντ. Ο προπονητής αυτός είναι ένας πολύ καλός manager, μέτριος coach αλλά σίγορα πολύ υψηλότερου επιπέδου για τα ελληνικά δεδομένα. Μην μπούμε στο τριπάκι να αλλάζουμε προπονητές σαν τα πουκάμισα, είναι ένας φαύλος κύκλος που δεν οδηγεί πουθενά.

Κι όσο για ευρώπη, έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να το λέω: ξεχάστε το, είμαστε πολύ πίσω. Πορεία στο UEFA και πολύ μας είναι. Και μην φέρετε παράδειγμα της εθνικής, γιατί άλλο εθνικές κι άλλο ομάδες.

3 comments:

vpapanik said...

ε οχι και βουλγαρος... τζζζ τζζζζζζ

καντο τουρκος καλυτερα :)

Stormrider said...

όπως είναι το παρατσούκλι των οπαδών τέλος πάντων...

Pixie said...

Πάντως όταν επενδύεις πολλά χρήματα σε μια ομάδα είναι λογικό να τα πάει καλύτερα.Καλοί παίκτες, καλύτερες προδιαγραφές.Ειδα τον αγώνα τις ΑΕΚ και κατάλαβα και την διαφορά τηςμε τις υπόλοιπες ομάδες και ήταν και λίγο άτυχη με την Ρομα.Πάντως αν και Ολυμπιακός μου αρέσει τις σπάνιες φορές που βλέπω να βλέπω ξένες ομάδες γιατι απέχουμε τόσο πολύ.Μεγάλο το χάσμα Ελλάδας -Ευρώπης.Αυτα τα λίγα απο ένα κοριτσάκι που δεν ξέρει και πολλά για ποδόσφαιρο...