Wednesday, November 29, 2006

Τί ζόρι τραβάνε όλοι με τους Μασώνους;

Εγώ ποτέ δεν τους είδα με κακό μάτι.

Είναι γεγονός ότι όποιο πολιτικό σύστημα και να κοιτάξεις, στο συνομωσιολογικό σκέλος της ιδεολογίας του περιέχει δοξασίες που αφορούν την μασωνική απειλή και το πως αυτή επιρρεάζει αρνητικά την ανθρωπότητα. Φυσικά, είναι ιδιαίτερα βολικό για κάθε ιδεολογία που υποτίθεται ότι προσφέρει λύσεις στα προβλήματα του κόσμου, αντί να πραγματευτεί την διαφθορά της ανθρώπινης φύσεως σε συλλογικό επίπεδο, την προσωποποιεί. Έτσι από την μία αποφεύγει την βαθιά κι επίπονη επιστημονική ανάλυση (η οποία μάλιστα μπορεί να αναιρέσει και δόγματα του ίδιου που θα την εφαρμόσει) κι από την άλλη βάλλει κατά κάποιας αφηρημένης κι ίσως ανύπαρκτης (έτσι όπως την περιγράφει) κάστας ανθρώπων μεταφέροντας ευθύνες εκεί και παράλληλα ικανοποιώντας τις φοβίες του λαού.

Σε υψηλά επίπεδα εξουσίας, υπάρχει διαφθορά η οποία ζει και βασιλεύει κυριώς λόγω έλλειψης λαϊκής βούλησης. Στο ίδιο το αμερικάνικο κονγκρέσο, ο "λομπύστας" δεν είναι ένα τερατάκι των σύγχρονων αστικών μύθων, αλλά ένας κανονικότατος επιχειρηματίας ο οποίος (σχεδόν νόμιμα) νοικιάζει γερουσιαστές χρηματοδοτώντας τις εκστρατείες τους με το ανάλογο αντάλλαγμα. Στον καθαρά εταιρικό τομέα, η έννοια του "καρτέλ" είναι πάρα πολύ συνήθης, όταν ένα λόμπυ εταιριών συννενοούνται για το πως θα ρυθμίζουν τις τιμές προκειμένου να μην πέφτουν κάτω κάποιων ορίων σε αντίθεση με το πως θα γινόταν σε μία υγιή ελεύθερη αγορά λόγω ανταγωνισμού. Στον κυβερνητικό τομέα, υπάρχουν πάμπολλα think tanks τα οποία είτε λόγω καταγωγής είτε λόγω ιδεολογίας τρέφουν συμπάθεια προς μία συγκεκριμμένη ξένη χώρα (βλέπε εβραϊκό, ελληνικό, κτλ λόμπυ στις εκάστοτε κυβερνήσεις των ΗΠΑ) και προτείνουν λύσεις εξωτερικής πολιτικής με γνόμωνα την συμμαχία των 2 αυτών χωρών.

Αν δεν υπάρχει λαϊκή βούληση όλα τα παραπάνω δεν πλήττουν την Δημοκρατία (αφού κανείς δεν δίνει δεκάρα) αλλά απλώς θολώνουν τα νερά των διαδικασιών που δουλεύει μία Ολιγαρχία. Τί καλύτερο λοιπόν για όλες τις κυβερνήσεις, προκειμένου να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να διαδίδουν φήμες περι μυστικών κυβερνήσεων, συνομωσιών κτλ ο οποίες ευθύνονται για όλα τα κακά του κόσμου (κι όχι αυτές φυσικά).

Ποτέ δεν αντιπάθησα τους μασώνους, γιατί απλά δεν πείραξαν ποτέ κανέναν. Η μασωνία δεν είναι τίποτε άλλο από ένα απομεινάρι της παλιάς αστικής τάξης. Κάτι σαν τις σημερινές συντεχνίες επαγγελματιών, αλλά με κάποιον κώδικα τιμής και 2-3 (αφόρητα ντεμοντέ) θρησκευτικές δοξασίες. Κάτι παππούληδες που μαζεύονται που διοργανώνουν κοντσέρτα Μότζαρτ (ο οποίος είναι για τους μασώνους ότι ο Ozzy για τους μεταλλάδες), χρηματοδοτούν ιδρύματα, υποτροφίες, πανεπιστήμια και βοηθάνε ο ένας τον άλλο στα επαγγελματικά τους. Εξάλλου, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι χάρις σε μασωνικές σέκτες επέζησε από το μένος της Εκκλησίας το μεγαλύτερο κομμάτι της επιστημονικής νόησης κατά τα σκοτεινά χρόνια του Μεσαίωνα.

Ο αποδιοπομπαίος τράγος είναι ο πιο βολικός πολιτικός αντίπαλος.

12 comments:

Isis Veiled said...

Δεν υπάρχουν θρησκευτικές δοξασίες στις ομάδες των Τεκτόνων, κάθε άλλο μάλιστα. Πρόκειται για φιλοσοφικές αναζητήσεις με βάση τον Ορθό Λόγο και εις ένδειξη σεβασμού στην θρησκευτική παράδοση του κάθε λαού, υπάρχει πάντα ανοιχτό το Βιβλίο που θεωρούν ιερό. Ταλμουδ, Κοράνι, Βίβλος, whatever..

Επίσης, δεν απαρτίζονται από παπούληδες, αλλά και από πλήθος ατόμων σε πολύ νεότερες ηλικίες, με διάθεση να εξερευνήσουν την ανθρώπινη φύση στα πιο σκοτεινά βάθη της. Πράγμα για το οποίο απαιτείται θάρρος και ειλικρίνεια απέναντι στον εαυτό μας.

Ολα αυτά καταλήγουν σε αρκετά υψηλό ποσοστό αυτοσυνείδησης, που όπως καταλαβαίνεις ενοχλεί όλους όσους θα προτιμούσαν, όλοι να κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου.. Ειδικά μάλιστα όταν υπάρχουν Τέκτονες με οικονομική ανεξαρτησία, διασυνδέσεις, κοινωνικό status, και εξουσία, όπως καταλαβαίνεις το πράγμα ζορίζει..

Με αυτό το τελευταίο ελπίζω να απάντησα στην ερώτηση σου..

nnn said...

Αγατητέ συγγραφέα του άρθρου. Κανεις δεν τραβάει ζόρι με τους Μασώνους επειδή τους θεωρούν αιρετικούς, μακριά από την όποια θρησκεία κτλ.
Όσοι τραβάνε ζόρι με τους Μασώνους, και είμαι και εγώ ένας από αυτούς, τραβάνε γιατί οι Μασώνοι επειδή είναι οικονομικά ισχυροί και έχουν οργανωθεί από παλιά σε "συντεχνία" με δεσμούς που δύσκολα σπάνε, καταφέρνουν σήμερα να ελέγχουν οικονομικά τον κόσμο και προσπαθούν διαρκώς να γίνονται ισχυρότεροι σε βάρος των μη Μασώνων.
Οι Μασώνοι, και αρκετοί που βρίσκονται πίσω από αυτούς, προωθούν πολύ απλά την παγκοσμιοποίηση και θέλουν να επικρατήσουν στον κόσμο σε οικονομικό, πολιτικό και πνευματικό επίπεδο.
Όσο λοιπόν αυτοί καταπατώντας δικαιώματα των υπολοίπων προσπαθούν να επιβληθούν εγώ θα τραβάω ζόρι μαζί τους.

Eugenia said...

>προωθούν πολύ απλά την παγκοσμιοποίηση

This is good, I don't see how this can be bad. A lot of what, we, westerners enjoy today is because some Masons fought for it 300 years ago. But today, they have been surpassed IMHO -- science is the new religion.

Personally, I am indifferent about the Masons -- some of them actually have some power in the political scene, that's true. But I am not sure that the situation is as bad as some conspiracy theorists want it to be.

Once, I emailed a 33 degree Mason to ask if they allow women in their Lodge and he said that only few lodges do. My problem with them is mostly that in order to become a Mason you HAVE to believe to a God (any God). And I am an agnostic (and a woman). In other words, they will eventually be surpassed if they don't themselves change a huge deal about their philosophy. ;-)

ο δείμος του πολίτη said...

Πόσοι θα μπορούσαν να δώσουν σαφή απάντηση στην ερώτηση τι κάνουν και πώς λειτουργούν οι μασόνοι; Ο καθένας τους φαντάζεται σαν μία διαβολική ομάδα -σατανιστές- και σε αυτό φταίει ξεκάθαρα ο καθολικισμός που τους κατηγορούσε, επειδή τον πολεμούσε κρυφά και κινηματικά και μεταφέρθηκε και σε εμάς. Η εκκλησία μας αρέσκεται να βαφτίζει όποιον διαφέρει από τις τρεις θρησκείες ως σατανιστή και φυσικά άμεσα σαν μασώνο.
Είναι μία ομάδα με τη λειτουργία ενός κόμματος με θρησκευτική δοξασία. Γνωστός είναι ο δογματισμός και η αντιρθησκευτισμός κομμάτων. Παράλληλα, τα μέλη της αληλοϋποστηρίζονται. Κακό είναι να βοηθήσω και να στηρίξω με νύχια και δόντια το σύντροφό μου; Τότε γιατί κάνουμε φίλους και απαιτούμε βοήθεια; Κακό είναι στηρίζω ένα σύντροφο να πάρει την εξουσία; Κακό είναι να έχει φιλοφοξίες;
Ευτυχώς για την επιστήμη, ναι, που γλίτωσαν και συσπείρωσαν και τους Τέκτονες και τους λίγους Ναϊτες προκειμένου να γνωρίζουμε ότι και η Γη γυρίζει και ότι εξελιχθήκαμε από μονοκύτταρο οργανισμό.
Και βέβαια τα λέει αυτά ένας δεδηλωμένος άθεος υπαρξιστής.

Pixie said...

Σίγουρα εξυπηρετεί τις κυβερνήσεις το να διαδίδουν θεωρείες για συντεχνίες που χειρίζονται οικονομικά τον κόσμο.Οι κυβερνήσεις έτσι προσπαθούν να δείξουν οτι δεν εχουν ευθυνη για την κατάντια της πολιτικής και της οικονομίας.Νομίζω οτι τα πράγματα είναι πιο πολύπλοκα.Και εγώ δεν έχω τίποτα με τους μασώνους βοηθώντας τους δικούς τους δεν κάνουν κάτι περισσότερο απο οτι ο υπόλοιπος κόσμος τουλάχιστον απο όσο ξέρω.Οι ιεροτελεστίες νομίζω οτι δεν έχουν σχέση με θρησκεία οπότε δεν με χαλάει αυτό.Οσο για την πνευματική εξέλιξη είναι δικαίωμα όσον προσπαθούν.
Αλλες οργανώσεις κυβερνητικές με ενοχλούν περισσότερο!

Ψηφιακά Οχυρωμένος said...

Οι Μασσώνοι δεν έχουν (τουλάχιστον απ όσο ξέρω από τις όσες συζητήσεις έχω κάνει και διαβάσει, και απο περιστατικά που έχω ακούσει) καμία σχέση με μυστικιστικές οργανώσεις, τελετές, βασανιστήρια και δε συμμαζεύεται. Είναι ένα σύνολο καταξιωμένων οικονομικά και κοινωνικά ατόμων, με τεράστια επιρροή στους πάντες και τα πάντα. Οι συναθροίσεις τους είναι καθαρότατα οικονομικού και μόνο περιεχομένου. Και μαζεύονται για να συζητήσουν και να καθορίσουν το οικονομικό (και όχι μόνο) μέλλον μας. Και εδώ θα συμφωνήσω με τον nnn, μας αφορά όλους μας το θέμα, καθώς αυτοί είναι που καθορίζουν ουσιαστικά και το δικό μας μέλλον, και γιαυτό είναι επικινδυνοι, και όχι επειδή κάνουν διάφορα πράματα "του σατανα". Δε μπορείς να πεις "δε με πειράζουν, δε με νοιάζει".

Stormrider said...

μου κάνει εντύπωση, με εξαίρεση τα comments της ευγενίας, της pixie, του δήμου κ isis η γενικότερη παραδοχή που υπάρχει ότι μαζεύονται 10 άτομα και αποφασίζουν το μέλλον της ανθρωπότητας.
όπως ανέφερα και στο post μου, είναι ιδιαίτερα βολικό να πιστεύουμε κάτι τέτοιο.

Taliesin said...

ean exeresume tin pseudomistikistiki supa (genikos) ton diaforon pefotismenon (kai skotinulidon) den nomizw oti me enoxlei kati. Pali xaron diavazes? :p
Tespa,tetiou eidous kinimata exoun ton xavale tous, sigritismos,supitsa kai pros theou (h theon) afiste to peplo ekei pou einai!

Ψηφιακά Οχυρωμένος said...

Καταρχήν δε μιλάμε για 10 άτομα. Ούτε εδώ στα Γιάννενα δεν είναι μόνο 10 (ξέρω 2 καθηγητές μασσώνους, δε το έχουν άλλωστε μυστικό, τα κάδρα των Lions δέσποζουν πάνω από τα γραφεία τους). Δε ξέρω από ποια άποψη είναι βολική αυτή η θέση, ότι λίγοι ελέγχουν την όλη οικονομία, πάντως είναι αποδεκτό και αποδεδειγμένο ότι για παράδειγμα ένα πολύ μικρό ποσοστό των ανθρώπων έχουν την συντρηπτική πλειοψηφία των χρημάτων όλου του πλανήτη (το γραψα πολύ παιδικά, u got the point). Δε σου πέρασε από το μυαλό ότι για παράδειγμα οι τιμές του πετρελαίου, που επηρρεάζουν άμεσα τις οικονομιες των χωρών, καθορίζονται από "λίγους"? Και δε συμφωνείς ότι αν όλοι οι πετρελαιοπαραγωγοί (πόσοι να είναι...) αυξήσουν τις τιμές για παράδειγμα, θα επηρρεάσουν τις οικονομίες όλων των χωρών?

Αυτό που λέμε είναι ότι οι μασσώνοι (για χάρην του παραδείγματος) μπορεί να υποκινούν τους πετρελαιοπαραγωγούς.

Παράφωνος said...

Ο τεκτονισμός δεν έχει σχέση με θρησκεία, δεν έχει σχέση με τον σατανά, δεν έχει σχέση με παρθένες που σφάζονται σε τελετές (που να τις βρούν άλλωστε οι άνθρωποι).
Είναι μια ομάδα ατόμων (άνδρες στον αναγνωρισμένο τεκρονισμό) που προσπαθούν να ζήσουν σύμφωνα με συγκεκριμένες αξίες και κανόνες,οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν έχουν στόχο να ανεβάσουν κυβερνήσεις, να φέρουν την 2α παρουσία, η τέλος πάντων στόχους αντικειμενικά αντίθετους, με το καλό της κοινωνίας μας.
Αυτό δεν αποκλείει το να υπάρχουν τέκτονες που δεν θα κάνα ποτέ παρέα, αλλά σε κάθε ομάδα ανθρώπων όσο αυστηρα και αν είναι τα κριτήρια επιλογής τους, εύκολα εμπλέκονται "διάφορες" προσωπικότητες που ξεφεύγουν από τα αποδεκτά.
Σχετικά με τους Lions δεν έχουν σχέση με τον τεκτονισμό αν και δεν είναι απίθανο κάποιος να συμετέχει και στις δύο ομάδες...

Anonymous said...

Προσωπική βελτίωση σε όλους τους τομείς, βοήθεια και συμπαράσταση στον συνάθρωπο, αιμοδοσία 2 φορές τον χρόνο κλπ. Νομίζω έγινα αρκετά κατανοητός, Ευχαριστώ

Anonymous said...

Πίσω από τις απόψεις του τύπου Οι μασώνοι είναι μία φιλοσοφική παρέα, είναι σκεπτόμενοι άνθρωποι κλπ κρύβεται μία βαθιά αφέλια για το φαινόμενο και την ανθρώπινη φύση.
Η ίδρυση και συντήρηση μυστικών εταιριών παραπέμπει σε μεθόδους του Οργανωμένου Εγκλήματος. Ποίος θέλει να προάγει την επιχειρηματικότητα, την οικονομία ή την επιστήμη και χρειάζεται μυστική Οργάνωση? Μήπως κάποιος που έχει ιδιοτελή συμφέροντα έναντι της υπόλοιπης κοινωνίας.
Καληνύχτα & καλή τύχη!