Saturday, November 18, 2006

Ο Σωκράτης Κόκκαλης είναι ο Αντίχριστος

Πραγματικά κάνω τεμενάδες στον Χιαχβέ που ήρθαν έτσι τα πράγματα και ξανακαταπιάστηκα (μετά από 10 χρόνια αποχής) με το ποδόσφαιρο. Τί πιο ευχάριστο να χάνει η ομάδα μου 2-0, να βαράνε το τηλέφωνο μου όλα τα γλοιώδη χανουμοβαζελάκια να με εκνευρίσουν (προσφιλής πρακτική τους, που εγώ για λόγους αξιοπρέπειας ποτε δεν εφάρμοσα) και φυσικά στο τέλος η βραδιά τους να χαλάει (2-3) μαζί και η μόνη χαρά που θα μπορούσε να είχε η τιποτένια βδομαδούλα τους. Επειδή όμως ο πνιγμένος από τα μαλλιά του κρέμεται αρχίσαν πάλι οι "αντικειμενικοί" να λένε για την διαιτησία του ματς, και στο μυαλό μου ήρθε ο Κόκκαλης.

Το πρώτο μάθημα που λαμβάνει ο έλληνας φίλαθλος είναι να βρίζει τον Κόκκαλη. Για διαιτησία, στημένους αγώνες, μεταγραφές κτλ. Εγώ πάω πάσο, ειλικρινά από προσωπικές έρευνες που έχω κάνει πολλά πράγματα μου βρωμάνε, από το παρελθόν του στην Στάζι μέχρι τις στρατιωτικές προμήθειες. Βέβαια, ο έλληνας οπαδός έχει φροντίσει να επεκτείνει την ευθύνη του Κόκκαλη ακόμη και για το τσουνάμι της Ινδονησίας και να την προσαρμόζει αναλόγως το κάθε κόμπλεξ και καημό του.
Για την ακρίβεια, αυτό που σιχαίνομαι περισσότερο σε αυτή την ξεφτιλισμένη κατηγορία οπαδού, του "αντι-ολυμπιακού", είναι που πιστεύουν ότι από την μία ο Κόκκαλης διαπλέκεται αλλά οι υπόλοιποι (πχ Βαρδινογιάννης, εκάστοτε προέδροι της ΑΕΚ κτλ) είναι ΑΓΙΟΙ!!! Δεν θα ξεχάσω ποτέ την "θεωρία συνομωσίας της Ριζούπολης" όπως μου την διατύπωσε ένας 50άρης βάζελος πανεπιστημιακής παρακαλώ εκπαίδευσης:
"ο (κακός, μισητός, σατανικός, διαβολικός) Κόκκαλης πλήρωσε τους (άφραγκους, παιδιά του λαού) παίκτες του ΠΑΟ για να χάσουν στη Ριζούπολη. Όταν το έμαθε ο (καλός, άγιος, παιδί της αριστεράς, του λαού, φιλέσπλαχνος, πανάγαθος) Βαρδινογιάννης, τους είπε 'κάντε ότι θέλετε, έχασα πάσα ιδέα δεν ασχολούμαι' και μετά το ματς (αφού τους άφησε να παίξουν) τους απέλυσε...". Όταν ζήτησα διευκρίνηση για το πώς άφησε ο Βαρδινογιάννης να γίνει κάτι τέτοιο, ο κύριος με διαβεβαίωσε "οι Βαρδινογιάννηδες είναι τίμιοι, δεν θέλουν να χουν σχέση με τέτοια!...."
ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ είναι αλήθεια, ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ!!!

Ααααχ κι αυτή η νοοτροπία "οι γαύροι είναι τα ισοπεδωμένα τσιράκια του Κόκκαλη, ενώ εμείς...". ΝΑΙ ΝΑΙ εσείς! Παίζουν οι άλλες ομάδες κι εσείς απαγγέλετε Μαρξ και μελετάτε Επαναστατική Θεωρία!!!

Κλείνωντας, σε αντίθεση με τους περισσότερους στην Ελλάδα, το πρόβλημα μου δεν είναι οι διοικήσεις των ομάδων, αλλά το κοινό. Οι πρόεδροι κοιτάνε τις επιχειρήσεις τους και τίποτε παραπάνω. Μετά αν οι δημοσιογράφοι είναι κόπανοι (αγράμματα γλοιώδη υποκείμενα που φανατίζουν και μετά το παίζουν άγιοι), οι φίλαθλοι ζώα (παίζω ξύλο για μία Α.Ε, εκνευρίζω/προσβάλλω τον άλλον κτλ) και υπάρχει μία νοοτροπία "αντί να περάσουμε καλά, να χαλαστούμε" τότε πράγματι πιστεύω ότι έχουμε το ποδόσφαιρο που μας αξίζει. Και να ξεκινήσεις ως φίλαθλος, αργά ή γρήγορα βουτάς στο βούρκο.

Συγχύστηκα, πάω για μπύρες.

10 comments:

Vic Vega said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Pixie said...

Το ποδόσφαιρο είναι για να περνας καλά έτσι δεν είναι;
Απλά πέρνα καλά, η μιζέρια και η γκρίνια δεν θα σταματήσει ποτε.
Πίες μια μπυρίτσα και για μένα.

rockordie said...

Ω!!! Ποδοσφαιρικό post, ότι πρέπει για μένα.

α) O Κόκκαλης είναι παπατζής (αυτό όταν το πάρετε χαμπάρι θα είναι καλύτερα για όλους)
β) Ο Άρης είναι ομάδα που ανέβηκε από την Β' με χιλιάδες προβλήματα ακόμα (να μην το ξεχνάμε αυτό και το 2-0 στο ημίχρονο υπέρβαση ήταν)
γ) Ο Βαρδινογιάννης τίμιος είναι το καλύτερο σύντομο ανέκδοτο (όταν πηγαίνει να δει ματς με τις σακούλες με τα "τούβλα" το κάνει για ελεημοσύνη)
δ)Με τον Ηρακλη τι θα γίνει ρε παιδιά...(δεν θέλω Θρασύβουλο και Καστοριά του χρόνου)

Eugenia said...

Stormrider, no one likes the No1. Look how people hate MS. In a few years, when Google will have overtake MS, everyone will hate Google. And in the '80s, when MS was small, everyone loved MS and they hated the No1 of the time, IBM.

That's the idiosyncrasy of the "loser" citizen. They hate the No1, they always love the outsider. And when the outsider becomes No1, they hate him too.

If PAO becomes the No1 team in the future the way OLY has for so long, mark my words, it will face the same shit.

So, don't get down with that stuff. It's sign o' the times. It's the "kosmakis effect".

Stay over it.

unclejack said...

εισαι ωραίος!!!

zanat0s said...

hey man。Θέλω να γίνω σύντροφος και εγώ στον αγώνα κατά της βλακείας. Συμφωνείς? look at my blog at http://zanat0s.typepad.com! i am form SIngapore and i have my own blog.

Stormrider said...

@pixie
ήπια αρκετές τελικά (+τις δικιές σου ;) και τώρα ξύπνησα με κουδούνια στο κεφάλι ;ρρρρ

@rockordie
καλά, ο Κωφίδης γιατί έφυγε; πέρσυ (που κατά κοινή ομολογία είχατε ομαδάρα) όλοι λέγανε ότι αυτός μεταμόρφωσε τον Ηρακλή

@ευγενία
δεν θα μπορούσε να είσαι πιο σωστή, και τα παραδείγματα σου τέλεια! Να προσθέσω εδώ και ένα παράδειγμα από την πολιτική, όπου ενώ το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και καιρό αντιπολίτευση, ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ (ΝΔ, αριστεριστές, ακροδεξιοί) ακόμη το ΠΑΣΟΚ βρίζουν!!!

@unclejack
είμαστε ομορφόπαιδα όλοι εδώ!

@zanatos
welcome mate

Alroud said...

Αυτά τα περί Κόκκαλη εγώ τα θεωρώ σημεία των καιρών. Θυμάμαι παλιά πήγαινα στο γήπεδο (R.I.P. Νέα Φιλαδέλφεια) και φωνάζαμε για τους "τσάτσους του βαρδινογιάννη". Σταδιακά οι "τσάτσοι" αντικαταστάθηκαν από τα λογής μπινελίκια περί Κόκκαλη, τα οποία ενισχύθηκαν, βεβαίως βεβαίως, και από τα περί Στάζι (τα οποία αληθεύουν, μαζί με άλλα επιλήψιμα, που όμως ποτέ δε θα αποκαλύψει κανείς σε βαθμό που θα καταδικάσει τον πρόεδρο του Ολυμπιακού) και από τις αποκαλύψεις περί "παράγκας".

Ερωτώ το απλούν: ο Βαρδινογιάννης δεν είχε στήσει τη δικιά του παράγκα; Αν το είχε πράξει, θα είχε βγει προς τα έξω; Πιστεύω πως όχι, διότι δεν πουλάει και τόσο. Εξάλλου, ίσως ο Βαρδινογιάννης να είχε μετέλθει άλλων μέσων, τα οποία να μην είχαν λάβει την έκταση που πήρε το θέμα της παράγκας.

Και για να μη λέω μόνο για τους άλλους, κάτι πήγε να στήσει και ο Μελισσανίδης, όμως τον σουτάρανε, διότι τους χάλαγε τη σούπα και δεν είχε τα απαραίτητα κονέ. Όχι, φυσικά, ότι κι αυτός ήταν κανένας αρχιμανδρίτης. Απλά δεν πρόλαβε να στήσει το δικό του μαγαζί.

Και για να παραφράσω το Βολταίρο, "αν δεν υπήρχε ο Κόκκαλης/Βαρδινογιάννης/οποιοσδήποτε, θα έπρεπε να εφεύρουμε έναν"...

Στο κάτω κάτω είμαστε γενικά ως λαός αρπακολατζήδες, παρτάκηδες, φιλοτομάρες και φανατισμένοι που πραγματικά πιστεύω ότι έχουμε το ποδόσφαιρο που μας αξίζει, το ποδόσφαιρο του στιλ "ό,τι φάμε, ό,τι πιούμε κι ό,τι αρπάξει ο κώλος μας".

Αυτά και συγγνώμη για το τεράστιο σχόλιο.

dimosthenis k said...

Κατά γενική ομολογία η διαιτησία στην Ελλάδα είναι ότι να'ναι!
Όπως επίσης νομίζω ότι κατά καιρούς οι μεγάλοι "αβαντάρονται" και νομίζω κάτι παραπάνω ο Ολυμπιακός κι από πίσω ο Παναθηναϊκος(εγώ είμαι φίλαθλος της Ξάνθης).
Το καλύτερο όμως που έχουμε να κάνουμε είναι να αφήνουμε την μιζέρια από έξω και να απολαμβάνουμε την μπάλα.
Όσο για χθες εγώ το ματς δεν το είδα γιατί είχα πάρτυ,αλλά σήμερα που είδα στυγμιότυπα έχω να πω ότι ακόμα και να άξιζε την νίκη ο Άρης,η ξεφτίλα που έγινε στην συνέντευξη τύπου από τους δημοσιογράφους πρέπει να σταματήσει να γίνεται!!!

Taliesin said...

aaaaax,einai katapliktiko to pos kapios mporei na vlepei enan agona kai ta ilektrika simata pu kataligun ston (opio) egefalo tou na pernane prota apo to filtro "vernikos/gontzos" kai na katalavenoun oti nane.
alla to exw xanapei,kanenas pleon den mporei na exei apopsi ean auti den einai egekrimenh apo toulaxiston 2 tileoptikus stathmus kai 4-5 entipa,poso malon peri podosferou! opote ean to na klotsaei kapios ton kastillo me prothesi na tu spasei ta podia kai na sfirizei faul o (xexexe) dietitis (anti na petaxei exo ton tsoglanara klasiko ampalo "pekti" pu sfazei opion den mporei na kopsei) einai sinomosia kokkalh-evreon gia na sterisun to protathlima apo ton penaltiako h ton ari (h kai tin niki volou, o kokkalis exei pola podaria).

EEELEOOOOOOS