Monday, October 09, 2006

Ανταπόκριση από την ομιλία του Γιωργάκη στα Χανιά

είχα να πάω καιρό σε προεκλογική συγκέντωση αφού το 2004 είχα παρεβρεθεί σε αυτή του ΣΥΝ, του ΚΚΕ και σε μία ομιλία της Νέας Δημοκρατίας. Χθες, μετά από παρότρυνση φίλων είπαμε να πεταχτούμε από το παλιό λιμάνι να δούμε τί έχει να πεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Δεν είχα πάει ποτέ σε προεκλογική συγκέντωση μεγάλου κόμματος, και μπορώ να πώ ότι δεν έχανα και τίποτα, κρίνοντας από την πόζα και την ψευτογκλαμουριά που είδα. Ο Γιωργάκης, κατέφτασε με βάρκα κι ως άλλος 80s rock star μέσω πυροτεχνημάτων και μουσικής. Το πλήθος μπροστά, μέλη της ΠΑΣΠ και της νεολαίας ΠΑΣΟΚ παραληρούσανε λες και ήταν στο mossing pit των Slayer ενώ οι κόρνες με ξεκούφαιναν.

Στο ψητό τώρα. Καθ' όλη την διάρκεια της ομιλίας, δεν νομίζω ότι έλαβα κάποιο σοβαρό μήνυμα. Αόριστες δηλώσεις, επιθέσεις στην κυβέρνηση (σε σημείο ύβρεως κάποιες), αριστερίστικος λαϊκισμός ("η δεξιά σκέπασε τα πάντα", κάτι σαν το μάτι του Sauron) καθώς και εξωφρενικές δηλώσεις του στυλ "δεν έχουμε δημοκρατικό καθεστώς". Όλα τα παραπάνω, στο ανάλογο παλαιοΠΑΣΟΚικό ύφος του Ανδρέα.
Αυτός ήταν ο ηγέτης που θα άλλαζε το ΠΑΣΟΚ και θα έφερνε νέα ήθη στην πολιτική; Αυτός ήταν το μορφωμένο και ταξιδευμένο παιδί από τη Σουηδία που θα έφερνε φρέσκιες ιδέες στον πολιτικό λόγο;; Αυτός ήταν που θα αναιρούσε το παλιό λαϊκίστικο ΠΑΣΟΚ των λαοπλάνων; Ειλικρινά τώρα απελπίστηκα!

Ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη, κι ο Γιωργάκης δεν είναι ο μεσσίας. Ο κόσμος που είδα στην συγκέντρωση με τα σημαιάκια και τις ντουντούκες ήθελε να του χαϊδέψουν τα αυτιά. Το επίπεδο των πολιτικών είναι απλά αντανάκλαση του δικού μας επιπέδου πολιτικής παιδείας.

ΥΓ: τα σαρδάμ του Γιώργου είναι ΠΟΛΥ χειρότερα στην πραγματικότητα, τα περισσότερα κόβονται στα βίντεο. Μερικά είναι σε σημείο να σκας στα γέλια, δυστυχώς δεν μπορώ να τα αναπαράγω σε γραπτή μορφή

6 comments:

Pixie said...

Ναι η αλήθεια είναι οτι όταν κατέβηκε πρώτη φορά υποψήφιος φαινόταν ότι κάτι θα αλλάξεικαι πολύ το πίστεψαν απο όλες τις παρατάξεις και μή.Όταν μιλάει τώρα συνειδητοποιώ οτι μιλάει σαν να είναι η σκιά του πατέρα του κάνοντας αόριστες και υπερβολικές δηλώσεις.Κρίμα.Θα ήθελα να είμουν εκεί για τα σαρδάμ όμως, τυχερούλη :)
Δεν έχω πάει ποτέ σε προεκλογική συγκέντρωση.Πώς άντεξες;

vpapanik said...

Όποιος πήρε το δρόμο απο τα αριστερά να περπατήσει δεξιότερα, ο γιωργάκης τον βρήκε στο μέσον της διαδρομής, του έδωσε μια κλωτσιά και τον γύρισε πίσω... καλά δεν έκανε ;

User83 said...

"Το επίπεδο των πολιτικών είναι απλά αντανάκλαση του δικού μας επιπέδου πολιτικής παιδείας."

my 2 cents;)

Ergotelina said...

Πολυ καλο post...

:)

O,τι θελει ο λαος...
μεχρι και τις καταληψεις
που ξεκινουν στα λυκεια
δικαιολογησε ο Αθανασακης...

exastal said...

κι'εγώ πήγα από το Ρέθυμνο , επίσης με κάτι γνωστούς μου και συμφωνώ και προσυπογράφω τα παραπάνω. Αυτά που άκουγα ήταν πρωτοφανή . Κυρίως όμως με τσατίζει αυτό με τη δημοκρατία του Γιωργάκη......αυτοί είναι η δημοκρατία και το χειρότερο ... η δημοκρατία πρέπει να γυρίσει στην Ελλάδα......άκουσον , άκουσον ....δηλαδή αυτοί έχουν ως ιδιοκτησία τους κάτι τη δημοκρατία . Δηλαδή εγώ που είμαι Δεξιός(και παλεύω για τη δημοκρατία , τον κοινοβουλευτισμό και την ελευθερία) είμαι κάτι άλλο , πάντως όχι δημοκράτης και μάλλον φασίστας......τί τραβάω ο Δεξιός...

Eugenia said...

I just don't understand how the politicians in Greece can get away with such terrible things they say about the other political parties (all of them). In any other country, talking like this it would result in a lawsuit for disfimisi. I personally can't stand most of the Greek politicians, most are clowns (or shouting monkeys, depends how you see it).