Friday, December 01, 2006

Ο κίνδυνος των video games: όταν το καραγκιοζιλίκι δεν έχει όρια

και το ερώτημα παραμένει: υπάρχει όριο στην ανθρώπινη ηλιθιότητα; υπάρχουν άνθρωποι που προτιμούν να ενστερνιστούν την άποψη της Espresso, του Χαρδαβέλλα και του κάθε Α-Ρ-δημοσιογράφου ακόμη κι αν ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ σκέψη καταλήγουν στο αντίθετο;

Όσοι με γνωρίζουν χρόνια, θα θυμούνται τις συζητήσεις που κάναμε για το πως η (ελληνική κυρίως) κοινωνία κατακρίνει τα video games ως "του Σατανά" (αν πρόκειται για χριστιανοταλιμπάν κατίνες), "ισοπέδωση του νου" (αν πρόκειται για γλοιώδεις ψευτοκουλτουριάρηδες) ή "όργανο του καπιταλισμού/ιμπεριαλισμού" (για εργατοπατέρες). Με ελπίδα κατέληγα στο ότι όσο περνάνε τα χρόνια και στην κοινωνία αναλαμβάνουν ρόλο τα πιο μορφωμένα κοινωνικά στρώματα, τέτοιες δοξασίες θα εκλείψουν. ΚΙ ΟΜΩΣ φίλοι μου, οι βλάκες είναι παντοδύναμοι!!!!

Και ιδού το τεστ το οποίο παρέθεσε στην τρισάθλια εκπομπή του ο Χαρδαβέλας για να καταλήξει στο ότι τα video games αποβλακώνουν:
"βάλαμε έναν νέο να παίζει ένα 1st person shoot'em up για ώρα. μετά τον υπνωτίσαμε (!!!!!!!) και τον βάλαμε (ναρκωμένο πάντα) σε ένα δωμάτιο ολόιδιο με αυτό του παιχνιδιού με ηθοποιούς ντυμένους τέρατα να του επιτίθενται ενώ δίπλα του τοποθετήσαμε ένα ψεύτικο όπλο. ΚΑΙ ΙΔΟΥ: ο νεαρός ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ ΟΠΛΟ, άρα τα video-games δημιουργούν δολοφόνους !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"

ΠΟΣΟ ΚΟΠΑΝΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ; ΠΟΣΟ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟΙ; ΠΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΙ;

Θα μου πείτε τώρα τα video games δεν αποβλακώνουν ανεξαρτήτως συνθηκών; ΦΥΣΙΚΑ κι αποβλακώνουν, αν ανήκει κανείς στην κατηγορία των καμμένων που παίζουν 14 ώρες την μέρα ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ φυσικά και θα αποβλακωθεί!!! ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ να κάνει κανείς ΟΛΗ ΤΗΝ ΓΑΜΗΜΕΝΗ ΩΡΑ θα αποβλακωθεί!!! Ακόμη και να παίζει μπάλα (αααχ στην αλάνα όπως το παλιό καλό καιρό) 14 ώρες τη μέρα κάθε μέρα, θα αποβλακωθεί απλά με έναν πιο socially-approved τρόπο!!!!
Και τα παραδείγματα αυτών των πουτάνας γιών υπάνθρωπων; Κάτι ΨΥΧΟΠΑΘΕΙΣ που σκοτώσαν κόσμο κι έτυχε να βρεθεί στο σπίτι τους κάνα playstation!!!! (το οποίο φυσικά ο δικηγόρος τους χρησιμοποίησε στο δικαστήριο για αίτηση επιείκιας)

Και καλά ρε ΠΙΘΗΚΟΕΙΔΗ ΥΠΑΝΘΡΩΠΙΔΙΑ, ο κυνηγός στο Αγρίνιο που ξεκλίρησε 5 οικογένειες, κι αυτός Doom έπαιζε; Στην φύση και στα πρόβατα ήταν όλη μέρα (όπως εσείς ευαγγελίζεστε οτι είναι το σωστό) Α-ΧΑ λοιπόν! Τα πρόβατα φταίνε !!!!

Μα φυσικά, τί λέμε τώρα, όταν η παλιοπουτάνα κατίνα μάνα που δεν συνουσιάζεται με τον κοιλαρά ελληνάρα άντρα της και διαβάζει cosmopolitan όλη μέρα τί να πει;;; Αν έχει πρόβλημα το παιδί της ΔΕΝ ΤΗΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΚΑΝ από το μυαλό ότι πρέπει να αναλάβει κάποιο ρόλο ως μητέρα (πέρα από το να πιέζει το παιδί της να βγάλει βαθμούς για να σκυλιάσει η γειτόνισα) και το πιο βολικό πράγμα στον κόσμο είναι να κατηγορήσει ένα κομμάτι πυρίτιο!!!

Ή τί να πει ο αλήτης-ρουφιάνος-δημοσιογράφος;; Ο διανοητικά καθυστερημένος γλείφτης της μεταπολίτευσης που βλέπει την επιστήμη+τέχνη (γιατί τα video games αυτό είναι) να κάνει ΑΛΜΑΤΑ κι αυτός ακόμη δέχεται το φαξ καθημερινά από το γραφείο του Κόμματος για το τί θα γράψει σήμερα;;; Που το παίζει προοδευτικός αλλά έχει ακόμη την φασιστική νοοτροπία "ότι εμπεριέχει παιχνίδι και φαντασία κάνει μαλθακό το παιδί";;;

Αν ποτέ γίνει στις ειδήσεις θέμα για έναν sniper που δολοφονεί δέκα δέκα τέτοιους μαλάκες, παρακαλώ αν είναι να με καταδώσετε στην αστυνομία πείτε τουλάχιστον ότι ήταν λόγω του F.E.A.R, μη φάω τα χρόνια μου στη φυλακή.

46 comments:

Anonymous said...

ΠΕΣΤΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ.Έλεος πια με τους αμόρφωτους κομπλεξικούς που θεωρούν και τους εαυτούς τους "λειτουργούς" και "opinion makers", ας τους πει κάποιος οτι αυτό που στάζει στο κεφάλι τους όταν βγαίνουν έξω δεν είναι βροχη.

Ψηφιακά Οχυρωμένος said...

Δεν είδα την εκπομπή του Χαρδαβέλλα (δε βλέπω γενικά τηλεόραση πέρα από το κανάλι ΣΚΑΙ) αλλά το πείραμα που κάνανε ήταν απίστευτο! Και άκρως επιστημονικό!

Συγνώμη, αλλά πρέπει να πάω να σκοτώσω κανέναν τώρα γιατί έπαιζα 4 ώρες Serious Sam II χθες και έχω γίνει πάρα πολύ επιθετικός.

(μες στο δωμάτιο που βρίσκονταν το υπνωτισμένο παιδί ήταν και ο Χαρδαβέλλας, και το παιδί πήγαινε να σκότωσει το Χαρδαβέλλα, άραγε τι συμπεράσματα θα βγάζανε?!)

vpapanik said...

Εισαι θεός storm, προσκυνώ !

Για όλους αυτούς που ανέφερες : βόμβα, βόμβα !

Επίσης ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΔΗΜΟΣΙΩΣ την Βethesda Softworks που προγραμμάτισε έναν άξεστο κτηνοτρόφο να μου επιτεθεί (στο Oblivion) όταν τόλμησα να καβαλήσω το άλογό του.

unclejack said...

Πάλι καλά που έπαιζε ενα τυχαίο FPS και όχι το "Ethnic Cleansing", γιατί πέρα απο δολοφόνο θα τον έλεγαν και ρατσιστή!!!

ttsok said...

!storm - respect!
Άρε Χαρδαβέλλιε...νομίζεις ότι έχεις και επίπεδο διάολε...

Θυμάμαι στο Bowling for Columbine, του M.Moore, δείχνει μία φάση όπου Αμερικανάκια βγαίνουν καβ**μένα από σινεμά με σβατζενέγκερ (ή κάτι τέτοιο) σε κατάσταση υπερδιέγερσης και τάση για μπαχάλεμα. Από την άλλη κάτι καναδούς[1] που παίζουν shoot-em-up σε ουφάδικο, χαλαρα και άνετα. Τα αμερικανάκια πάνε και σκοτώνουν τους συμμαθητές τους, οι καναδοί πάνε για σκοποβολή και κηνύγι, και δεν τους επηρέάζει το κάθε είδους "κατα-χαρδαβέλιο-ευαγγέλιο" σατανικό PC Game. Μάλλον κάτι άλλο φταίει λοιπόν, όχι τα PC Game...

Ξερολίαση-συντηρητικούρα-αηδία + δημοσιογραφίσκος = Θαμαςφάειοκάτωκόσμοςόλους[2]

τσοκτσοκ

[1]: Καναδάς, από τις μεγαλύτερες αναλογίες όπλων ανα κάτοικο στον κόσμο...
[2]: Για τους μυημένους αστεριξκικούς...

3 parties a day said...

Αυτή τη στιγμή έχω μπροστά μου τα εξής: Serious Sam, El Matador και 2142 Battlefield.
Απορώ λοιπόω πώς και δεν μ' έχει σκοτώσει ακόμα ο άντρας μου μ' αυτά τα παιχνίδια που παίζει.
Άσε που προχτές μαζευτήκαμε 5-6 άτομα και παίζαμε Soulblade! Ακόμα απορώ πώς δεν καθαρίσαμε ο ένας τον άλλον!

Pixie said...

Super απολαυστικό αρθράκι!
Και εγώ είδα σκηνές απο την εκπομπή και έπαθα σοκ.Αυτό σημαίνει οπισθοδρόμηση!Μιας και παίζω Neverwinter Nights και είμαι rogue λέω να στήσω μια ομάδα και να αρχίσω τις κλοπές.Χρειάζομαι έναν fighter.Τι λές είσαι μέσα;

Alroud said...

Μάγκες, έχει δίκιο ο Χαρδαβέλλας, μην κάνετε πλάκα. Χθες έπαιζα PES 6 όλη μέρα και με το που ήρθε ο τρίχρονος βαφτισιμιός μου στο σπίτι έφαγε μια κλωτσιά, άλλο πράμα.

Τι τα θες, ρε storm, κάθε φορά πρέπει να δαιμονοποιείται η τεχνολογία ή εν γένει ό,τι πάει λίγο πιο μπροστά από το καθιερωμένο.

Εδώ ο Παπαδάκης είχε κάνει ολόκληρο ζήτημα με το πόσο προάγει τη βία το Grand Theft Auto Vice City. Το ότι στο παιχνίδι ο πρωταγωνιστής αναλαμβάνει ένα porn studio δεν το αγγίζει καν. Προφανώς δεν το ήξερε, φαντάσου τι θα γινόταν τότε...

Eugenia said...

I agree that violent computer games don't create murderers. But it would be also bad to completely go the other way and say that they don't have the single effect in the human mind. I can't accept this, because whoever paei me tous galiourithes, galiourizei. I think the effect of violent computer games is very mild, and even might just be temporary. But advocating that it has Zero effect to the brain, is also as wrong as the ones who advocate the opposite.

Pan Metron Ariston.

Stormrider said...

@pixie
το 1 ή το 2; το πρώτο το λάτρεψα το 2 δεν το έχω δει ακόμη.
βάλε world of warcraft να γίνουμε τρελό ντουέτο!

@alroud
καλά το PES6 είναι προφανές ότι είναι από τα πλέον επικίνδυνα video games. κι εγώ χθες έτρεχα στους δρόμους κι έκανα τάκλιν στους περαστικούς

@ευγενία
μα ξεκαθάρισα ότι έχουν επιρροή αν ασχολήσαι όλη μέρα με αυτά.

Pixie said...

Μου αρέσουν πολύ τα rpg!
Baldurs gate,icewind dale και φυσικά Neverwinter nights.
Παιζω το expansion του 1 αλλά μόλις κατέβασα το 2 και θέλω να το αρχίσω έχει πολλά καινούρια features!
Ειχα προσπαθήσει να παίξω WOW αλλά με πέταγε μιας και δεν ήταν αυθεντική κόπια.Μάλλον πρεπει να το αγοράσω ε;Θα ρωτήσω!Το line age πάντως δεν μου άρεσε.
Τελικά είσαι μέσα για να φτιάξουμε ομάδα!
Τρέμε Χαρδαβέλλα!

Eugenia said...

>Τελικά είσαι μέσα για να φτιάξουμε ομάδα!

Oh, it's already out there: ;-)
http://www.poulametrela.com/?cat=2

Stormrider said...

@pixie
φοβάμαι πως πρέπει να το αγοράσεις (20 ευρώ έχει πάει νομίζω με 1 μήνα μαζί). ψήσου!

@ευγενία
τους έχω δει!! πολύ γέλιο

Ψηφιακά Οχυρωμένος said...

Guys help!

Είμαι στην τρίτη πίστα στα Γιάννενα, στην Νομαρχία, εκεί που σου βγαίνουν από παντού οι Γιαννιώτες καγκουροτρέντηδες. Έχω σκοτώσει καμιά 30αριά, αλλά μου τέλειωσαν οι σφαίρες, και έχω μόνο 35 health. Ξέρει κανείς αν έχει armor ή health εδώ κοντά?

Please!!!

Anonymous said...

Δεν το διάβασα όλο, κατάλαβα που το πήγαινες.

Γι αυτό ρε μαλάκα μετανάστευσε να ησυχάσεις!

Πρέπει να αλλάξω λάπτοπ για να παίζουν πια τα παιχνίδια. Θέλω να παίξω το Splinter Cell Double Agent.

Taliesin said...

tora ti na prosthesw?
tpt vasika,thimase to 92-93 pou eixan pei oi idiseis oti enas ipologistis eixe kataliftei apo ton satana (evgale leei ton satana stin othoni kai elege oti to pc einai diko tou) kai eixan pathei fovia min demonistei kai to diko tous?
(opios den exei diavasei PUTF me to possesed pc xanei)
tespa eipame,panta kati tha fteei gia tous goneis plin ton idion,kirios otan den eiparxei kapio provlima me to pedi (otan iparxei spanios asxolunte).

dimosthenis k said...

Πες τα ρε στορμ!!!
Ευτυχώς για να σώσω το μυαλό μου (ότι έχει απομείνει τελοσπάντων) έχω σταματήσει να βλέπω Χαρδαβέλλα,Ευαγγελάτο,Μάκη και λοιπούς πουλημένους δημοσιογράφους που ή θα λεν συνέχια μαλακίες ή θα λεν την μισή αλήθεια εξυπηρετώντας συμφέροντα κάποιου αντιπάλου από αυτούς που "αποκαλύπτουν"!!!
Πλέον,έχει φτάσει να είναι μεγαλύτερη απειλή το "θα σε βγάλω στα κανάλια" από το "θα σου κάνω μύνηση"!!!
Και όσο για ένα παραπάνω σχόλιο,εννοείται ότι θα μεταναστεύσουμε!!!
Δεν την παλεύουμε με ανόητους νεοέλληνες humans!!!

Optimus said...

Χαχα, θυμήθηκα που έπαιζε ο αδερφός μου Grand Theft Auto για ώρες και μετά πάτησε παύση για να βγει έξω να αγοράσει γύρους, και σε μια γωνία συνάντησε μια κοπέλα με ψώνια, και μου λέει του ήρθε εκείνη τη στιγμή να της ρίξει μπουνιά για να πάρει μπόνους. Χάχαχα!!!

Μου είχε κάνει εντύπωση που συναντούσα παράξενα φαινόμενα και σε 2d games. Έπαιζα Castlevania στο gameboy πριν ώρες και μετά στην καφετέρια μιλούσα σε μια κοπέλα. Εεε, το μυαλό μου πήγαινε ασυναίσθητα σε ένα ανθρωπάκι στον ώμο της να πηδάει για να φτάσει και να χτυπήσει με το μαστίγιο το σκουλαρίκι της μπας και πέσει καμιά καρδούλα μπόνους. Χαχαχα! (Ξέρω ότι κάποιοι θα πούνε "Δεν κάνεις κάτι καλύτερο με την κοπέλα λέω εγώ;" αλλά θα γίνουν πολύ προβλεπόμενοι, τους μισώ για τις έμμονες ιδέες που μου βάλανε τόσα χρόνια και να πάν να γ****** και να με αφήσουν ήσυχο)

Η χειρότερη φάση είναι να παθαίνεις motion sickness από FPS και να συνεχίζεις να παίζεις. Έχω κάψει κύτταρα έτσι!

Επίσης έχω να πω για όλους αυτούς μπερδεύουν τα αίτια με το αποτέλεσμα, και μας μπερδεύουν και εμάς, μας απομακρύνουν από το πραγματικό πρόβλημα, αν υπάρχει αυτό τέλικα. (Έχω κέφια σήμερα, και ιδιαίτερο λόγο που γράφω έτσι ;P)

ΠΑΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΧΡΗΣΤΟΝ!!!

Stavros said...

Ο Optimus, μου θύμισε μία εποχή που έπαιζα Max Payne. Το game φοβερό.. FPS. Θυμάμαι ότι μια μέρα που έπαιζα πολλές ώρες, σε κάποια στιγμή έφυγα από το σπίτι να πάω να πάρω τσιγάρα, και όταν έφτασα στην έξοδο του σπιτιού(εξώπορτα πολυκατοικίας), πριν βγω στο πεζοδρόμιο, το έλεγξα δεξιά-αριστερά για "κακούς".. Όταν συνειδητοποίησα τι έκανα, έλιωσα στα γέλια!!

User83 said...

Εσείς μια χαρά είστε...εγώ που παίζω Frozen Bubble και έχω τελειώσει όλα τα σαπούνια του σπιτιού για να κάνω σαπουνόφουσκες στον δρόμο τι να πω;;;;;

Anonymous said...

+1 σε ότι είπες και σε ολα τα comments. Είναι πραγματικά για γέλια οι άνθρωποι.

(Μήπως θα μπορούσες να τα πείς αυτά παραλείποντας κάποιες βρισιές ? Κάπου ήταν "απαραίτητες" κάπου όχι)

Το λέω αυτό γιατί σε περίπτωση που οι κατίνες δουν το blog αυτό θα σε κατηγορήσουν οτι αισχρολογείς , και θα χάσεις και το δίκιο που είχες.
Οπότε οξύθυμοι και βωμολόχοι οι gamers ....

Stormrider said...

όταν βλέπετε και βρίζω άσχημα κάποιες κατηγορίες ανθρώπων, να ξέρετε ότι δεν με ενδιαφέρει να βρω το δίκιο μου από αυτές!

πάντως έθιξες ένα σοβαρό θέμα, να κρέμεται δηλαδή κάποιος από το ύφος κι όχι την ουσία του κειμένου, πράγμα που για μένα δείχνει σε μεγάλο βαθμό τί άνθρωπος είναι στην τελική....

έλα μωρέ, αν δεν ρίξουμε και κάνα καντύλι δεν το ευχαριστιόμαστε το post

Anonymous said...

Καλά το κατάλαβα αυτό , άλλος είναι ο τρόπος εδώ και άλλος σε διάλογο.
Δεν φαντάζομε να έριχνες τέτοιο βρύσιμο αν σου έπερναν συνέντευξη για παράδειγμα.

ο δείμος του πολίτη said...

ναι, κι άλλο θέλουμε. Πές τα Χρυσόστομε. Άσε τους παπάρες να ταξιδεύουν στη νωχελικότητα της σκέψης, στημαύρη τρύπα της επιστήμης στο άπειρο της βρακειας της δημοσιογραφίας και στην τιποτένια ύπαρξη της χρηστότητας του απόλυτου μαύρου εγκεφάλου τους (μετά θάνατον της ανθρώπινης σκέψης). Άντε και γαμηθείτε ρε μαλάκες. Πές τα.

ΕΔίδα κι εγώ την εκπομπή. Ήταν ομολογουμένως για γέλια ο υπνωτισμός.

Anonymous said...

Νιώθω μια ανακούφιση που υπάρχουν κι άλλα σκεπτόμενα μυαλά (της ηλικίας μου φαντάζομαι περίπου).
Για ένα μόνο λυπάμαι. ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΜΑΛΑΚΑ.
Ρε παιδιά σας ικετεύω. Πείτε μου ότι θα μπει σε επανάληυη, πείτε μου ότι κάποιος την έχει σε DivX, οτιδήποτε...
Μου θύμισε το όλο θέμα με τα κορίτσια στα σχολεία που παίρνανε πίπες και σοκαρίστηκαν οι σοβαροί αυτοί άνθρωποι, που οι μισοί παίζαν στην ταινία ρεμάλια της Φωκίονος Νέγρη!!!Και οι άλλοι μισοί γουστάρουν ανήλικα τώρα. Που ναξέρανε ότι οι κόρες τους το κάνουνε από τα 13 πια!!!
Τέρμα τα σχόλια. Σας παρακαλώ να Postάρετε αν ξέρετε κάτι για επανάληψη ή για κάποιο video ή άλλες τέτοιες επιστημονικές έρευνες (να γελάσει και λίγο το χειλάκι μας!!!)

Pixie said...

Εχεις να γράψεις απο Παρασκευή και νομίζω οτι έχει περάσει καιρος.Μα είναι φυσιολογικό;Κάτι καλό πρέπει να κάνεις.

Stormrider said...

@pixie
κούκλα μου τρέχω με την διπλωματική, με την πρώτη ευκαιρία θα επανέλθω!!! (πάω για ύπνο, είμαι ξεπατωμένος)

Ψηφιακά Οχυρωμένος said...

Άσχετο αλλά τώρα μου ρθε:

Εμείς οι μεταλλάδες videogamers τα χουμε τραβήξει εις διπλούν όλα αυτά. Μία για τα video games που μας αποβλακώνουν και μας κάνουν βίαιους, και μία με το μεταλ που μας περνάει υποσυνείδητα μηνύματα και μας κάνει επίσης βίαιους...

Θυμάμαι παλιό περιστατικό, το είδα πριν κάποια χρόνια στην tv -όταν βλέπονταν ακόμα- που για κάποιες αυτοκτονίες στην Αμερική είχαν κατηγορήσει τους Sabbath και τους Twisted Sister, γιατί με τα τραγούδια τους και καλά δημιουργούσαν τάσεις βίας και αυτοκτονίας, και ήταν υπαίτιοι για τις αυτοκτονίες των παιδιών!

Ρε δε γαμιέστε λέω εγώ, τραγοπαπάδες, που για όλα σας φταίνε τα παιχνίδια και το μέταλ? (νωπές είναι ακόμα οι διαμαρτυρίες για τη συναυλία των Slipknot, όπως νωπές μου είναι επίσης και οι αναμνήσεις από τη συναυλία των Slayer στην Αθήνα. Ε ρε σφαγή που έγινε! Για να μη θυμηθώ τώρα συναυλία Sepultura... τι το 'θελα!)

Ε ρε Χαρδαβέλλα και να σε πετύχω σε καμία συναυλία...

Καλή συνέχεια με τη διπλωματική!

Optimus said...

Και αυτό με το τεστ τι αποδεικνύει; Το παιδί που "υπνοτίσανε" πλάκα θα έκανε μάλλον. Και μένα αν με βάζανε σαν "πείραμα" σε ένα δωμάτιο της OYAK με μια πράσινη στολή διαστημικού πεζοναύτη θα κηνυγούσα μεγάλες κόκκινες ντομάτες με τη δίκανη για να κάνω χαβαλέ στις κάμερες ;)

Blackman said...

Μαλακία...τόσα χρόνια παίζω με τα φιλαράκια όλες τις σειρές του Delta Force.Λέτε να με φωνάξουν στις ειδικές δυνάμεις?Ή λέτε να με μαζέψουν αν φάω τον γείτονα?

Ως...τώρα που το σκέφτομαι...έπεζα και Carmageddon.ΛΕΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΑΜΑΞΙ?ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΑΖΕΥΩ ΠΟΝΤΟΥΣ ΑΠΟ ΝΕΚΡΕΣ ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ ΔΗΛΑΔΗ?ΓΙΑΤΙ?ΓΙΑΤΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ?

Πάντως είναι ηλίθιοι.Αυτό είναι το σίγουρο.
Πάω να δω αν το μπαζούκας που έχω στο υπόγειο δουλεύει ακόμα... (και αυτό από το Delta Force το έχω)

Anonymous said...

Έχεις δίκιο stormrider ...
Απλά το πολύ κάψιμο επηρεάζει τρελά !!! Υπάρχουν άνθρωποι που είναι 19 + (πολύ + ομως...) και μιλάνε ακόμα για γαμάτα σπαθιά που είδαν σε κάποιο παιχνίδι...
ΕΕΕ δε γίνεται ρε φίλε !!!
Άλλο να σου αρέσει ένα παιχνίδι για να περνάς την ώρα σου και άλλο να μπαίνεις στο ρόλο του "ήρωα" ...(προϋποθέτει κάψιμο)
Εκεί υπάρχει πρόβλημα + ...

Optimus said...

Παρατηρώ το καινούριο φαινόμενο της διασκέδασης στα netcafe και ειδικά των online RPGs (ΤΟ ΚΑΨΙΜΟ). Ακόμα και για μένα τον παλιό gamer και τρελαμένο computer geek μου φαίνεται παράξενο που παιδιά από τα 12-14 ή και μεγάλοι 40-50ρηδες κάθονται όλη τη μέρα, μεγαλώνουν χαρακτήρες και ζουν virtual ζωές στους πραγματικά τεράστιους κόσμους των online RPGs. Είναι η διαδραστικότητα με άπειρο κόσμο συνδεμένο συν την πολυπλοκότητα των RPGs, καταλαβαίνω πως μπορεί να σε κολλήσει κάτι τέτοιο και δεν το έχω επιχειρήσει ακόμα λόγο χρόνου (αν και το σκέφτομαι).

Ο αδερφός μου που δούλευε στα gnet μου έλεγε για δύο καμμένους που κοιμόντουσαν και τρώγανε εκεί μέσα τρεις μέρες για να μεγαλώσουν το χαρακτήρα σε level!!! (Ένας κινέζος και ένας φραγκάτος 50άρης ήταν που δεν είχε τι να κάνει, χαχαχα!). Εγώ όταν είδα τον κόσμο πως παίζει lineage, αναφώνησα "Και μετά λέτε εμένα πορωμένο!".

Αλλά που θέλω να καταλήξω; Πρώτον, ακόμα και εγώ πάλιωσα, με βγάλαν ασπροπρόσωπο (μαυροπρόσωπο) τα πιτσιρίκια στην πόρωση και στο κάψιμο. Ακόμα και έμενα μου φάνηκε παράξενο. Αλλά μήπως είναι σημεία των καιρών; Μήπως είναι μια νέα γενία που αρχίζω και εγώ να μην καταλαβαίνω; Αυτό που θέλω να πω είναι ότι ίσως δεν είναι κάτι τρομερό και θα περάσει, αρνούμαι να δω το extreme και τα άκρα σε αυτήν την κατάσταση. Άλλωστε το lineage έγινε μόδα, τουλάχιστον είναι (ειρωνία) "κοινωνικά αποδεκτό" στους νεότερους :PPP

Έχω προσωπικό κανόνα να αποφεύγω να κάνω σκέψεις του τύπου "χάλασε ο κόσμος", "αγγίξαμε τα όρια", "χάσαμε την αίσθηση του μέτρου", κλπ. ότι παράξενο και να δω στο μέλλον. Τα βλέπω σαν ανθρώπινες καταστάσεις και αν κάτι είναι στραβό θα επέλθει η ισορροπία από μόνη της. Έτσι και αλλιώς και να φώναζε κανείς, θα άλλαζε η μόδα του online RPG;

Optimus said...

Ας είμαστε ανοιχτοί δηλαδή στις πιο παράξενες αλλαγές που θα επέρθουν και ας μην τρελαινόμαστε. Τα πράγματα θα βρουν την ισορροπία τους πιστεύω.

Anonymous said...

blackman +1 kai +time bonus for artistic impression :P

kai optimus , min anoigeis to 8ema l2 ase , 8a parei poli sizitisi kai 8a pesei to blog apo ta polla post :P

Taliesin said...

19rides na milane gia spathia?
NTROPI!
na perasoun amesos apo mathima lifestyle!
gomenes kai amaxia MONOOOOOOOOOOOOO!
to skisa to rikaki naume kai'tsi pame kontra tora na s'patisw flore naume?

tespa, kai emena mou fenete kapos alla to exw apodosei sto oti exw paraxenepsei teleutea. opios thelei na kaei kala kanei kai den xriazete kanenan na ton "sosei" (diavaze na tou alaxei ta endiaferonta me kati pou aresei ston sotira tou).

Stormrider said...

lol, ωραίος!!!

Anonymous said...

to taliesin

*nomizw pareksigises ligaki to 19+ gamata spathia...(to 19+ mporei na einai 30+...)
**den briskw logiko meta apo kapoia ilikia na porwnesai me gamata spathia...(se fasi "mpainw sto petsi tou rolou" nomizw einai xazo na thewreis pws tha bgeis sto dromo me ena spathi na antimetwpiseis ton ..X. fantasou na to kanei enas 30 ... logiko!!!)
**diabase to comment tou stavros**
**diafwnw katheta me to lifestyle pou kukloforei...
******paratauta omws nomizw oti opoios kai na itan tha skeftotan na skisei to rikaki...(eite o pame gia potaki eite o pame gia mpures eite o pame na xtupithoume se rokadiko...!!!???)
***Kai gw paizw akoma...MOHHA...kai goustarw gamata M1 kai snipers
alla otan bgw eksw kserw oti den tha thelw na anoiksw to kefalaki kapoiou... Kai apeita den eimai eksartimenos ... An den paiksw ena xroniko diastima den trexei kai tipota "pernaw tin wra mou kai goustarw".........
*****Apo egures piges(gnwstos) < athina ... asfaleia ... elegxos se ena tupo me kampardina tupou (nio)... To palikari itan 24 + kai mesa apo tin kampardina eixe spathi................ELEOS !!! Poso mporei na eixe kaei ?
filika :)

Taliesin said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Taliesin said...

panta ipervalw,den einai tpt. kai? pos krineis me ti prepei na poronete kapios se kapia x ilikia? opos tin vriskei o kathenas. thelei to palikari na kikloforei me spathi? provlima tou. to de rikaki itan ena paradigma enos kapsimatos.
Perigrafeis enan rithmo pou sou aresei, egw mporw na sou perigrapsw enan allon kai o allos me to spathi enan trito,klp klp,auto lew,o kathenas oti gustarei.


mia erotisi,ean eixe pistoli tha su fenotan akoma gelio?

Anonymous said...

AGAPHTE taliesin

Exeis apoluto dikio, den mporw na kathorizw me ti tha kaigetai o kathenas... Gi'auto einai oi protimiseis !!! Apla auto pou thelw na pw einai pws ontws kapoia atoma me polu kapsimo epireazontai...(& auto den einai kalo)
Epiprostheta den nomizw oti o kathenas mporei na kukloforei opws goustarei... (GIATI AN O MALAKAS ME TO SPATHI TIN PESEI STHN 5XRONH ADERFOULA MOU KAI TH SKOTWSEI... NOMIZW THA FTAIW... meta ti tha lew ??? )
Min kollas sto spathi... OTIDIPOTE KAI NA HTAN MOU FAINETAI ARRWSTO...
FILIKA :)

Anonymous said...

mia diefkrinisi

to "kamenos" einai poli diaforetiko apo to "psixakias"


i diafora einai , oti o kamenos apla den briskei gkomenes naume :P (pou leei kai o taliesin)

o psixakias einai aftos pou exei problima , pou 8a parei pistoli kai 8a ka8arizei kosmo

diefkrinisi #2 : psixakides den iparxoun mono stin katigoria ton gamers. mporei na einai kapoios trelos na paei na dei to kill bill kai na arxizei na kobei fetes opoion dei.

Anonymous said...

AGAPHTE MANDALORE

>>mia diefkrinisi

to "kamenos" einai poli diaforetiko apo to "psixakias"

-> o kammenos mporei na ginei psixakias... -> auto pragmateuomai...

>>i diafora einai , oti o kamenos apla den briskei gkomenes naume :P (pou leei kai o taliesin)

-> MPOREI !!! Ta panta mporoun na sumboun (mporei enas kammenos na brei mia kammeni kai na kanoun xwrio) !
Arxika tha ithela na pw , pws milame gia gamers(me auti ti logiki -> "kammenous" mporeis na breis kai allou... )

>>o psixakias einai aftos pou exei problima , pou 8a parei pistoli kai 8a ka8arizei kosmo

-> Den lew pws oi psixakides proerxontai apo ta video games...alla re file pistepse me ..... kapoioi anthrwpoi epireazontai ! As poume... tautizontai me ton irwa se mia ilikia kapws anorthodoksi. Den kserw tin aitia.....

>>diefkrinisi #2 : psixakides den iparxoun mono stin katigoria ton gamers. mporei na einai kapoios trelos na paei na dei to kill bill kai na arxizei na kobei fetes opoion dei.

-> Swsto... Alla milame gia gamers !!!

FILIKA :)

Anonymous said...

Den exete dikio re paidia.
Exei apodeixthei allwste episthmonika oti gia ton deftero pagkosmio polemo pou apefere ekkatomyria nekrous aitia htan Call of Duty

Ψηφιακά Οχυρωμένος said...

@anonymoys
LOL!

Πάντως το θέμα με τα ιντερνετ καφέ είναι τραγικό. Εγώ αναφέρομαι σε αυτά σαν το ναρκωτικό του 2000.

Και όπως λέμε και με ένα φίλο μου κάθε φορά που περνάμε μπροστά από κάποιο Ιντερνετ καφε "Opium the masses"(Dying Fetus).

Αν έχεις χρόνο ρε Storm κάνε καμια αναφορά στα ιντερνετ καφε, μη το πιάσουμε εδώ και αυτό το θέμα...
Καλή βδομάδα!

aKINDYNOS said...

Καλώς ή κακώς τα MMORPG(massively multiplayer online rpg) απαιτούν ώρες απασχόλησης από τους νέους. Αυτό από μόνο του έχει μειονεκτήματα είτε αυτά εκφράζονται με την έλλειψη κοινωνικών επαφών (αγαμίες) είτε με την ανικανότητα επιτυχούς ολοκλήρωσης διαφόρων υποχρεώσεων(σχολείο, πανεπιστήμιο) είτε ακόμη και με την απουσία από άλλες απαραίτητες δραστηριότητες(γυμναστική ,ύπνος). Ωστόσο αυτό αποτελεί ένα τρόπο έκφρασης μιας μερίδας ανθρώπων οπότε κανένα πρόβλημα. Και αυτό το λέω για αυτούς που προσπαθούν να το κατανοήσουν. Ο μόνος τρόπος να τα καταφέρετε είναι να το ζήσετε. Τώρα για τον Χαρδαβέλλα και τους λοιπούς ουδέν σχόλιο…Απευθύνονται σε ένα συγκεκριμένο κοινό ανθρώπων που είτε δεν θέλουν είτε δεν μπορούν να ακολουθήσουν την εξέλιξη. Εγώ προτείνω την αδιαφορία. Άμα κάθε φορά κάποιος άσχετος εκφράζει μια γνώμη για ένα θέμα που δεν ξέρει απλά ακούστε τη και πείτε ''εεε αν ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ !!'' Συνεχίστε να παίζετε άφοβα. Α και κάτι ακόμα. αφού κατακρίνουν τα βίαια παιχνίδια και τις κονσόλες που τα φιλοξενούν, γιατί δεν κάνουν ειδική μνεία για τα adventures που ακονίζουν και το μυαλό? ;) Μέτρον Άριστον…(Παν μέτρον… είναι λάθος. Σημαίνει πως κάθε μονάδα μέτρησης είναι σωστή).

Anonymous said...

情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣,情趣,情趣,情趣,情趣,情趣,情趣用品,情趣用品,情趣,情趣,A片,A片,情色,A片,A片,情色,A片,A片,情趣用品,A片,情趣用品,A片,情趣用品,a片,情趣用品

A片,A片,AV女優,色情,成人,做愛,情色,AIO,視訊聊天室,SEX,聊天室,自拍,AV,情色,成人,情色,aio,sex,成人,情色

免費A片,美女視訊,情色交友,免費AV,色情網站,辣妹視訊,美女交友,色情影片,成人影片,成人網站,H漫,18成人,成人圖片,成人漫畫,情色網,日本A片,免費A片下載,性愛

情色文學,色情A片,A片下載,色情遊戲,色情影片,色情聊天室,情色電影,免費視訊,免費視訊聊天,免費視訊聊天室,一葉情貼圖片區,情色視訊,免費成人影片,視訊交友,視訊聊天,言情小說,愛情小說,AV片,A漫,AVDVD,情色論壇,視訊美女,AV成人網,成人交友,成人電影,成人貼圖,成人小說,成人文章,成人圖片區,成人遊戲,愛情公寓,情色貼圖,色情小說,情色小說,成人論壇

免費A片,AV女優,美女視訊,情色交友,色情網站,免費AV,辣妹視訊,美女交友,色情影片,成人網站,H漫,18成人,成人圖片,成人漫畫,成人影片,情色網

A片,A片,A片下載,做愛,成人電影,.18成人,日本A片,情色小說,情色電影,成人影城,自拍,情色論壇,成人論壇,情色貼圖,情色,免費A片,成人,成人網站,成人圖片,AV女優,成人光碟,色情,色情影片,免費A片下載,SEX,AV,色情網站,本土自拍,性愛,成人影片,情色文學,成人文章,成人圖片區,成人貼圖