Sunday, March 25, 2007

Ξεφτίλες ελληναράδες

Το ματς με τη Τουρκία πλησίαζε. Λίγο το ζόρι να προκριθούνε, λίγο η διαβολική σύμπτωση της ημερομηνίας του ματς, λίγο τα σκατά που έχουν μες το κεφάλι τους, αρχίσαν όλοι τις γνωστές φανφάρες ποπ-εθνικισμού που έχουν χτίσει το τερατώδες αυτό έκτρωμα που ονομάζεται εθνική Ελλάδος ποδοσφαίρου: φανατισμοί του στυλ "κάντε το για το Κολοκοτρώνη" (;;;!!!!;;;), τα γνωστά γλοιώδη συμπλέγματα ραγιάδικου μικροτσουτσουνισμού "είναι βαριά κτλ" και γενικά όλη βρωμερή δημοσιογραφική ρουφιανιά της Ελλάδος να σιγοντάρει το κόσμο.

Ήθελα και να ξερα ποιός ήταν ο τριτοκοσμικός χθες. Ήθελα και να ξερα ΤΙ θα λέγαν οι πουτάνας γιοί δημοσιογράφοι αν αυτά γίνονταν στην Τουρκία. Αλλά πάνω από όλα, μου τη σπάνε αυτά τα ΓΛΟΙΩΔΗ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ που υποτίθεται υποστηρίζουν την εθνική και στην πρώτη στραβή τους κράζουν και τους βρίζουν. Εγώ είπαμε, την εθνική τη σιχαίνομαι αλλά αυτούς που σιχαίνομαι περισσότερο είναι αυτούς τους ξεφτιλισμένους πούστηδες με τη ραγιάδικη ψωροϋπερηφάνεια, που είναι όλο λόγια και φανφάρες, όλο πόζα και κουραδοπατριωτισμό αλλά στην πρώτη στραβή σπάνε χθες το Καραϊσκάκη βγάζοντας τον πραγματικό τους εαυτό που δεν είναι άλλος από αυτόν του ΠΙΘΗΚΟΥ.

Συγχαρητήρια στους ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ φιλάθλους όπου στο τέλος χειροκρότησαν και τις 2 ομάδες, αυτό πραγματικά τιμά το άθλημα στη χώρα μας.

10 comments:

Γιώργος Μαργαρίτης said...

Έξοχο! You read my mind...

Nikolakis said...

Η ξεφτίλα δεν έχει όριο... Πεδίο δράσης για όλα τα ανεγκέφαλα φασισταριά!

rockordie said...

Το κακό με την επιτυχία είναι ότι μαζεύεται ο κάθε μαλάκας και έχει και γνώμη.
Το Euro δυστυχώς μας έκανε αυτό το κάκο και τώρα πρέπει να βλέπουμε τον κάθε φασιστο-μαλάκα που πριν το 2004 ούτε ήξερε τι σημαίνει ποδόσφαιρο (όχι πως τώρα ξέρει).

Φασίστες (και γυναίκες) σας παρκαλώ μείνετε εκτός γηπέδου, μην μας το χαλάτε αυτό.

Eugenia said...

>που πριν το 2004 ούτε ήξερε τι σημαίνει ποδόσφαιρο

Sorry, i do not agree with this sentence. The problem with soccer in Greece exists pre-1940. You could say what you said about 1987 and the eurobasket, but not for soccer. Greeks always watched and was getting passionate about soccer (and used it as a vehicle to express their violent self), even if it was offering ZERO international success before 2004.

>μην μας το χαλάτε αυτό.

The soccer situation was "broken" in Greece since forever IMO. The 2004 success did not make things any worse or better.

Nisyrios said...

Κι όμως, η επιτυχία του 2004 μάς έδωσε το αίσθημα μετά από αρκετό καιρό ότι είμαστε οι καλύτεροι...

Και αυτό, οι Ελληνάρες το μετέφρασαν ως "είμαστε οι ανώτεροι και σας κάνουμε ό,τι γουστάρουμε ναουμ'" - ως έθνος, στα πάντα - παρά ως "έχουμε την καλύτερη ομάδα και σας νικήσαμε".

Η αιώνια υπερβολή του Έλληνα - με φράσεις του στυλ "μέχρι και ο Ζιντάν υποκλίθηκε στους Έλληνες", σαν τους Ινδούς προς τους Άγγλους ραγιάδες.

Από το 2004 μού έχει μείνει η κακογουστιά, η υπερβολή και ο κανιβαλισμός των πανηγυρισμών αμά τη αφίξει της ομάδας. Και τώρα, όπως θα μπορούσε ο οποιοσδήποτε να προβλέψει με μαθηματική ακρίβεια, ο "Οθωνας" έγινε ο "Γερμανός"...

ο δείμος του πολίτη said...

Σωστός. Συμφωνώ απολύτως.

ion said...

Ποπ-εθνικισμός. Σαν αυτόν που είχε πιάσει όλες τις γκόμενες και γυρνούσαν με την σημαία στα βυζιά.
Τότε με τον Σακη στην γουροβίζιον...

Stormrider said...

ευχαριστώ όλους για τα σχόλια σας.

να προσθέσω το ότι δεν μπορεί να περιμένει κανείς κάτι από λοβοτομημένα φασιστρόμουτρα που βγαίνουν στα δελτία και λένε ότι στον αθλητισμό όταν χάνεις κατα κράτος (με διαφορά γκολ στη προκειμένη) είσαι ξεφτίλας. ΙΔΟΥ πως γίνεται αντιληπτός ο αθλητισμός εδώ: ως την αποφυγή της πιθανότητας να ξεφτιλιστείς.

vpapanik said...

Διαφωνώ με τον χαρακτηρισμό 'πίθηκοι' για τα εν λόγω υποκείμενα. Δεν φταίει σε τίποτα ο συμπαθής πρόγονος :) Κατά τα άλλα you rock όπως πάντα !

Pixie said...

Συμφωνώ απόλυτα με το άρθρο σου και τα σχόλια !