Saturday, March 03, 2007

Yassou Paideia

Επειδή κάποια πράγματα μου ανεβάζουν την πίεση, έχουμε και λέμε:

α) Τόσα χαμένα μαθήματα, τόσοι χαμένοι μήνες, τόση αναταραχή ΓΙΑΤΙ;;; Για ένα νόμο-πλαίσιο που ουσιαστικά ΔΕ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ;;; Ένα χιλιοτρύπιτο σύνολο νόμων είτε για βλακείες (manager στα πανεπιστήμια; η θέση του "αντιπρύτανη επι οικονομικών θεμάτων" ΤΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΕΙΝΑΙ;;;) είτε για πράγματα που ουσιαστικά μένουν τα ίδια (άσυλο). Αλλά όταν έχεις μία κωλο-κυβέρνηση που όλα της πάνε πρίμα στις δημοσκοπήσεις (σε προεκλογική ουσιαστικά περίοδο), αυτή κάνει απλά ότι θέλει...

β) Μου την σπάνε σε απίστευτο βαθμό όλοι αυτοί οι ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ-ΓΛΥΦΤΕΣ που όταν ανοίγει η σχολή μετά από κατάληψη, πάνε στους καθηγητές και τους λένε πουστειές του στυλ "αχ κύριε, εμείς θέλουμε να κάνουμε μάθημα, τα κακά παιδιά κλείνουν το ίδρυμα και δε μας αφήνουν" κτλ. Σε μία έκρηξη μου στο αμφιθέατρο, κι αφού τους στόλισα με όλους τους παραπάνω χαρακτηρισμούς, είπα ότι ΚΑΝΕΙΣ δε βάζει ΠΙΣΤΟΛΙ ΣΤΟ ΚΡΟΤΑΦΟ να ψηφίσεις υπερ της κατάληψης. Να σηκωθούν από το καναπέ τους και ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ!!! Αλλά φυσικά, όταν είσαι ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΓΙΟΣ ΓΛΥΦΤΗΣ θες ΚΑΙ τις διακοπούλες σου ΚΑΙ να τα έχεις καλά με τους καθηγητές, είναι φυσικό να απέχεις από τις συνελεύσεις νομίζοντας ότι απαλάσεσαι πάσας ευθύνης.

8 comments:

Γιώργος Μαργαρίτης said...

Storm,
όσο και αν διαφωνούμε στο θέμα των καταλήψεων, δε μπορώ παρά να σου δώσω τα συγχαρητήρια μου για αυτό το ποστ.
Εννοείτε πως ο νόμος-πλαίσιο είναι χιλιοτρυπημένος για να αφήνει εκατοντάδες παραθυράκια. Είναι ένας νόμος-πλαστελίνη, τον πλάθεις και τον ερμηνεύεις όπως θες, ενώ σε κάθε περίπτωση είσαι "νόμιμος".

Όσο για τις καταλήψεις και τους ρουφιάνους γλύφτες, σε αυτούς που όταν ανοίξουν οι καταλήψεις θα σπεύσουν να γλύψουν καθηγητές κτλ, εκτός από τους ηλίθιους τους φοιτητές που δε πάνε να ψηφίσουν KATA της κατάληψης και μετά βρίζουν που βγήκε κατάληψη (έσχατο σημείο μαλάκυνσης και γελοιότητας), για τους περισσότερους από τους υπόλοιπους μπορείς να τους δώσεις και όνομα: ΔΑΠ.
Είμαι πεπεισμένος ότι με το που θα ανοίξουν οι σχολές θα αρχίσουν οι κατηγορίες τα αίσχη και τα ψέματα από τους ΔΑΠίτες για να πάρουν τους φοιτητές με το μέρος τους. Πως αυτοί "ψήφιζαν κατά με γνώμονα το καλό του φοιτητή", "εμείς δε θέλαμε να χαθεί η εξεταστική", "αυτοί οι αλήτες κλείσαν αντιδημοκρατικά τη σχολή" κτλ.

Ήδη θα είδες τα γεγονότα στη Νομική, όπου τα έδειξαν και οι τηλεοράσεις και έβγαινε ο δαπίτης και έλεγε πως οι φοιτητές με *αντιδημοκρατικό* τρόπο κλείσαν τη σχολή, βγάλανε τους μαθητές που δίναν μάθημα έξω από τις αίθουσες κτλ. Παραβλέπει πως η απόφαση ήταν *απόφαση γενικής συνέλευσης*. Και φυσικά κανένας στα κανάλια δεν τόνισε ότι ήταν πλειοψηφική απόφαση φοιτητών, παραμόνο πως κάποιοι "ήρθαν από την επαρχεία να δώσουν μάθημα", και "τους στερείται το δικαίωμα" κτλ
(http://gmargari.wordpress.com/2007/03/03/dialogos/)

Έλεος πια με την παραπληροφόρηση...

Stormrider said...

να προσθέσω ότι η ΝΔ τα έχει καταφέρει σε όλους τους τομείς, αφού πλέον οι φοιτητές έχουν γυρίσει με την ουρά στα σκέλια στην σχολές, και το μόνο που τους απομένει είναι να φαγώνονται μεταξύ τους (το ίδιο και οι καθηγητές).

συγκρίνετε την σημερινή κατάσταση με αυτήν της εποχής "κάτσε καλά Γεράσιμε" επι Σημίτη, και βγάλτε τα συμπεράσματα σας

ο δείμος του πολίτη said...

Πάντως εγώ θα συμφωνήσω μαζι σου. Κάθε ένας μπορεί να πάει στη συνέλευση και να πει τη θέση του. Αλλά εμείς θέλουμε τη γκομενίτσα και τη βόλτα.

Anarchist said...

Την ίδια ακριβώς άποψη έχω και εγώ. Αυτοί που πραγματικά κλείνουν τις σχολές είναι οι ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΓΙΟΙ όπως λες.

Σκατά στην Κρήτη, τα ίδια σκατά και στην Πάτρα συμβαίνουν.

Σε ένα τελευταίο μου post τα ίδια λέω με σένα.

Αλλά οι μαλακισμένοι οι κοιμήσηδες
είναι κουφοί πουσταράδες που δεν καταλαβαίνουν τπτ. Βλέπεις τους τρέφει ο μπαμπάς τους που και αυτός ΑΡΧΙΜΛΛΑΚΑΣ είναι γιατί τον δουλεύουν ψιλό γαζί τα τσογλάνια του.Οπότε α΄φού στέλνει ο μαμπάς λεφτά γιατί να έρθουν να ψηφίσουν στη συνέλευση; Το πτυχίο σε 5 σε 6 σε 10 χρόνια, κάποτε θα το πάρουν!

g.manoussakis said...

Εσύ τί ψηφίζεις στο αμφιθέατρο;

Υπέρ ή κατά των καταλήψεων;

Pixie said...

Eλπίζω να αρχίσουν τα μαθήματα.Εγώ είχα πάθει σοκ με την κατάσταση των καταλήψεων όταν έδωσα για αναγνώρισει πτυχιου στο Πάντειο.Έχασα την πρώτη εξεταστική λογο καταλήψεων, δεν μπορούσα να βρώ την ύλη,και παρόλο που πέρασα όλα τα μαθήματα μαζί έψαχνα για άλλο ένα εξάμηνο την βαθμολογία μου που χάθηκε.Δεν θα μπορούσα να συνεχίζω έτσι εδώ δεν ξέρω πως τα καταφέρνεις...

Stormrider said...

@manousakis
ψήφισα κατά της κατάληψης, ΠΑΣΠ κ ΔΑΠ δηλαδή, κυρίως ΔΑΠ χωρίς κανένα φόβο για την απόφαση μου (φαντάσου σε ένα αμφιθέατρο 800 ατόμων στην αριστερή μεριά να σηκώνεται ένα χέρι και να με κοιτάνε όλοι με μισό μάτι)

User83 said...

@ γιώργο μαργαρίτη: Έλεος πια με απόψεις που δεν στέκουν... πρέπει να αποφασίσεις... Η κατάληψη είναι αδίκημα, παράνομη (βλέπε εμπράγματο δίκαιο), καμία απόφαση δημοκρατικού οργάνου δεν μπορεί να καταλύει νόμους (δεν γίνεται η βουλή να βγάλει νόμο ότι πρέπει να με σκοτώσουν). Αν θέλουμε να πράξουμε αντιδημοκρατικά για να διαμαρτηρηθούμε, συμφωνώ, να μαζευτούμε 200 άτομα και να το κάνουμε. Αλλά ας μην κρυβόμαστε πίσω από αποφάσεις-μούφες. Ας αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Είμαι υπέρ της κατάληψης και πηγαίνω στις καταλήψεις για να στηρίξω τον αγώνα. Αλλά είμαι υπέυθυνος των πράξεών μου, κι αν έρθουν να με συλλάβουν δεν θα παρουσιάσω ένα χαρτί με υπογραφές - είναι το τίμημα. Ή θα είμαστε αναρχικοί στην διεκδήκησή μας ή νόμιμοι κι απλά θα στέλνουμε επιστολές που πάνε στα σκουπίδια.