Friday, October 06, 2006

Για το θέμα των δασκάλων

Είδα χθες στο δελτίο ειδήσεων του Μέγκα τον Γ.Πρετεντέρη να αναφέρει ότι η κυβέρνηση έχει στα χέρια της έρευνα η οποία δείχνει ότι οι έλληνες πολίτες δεν έχουν και την καλύτερη γνώμη για τους δασκάλους. Δεν πρόκειται λοιπόν να ικανοποιήσει τα αιτήματα τους, γιατί αν γίνει αυτό πέρα από την κατακραυγή (σε επίπεδο δημοσκοπήσεων - θεωρία της "σιωπηλής πλειοψηφίας") θα υπάρξει τεράστιο κύμα αλυσιδωτών κινητοποιήσεων από τον υπόλοιπο εργασιακό τομέα. Η Νέα Δημοκρατία, αν είναι κάτι το οποίο κάνει ΤΕΛΕΙΑ είναι να ερμηνεύει δημοσκοπήσεις, και σε αυτήν την περίπτωση έπεσε για άλλη μία φορά 100% μέσα.

Η αλήθεια είναι ότι ο κόσμος πράγματι δεν έχει καλή γνώμη για τους δασκάλους. Όποιον και να ρωτήσεις (που δεν σχετίζεται οικογενειακά με δάσκαλο) σου αναφέρει τις ελάχιστες ώρες που εργάζονται όλο τον χρόνο και το (χωρίς να ισχύει πάντα) μηδαμινό έργο που παράγουν. Εγώ, αν και την χειρότερη άποψη την έχω για τους "καθηγητές" της 2ας "εκπαίδευσης", συμφωνώ εν μέρει με τα παραπάνω χωρίς να προβαίνω σε ισοπεδωτικές γενικεύσεις.
Ο ρόλος του εκπαιδευτικού απαιτεί μηδαμινά προσόντα για να κάνεις απλά την δουλειά σου, αλλά ταυτόχρονα έχει τρομερές απαιτήσεις αν θες πραγματικά να επιτελέσεις κοινωνικό έργο. Και για πείτε μου, πόσοι είναι αυτοί που έχουν τέτοια προσόντα;;; Ελάχιστοι! Και τί να κάνεις; να τους ξεχωρίσεις από τους υπόλοιπους και να τους ανεβάσεις τον μισθό;;; Στα σχολεία που φοίτησα εγώ οι περισσότεροι ήταν κάτι αγράμματοι που τελειώσαν παιδαγωγικό από την "πίσω πόρτα" και ασχολούνταν 3-4 ώρες την μέρα με το σχολείο αφού η κύρια δουλειά τους ήταν οι ελιές και τα χωράφια!!!

Πως λοιπόν να μην προκαλείται οργή στην κοινή γνώμη αν ένας πχ υπάλληλος τράπεζας (μιλάμε για εξοντωτικά 8ωρα+) βλέπει αυτά που απαιτούν οι δάσκαλοι;;; Και το χειρότερο; όλα αυτά τα κρατικοδίαιτα λαμόγια/εγκληματίες σε βάρος παιδιών κρύβονται πίσω από 2-3 καλούς και φωτισμένους δασκάλους!

Η λύση: Απαιτήσεις εσείς; Αξιολογηση σας εμείς, μαζικές απολύσεις-προσλήψεις ικανών εκπαιδευτικών με βελτιωμένο μισθολόγιο. Τί λέτε;

ΥΓ: δεν έχω αναφερθεί ακόμα στους (κατα 95%) σκουλήκια-"καθηγητές" της 2ας, οι οποίοι από ότι ακούω ετοιμάζουν κινητοποιήσεις, γιατί η βωμολοχία που θα εξαπολύσω θα προκαλέσει το ban μου από το blogspot

12 comments:

Pixie said...

Καλά εισαι στο μυαλό μου!
H αλήθεια είναι οτι ο υπόλοιπος κόσμος αναγκάζεται να δουλεύει δυο δουλειές για να τα βγάλει πέρα, χωρίς διακοπές,χωρίς ελευθερία ωραρίου που τους παρέχετε και φοβάτε μήπως απολυθεί γιατι δεν ειναι μονιμος.Η παιδεία είναι χάλια οπότε θα σεβόμουν να διεκδικούσαν κάποια πράγματα που θα έκαναν πιο ποιοτική και αποτελεσματική την εργασία τους,καλύτερα βιβλία,χώρους οπου τα παιδια μπορούν να μάθουν, να ψυχαγωγηθούν,προληπτικές δομές κτλ
Εννοειται οτι κανείς δεν πάει ανθρώπους που δεν εκτιμάνε αυτο που έχουν και ζητάνε παραπάνω γιατι όλοι οι μισθοί ειναι χαμηλοι αλλά κανεις δεν έχει τόσες διακοπές και να πληρώνεται.Μου αρέσει η λύση σου.Να αξιολογούνται και να μένουν οι καλοί και να υπάρχει συνεχιζόμενη κατάρτιση.Δεν ειναι φαντάζομαι ολοι οι δάσκαλοι έτσι αλλά ειναι να μην νευριάζεις;Και είναι τόσο μακριά απο τα παιδιά οι περισσότεροι.Καλά μην πουμε για τους καθηγητές.Ευτυχώς ήμουν Αγγλία τώρα τα τραβάω.

User83 said...

Καλά οι δάσκαλοι δεν πάνε καλά. Ζητάνε πρώτο μισθό 1400. Ναι οκ δίκαιο σε σύγκριση με ΕΕ, αλλά τους άλλους δεν τους σκέφτονται; Δηλαδή πιστεύουν ότι γίνεται να γίνει τέτοια αύξηση (40%) μόνο γι αυτούς; Και οι υπόλοιποι υπάλληλοι; Καλύτερα να ζήταγαν αύξηση 10% για όλους... Έλεος πια... Για αυτού του είδους αγωνιστές τα είπα πρόσφατα στο γνωστό μέρος;)

Stormrider said...

μα δεν μπορούμε να συγκρίνουμε μισθούς σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ ως απόλυτα ποσά! Είναι τόσα και τόσα πολλά πράγματα στην μέση!...

Flareman said...

Ε η κατάσταση με τους δασκάλους έχει καταντήσει γραφική - πέραν του ότι όντως οι μισοί και πλέον είναι άχρηστοι, και οι μισοί από τους υπολοίπους είναι της πάρτης τους και δεν σκοτώνονται για χάρη των παιδιών, γενικά προβάλλουν προς τα έξω μία εικόνα που μάλλον ζημιά κάνει στον κλάδο τους. Στις τελευταίες φασαρίες βλέπεις άτομα που φωνάζουνε, ωρύωνται, βρίζουν, συμπεριφέρονται σαν αγρίμια, στρίβουν τσιγάρο τη μια στιγμή και παίζουν ξύλο την άλλη... εγώ όταν είδα αυτές τις εικόνες ειλικρινά χαλάστηκα με τη σκέψη ότι κάποια μέρα θα αναγκαστώ να στείλω τα παιδιά μου σχολείο για να τα μορφώσουν (αλλά και διαπαιδαγωγήσουν) αυτοί οι άνθρωποι. Και μετά η μπάλα παίρνει όλους τους εκπαιδευτικούς, μαζί αυτούς που δε φταίνε σε τίποτα.

Αλλά και τα αιτήματά τους είναι κραυγαλέα: που ακούστηκε να παίρνει νεαρός εργαζόμενος, πρωτοδιοριζόμενος και άρτι αφιχθείς από το Πανεπιστήμιο 1400 ευρώ; Δηλάδη εγώ που σπουδάζω γιατρός και θα πρωτοπιάσω μισθό στα χέρια μου όταν αρχίσω ειδικότητα στα 32 μου πόσα πρέπει να ζητήσω; 4000;

Σχετικά με την αξιολόγηση, καλή ιδέα αλλά εδώ υπάρχει άλλο πρόβλημα: ποιος θα την κάνει; Τα παιδιά; Εκεί να δεις γλύψιμο και χατηράκια που θα γίνονται στους μαθητές και τους γονείς, τζάμπα ιδιαίτερα και όλο το καλό συναπάντημα για να μην τους μαυρίσουν τα μικρά. Οι διευθύνσεις εκπαιδεύσεως και τα Υπουργεία; Στην Ελλάδα ζούμε, η μίζα και η ρεμούλα καλώς ή κακώς (μάλλον κακώς) είναι συνυφασμένη με την καθημερινότητα. Οι γονείς; Πού ή πάνε να το παίξουν κουλτουριαραίοι, ή προσπαθούν να αποκτήσουν πλάτες για τοπική αυτοδίοικηση (ναι, συμβαίνει και αυτό και σε μεγάλο βαθμό), ή ξυνίζουν γιατί ο κακός δάσκαλος τράβηξε το αυτί του κανακάρη τους ή τον πέταξε από την τάξη;

Ιδέες υπάρχουν πολλές και καλές, στην πράξη θα τα βρούμε σκούρα...

Stormrider said...

έχεις δίκιο γιατρέ όσον αφορά την υλοποιησιμότητα της εκάστοτε ιδέας. ακόμη και ένας ιδιωτικός φορέας να ήταν (τώρα μου ήρθε η ιδέα) δεν απαλάσεται από τις σειρήνες της διαπλοκής, άσε που και το κόστος δράσης του θα ήταν τεράστιο για κάθε σχολείο...

Pixie said...

Γλύκα μου σε ευχαριστώ τοσο πολύ για το link!Τώρα το είδα :)

Stormrider said...

:)

Eugenia said...

Well said, I agree.

Theloun petsokoma...

Anonymous said...

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

Μετά την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, η οποία βασιζόμενη στην ελευθερία της έκφρασης, του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, δεν απαγόρευσε την ίδρυσή του, η Ολλανδική Κυβέρνηση αναγνώρισε και επίσημα το νεοϊδρυθέν Κόμμα των Παιδοφίλων (PNVD).

Σας προκαλώ και σας προσκαλώ να επισκεφτείτε την πιο κάτω σύνδεση και να ψηφίσετε ενάντια σε αυτή την απόφαση βδέλυγμα.
Επίσης σας παρακαλώ να μεταβιβάσετε σε όσους περισσότερους μπορείτε την πιο κάτω σύνδεση ούτως ώστε να γίνουμε πολλοί να γίνουμε χιλιάδες !!

http://brexmother.blogspot.com/2006/10/pnvd.html#links

Stormrider said...

offtopic */αλλά αφού προέκυψε...*/
{
Δημήτρη, δεν με νοιάζει τί κόμμα κάνει ο καθένας. Ίσα-ίσα, τέτοια βοηθάνε να βγαίνουν στην φόρα όσοι έχουν αυτή τη τάση.

Είναι στο χέρι του κόσμου να διαφωνεί μαζί τους (=καταψηφίσει) και στο χέρι της αστυνομίας να τους αποτρέπει από το να παρενοχλούν παιδάκια.

Να τους φυμώσεις τους κάνεις μάρτυρες της ελευθερίας του λόγου.
}

Ψηφιακά Οχυρωμένος said...

Φίλε μου θα σύμφωνήσω απόλυτα μαζί σου. Τις ίδιες απόψεις βασικά έχουν όλοι με όσους συζήτησα το θέμα. Για μένα βασικά είναι εξίσου ύποπτο το ότι ξεκίνησαν αυτή την περίοδο, λίγο πριν τις εκλογές, μπας και τους ικανοποιήσουν τώρα αυτη η κυβέρνηση, λέω εγώ τώρα, και αναγκαστούν να το συνεχίσουν και οι επόμενοι για να μη φάνε κράξιμο. Και το ότι κρατάει τόοοσο πολύ επίσης μου φαίνεται περίεργο, πρώτη φορά στα ελληνικά δεδομένα. Βασικά πιστεύω ότι θα κρατήσει μέχρι τις εκλογές και μετά θα σπάσει. Γιατί δεν έχει νόημα να κρατάν πάνω από 3 βδομάδες οι κινητοποιήσεις για μια αύξηση της τάξης του 45%... Ελεος!

Αν όντως σταματήσουν μετά τις εκλογές, τότε θα είναι πολύ ρεζίλια, που παλεύανε μόνο πριν τις εκλογές...

Stormrider said...

αυτό γίνεται πάντα, γι αυτό και βλέπεις το ΠΑΣΟΚ και θέλει πρόωρες εκλογές, έτσι ώστε να δημιουργηθεί τεράστιο κύμα κινητοποιήσεων στην χώρα