Monday, March 12, 2007

Τώρα μου μάθαν όλοι τον "Εξάντα"!!!

πρόσφατα η σειρά ντοκυμανταίρ του υπέροχου Αυγερόπουλου τιμήθηκε. Κι αμέσως όλο το σκυλολόι της τηλεόρασης ή του απλού καθημερινού ποζερά μαλάκα βγήκε να παινέσει "το αγνό παιδί της δημοσιογραφίας" τονίζοντας ότι ΟΛΟΙ βλέπουν την εκπομπή του ανελλιπώς.

Εμείς οι φίλοι του Εξάντα (όπως και των Φακέλων, του Focus/Transit ή της Εμπόλεμης Ζώνης) γιατί αισθανόμαστε μαλάκες; Γιατι μη μου πείτε ότι οι ΚΩΛΟ-ΩΡΕΣ που παίζονται αυτές οι εκπομπές είναι τυχαίες; Απλά τις βλέπουν ελάχιστοι!!!

Απλά αυτή είναι κλασσική μέθοδος στην Ελλάδα. Όλοι το παίζουμε υψηλή κουλτούρα, και βλέπουμε συνέχεια τα ίδια τα σκουπίδια που καταδικάζουμε. Ελπίζω όλη αυτή η δημοσιότητα να μην φθείρει τον Αυγερόπουλο και το είδος αυτό γενικότερα, αν και η αρχή έχει γίνει με τις ολιγόλεπτες συμμετοχές του στο δελτίο ειδήσεων του μεγαλύτερου μπουρδελοκάναλου όλων των εποχών, της ΝΕΤ.

5 comments:

Roark said...

Σόρρυ!!! Αλλά εδώ θα διαφωνήσω κάθετα! Ένας Κούλογλου-wannabe είναι (και χωρίς το υπόβαθρου του Κούλογλου), καμία σχέση με τους Φακέλους κτλ. Έχοντας δει τ-ρ-α-γ-ι-κ-έ-ς εκπομπές του Εξάντα περί Γένοβας ή Παλαιστίνης δεν μπορώ παρά να τον κατατάξω στις χειρότερες μορφές της στρατευμένης προπαγνδιστικής δημοσιογραφίας.

Pixie said...

Πραγματικά είναι μια αξιόλογη εκπομπή όπως και οι υπόλοιπες που αναφέρεις και νομίζω οτι είναι θετικό που τίμησαν την προσπάθεια του.Φυσικά το καλύτερο όπως λές είναι να το κάνουν έμπρακτα και να σεβάστουν την εκπομπή δίνοντας της μια σωστή ώρα προβολής.
Πάντως έχουμε κόμπλεξ, θέλουμε να είμαστε κουλτουριάρηδες αλλά στα κρυφά βλέπουμε μεσημεριανές εκπομπές.

Stormrider said...

@roark
Το ότι ο Αυγερόπουλος είναι αριστερός το ξέρω εκ των προτέρων, επομένως περιμένω στρατευμένο ρεπορτάζ. Δε θα χαρακτήριζα τις εκπομπές του τραγικές, θυμάμαι ακόμη το ταξίδι του στις φαβέλες του Ρίο, την αγαπημένη μου εκπομπή του.

@pixie
αυτό που με τσιτώνει pixie μου είναι ότι τον έχουν όλοι για θεό, ενώ βάζουν την εκπομπή του σε μεταμεσονύχτια ζώνη λες και είναι καμμία τσόντα!!!!

ο δείμος του πολίτη said...

Με τους φακέλους δεν τα πάω καλά, αλλά σε όλα τα υπόλοιπα συμφωνώ. Ρε φίλε, εδώ θυμούνται και λένε μα δεν είδες το ΡΧΣ; Όλοι έμαθαν πια τον Κούλογλου.

Phantasmak said...

Τουλάχιστον ο Αυγερόπουλος κάνει την έρευνά του ο ίδιος, πάει σε μέρη, παίρνει συνεντεύξεις από αντάρτες κτλ. Ο δε Κούλογλου ουσιαστικά παίρνει τα ντοκυμανταίρ του BBC και τα μεταφράζει προσθέτοντας και 1-2 πράγματα δικά του. Όχι ότι ο Κούλογλου δεν κάνει καλές εκπομπές, δε φιλτράρει την πληροφορία (έστω και με τα δικά του κριτήρια), αλλά αν θυμάμαι καλά έχει εκπομπές μια φορά τη βδομάδα ενώ ο Αυγερόπουλος μια φορά το μήνα. Αυτό σημαίνει ότι ο δεύτερος ταξιδεύει, παίρνει όλες τις συνεντεύξεις μόνος του, οι εκπομπές του είναι δικά του δημιουργήματα.

Ασε να μην πούμε δηλαδή για το BBC... δεν ξέρω γιατί τόσος κόσμος το έχει σαν θεό, είναι μεροληπτικό και politically correct όσο δεν παίρνει. Χαρακτηριστικά αναφέρω πως για τον Αμπντ-αλ-Καρίμ Σουλεϊμάν, τον μπλόγκερ που φυλακίστηκε επειδή τα έχωνε στν Αιγυπτιακή κυβέρνηση, δεν τον ανέφερε παρά μόνο σε ένα άρθρο στο World Service και καθόλου στο BBC News 24. Προτίμησαν να ασχοληθούν με την Άννα Νικόλ Σμιθ, πώς πέθανε, γιατί πέθανε. Επίσης λέει πόσο άσχημα περνάνε οι Παλαιστίνιοι αλλά αναφέρεται λίγο σ' αυτά που τραβάνε οι Ισραηλινοί. Τέτοιες εκπομπές κάνει κι ο Κούλογλου.

Δε συμμερίζομαι τις απόψεις των Κούλογλου-Αυγερόπουλου αλλά τουλάχιστον την ψάχνουν.