Sunday, November 05, 2006

Κρεμάλα στο Σαντάμ: μήπως δεν είναι και η καλύτερη ιδέα;;;

Σήμερα ανακοινώθηκε η απόφαση του δικαστηρίου για την καταδίκη του Χουσεϊν σε θάνατο. Καταδικάζω την απόφαση αυτή, όχι γιατί τον θεωρώ "ήρωα" όπως κάποιοι λαϊκιστές υπάνθρωποι του αριστερίστικου (και μη) κόσμου, αλλά γιατί τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα θα βλάψει τις προσπάθειες σταθερότητας της περιοχής.

Καταρχάς, στον Χουσεϊν ως πρόσωπο δεν νομίζω ότι του άξιζε κάτι καλύτερο. Ήταν ένας αδίστακτος άνθρωπος που πράγματι έπραξε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, είτε μόνος του, είτε με την βοήθεια των αμερικάνων (όχι κύριε αριστεριστή ελληνάρα, δεν είναι ο λαϊκός ήρωας που νομίζεις), είτε άλλων ομοϊδεατών του. Παρ' όλα αυτά, αφού έκανε ότι έκανε αυτό που μετράει πλέον είναι το συμφέρον του Ιράκ απο εδώ κι έπειτα.

Καταρχάς οι αμερικάνοι δεν έφτιαξαν Σύνταγμα για το Ιράκ, με γνώμονα τις δυτικές αξίες κι ελευθερίες; Από που κι ως που λοιπόν προβλέπεται θανατική ποινή; Να προβλέπεται από το Διεθνές Δίκαιο δεν νομίζω... Η πρώτη λοιπόν μέγιστη αποτυχία του "εκδημοκρατισμού" του Ιράκ.

Δεύτερον, ο Χουσεϊν έγινε πλέον μάρτυρας. Το όνομα του θα γραφτεί με χρυσά γράμματα για το πώς δικάστηκε κι εκτελέστηκε σε μία δίκη μαϊμού, αφού πρώτα οι αμερικάνοι επιτέθηκαν στη χώρα του με αβάσιμα στοιχεία για κατοχή όπλων μαζικής καταστροφής.

Τρίτον, αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να κρατιούνται ζωντανοί για πάμπολους λόγους τεχνικής φύσεως, από την ιστορική έρευνα μέχρι την ψυχιατρική ανάλυση.

και
Τέταρτον, ο λόγος που καταδικάστηκε ήταν η σφαγή περίπου 100 ανθρώπων μετά από μία απόπειρα δολοφονίας εις βάρος του. Συγγνώμη, ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ έκανε σε όλη του την "σταδιοδρομία" ως δικτάτορας; Ή μήπως τα αμερικάνικα χημικά που έριχνε στους κούρδους τα ξεχάσαμε;

UPDATE: μέγιστη παράλειψη μου είναι η χρονική σύμπτωση της απόφασης του δικαστηρίου με τις "μίνι" εκλογές στις ΗΠΑ. Πόσο επιρρεάζει μία τέτοια απόφαση το εκλογικό αποτέλεσμα;

15 comments:

Pixie said...

Όχι απλά του επέβαλαν τη θανατική ποινή αλλά θα τιμωρηθεί με την μέθοδο του απαγχωνισμού.Εγώ ειμαι γενικά κατά της θανατικής ποινής και σίγουρο όπως ανέφερες οτι θα γίνει μάρτυρας για τον λαό του.Επιπλέον υπάρχουν και αλλοι που νόμιμα σκοτωνουν χιλιάδες χωρίς βέβαια να θέλω να υποβαθμίσω αυτά που έχει κάνει και δεν δικάστηκάν ουτε πρόκειται ποτέ.

Αν έχεις δεί South Park τελικά θα πάει όπως προέβλεπαν πρίν δικαστεί να κάνει παρέα με τον satan ο sadam¨) Είναι εξάλλου η προσωποποίηση του τρόμου για τους Αμερικάνους και η κυβέρνηση θέλει να δέίξει οτι έκανε έργο.

Eugenia said...

Fully agreed with both.

Phantasmak said...

Αν η Ιρακινή κυβέρνηση ξεκίνησε έτσι να δούμε τι θα δούμε στη συνέχεια. H προσπάθεια "εκδημοκρατισμού" του Ιράκ που ευαγγελίζονταν πάει περίπατο με μια δίκη-παρωδία.

Είμαι περίεργος να δω τι αηδίες θα γράψουν οι ελληνικές φυλλάδες μετά απ' αυτό. Μακάρι να υπάρξει καμιά ανάλυση σαν κι αυτή που έκανες, αλλά φοβάμαι ότι θα γράψουν ότι έγραφαν και για τον Μιλόσεβιτς μετά τους βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας. Τον "άνθρωπο που αντιστάθηκε στη νέα τάξη πραγμάτων και το πλήρωσε με βόμβες".

Stormrider said...

Τα ελληνικά ΜΜΕ έχουν ηρωοποιήσει εδώ και πολλά χρόνια τον Σαντάμ. Τώρα πως γίνεται να βρίζεις τους αμερικάνους (ανευ όρων πάντα) ως εχθρούς της ελευθερίας, κι από την άλλη να έχεις τον Σαντάμ πρότυπο είναι άλλο θέμα.

Τους Σαντάμ, Νασράλα και Αχμαντινετζάτ έχουν στηρίξει σύσσωμοι όλοι οι άξονες ιδεολογικής σκέψης κι επιρροής στην Ελλάδα, από τα ΜΜΕ (που ανέφερα παραπάνω), τους "καλλιτέχνες" και φυσικά πολιτικά κόμματα όπως το ΚΚΕ (γιατι μάχονται τον καπιταλισμό) και το ΛΑΟΣ (γιατι μάχονται την Νέα Τάξη Πραγμάτων)

Καλά, τί λέμε τώρα, εδώ τον Οσάμα Μπιν Λάντεν αποκαλούσαν με δέος "καταδιωκόμενο αγρίμι" τις μέρες μετά την 11/9, μέχρι που έφαγαν κράξιμο και το έκοψαν.

Taliesin said...

Xmm,na ena thema pu tha ithela na sizitisume otan vrethume.
Ton prigipa ton diavases i?

Stormrider said...

πρίγκηπα;
αν εννοείς τον "ηγεμόνα" του Μακιαβέλι (the prince), ναι.

ο δείμος του πολίτη said...

Το κραυγαλέο ζήτημα για τους δημοκρατικούς πολίτες είναι κατά πόσο μπορεί ένας εγκληματίας πολέμου να οδηγήσει στο θάνατο έναν άλλο. Πώς μπορούν οι ΗΠΑ να μιλούν για εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας όταν εκεί υπάρχει θανατική ποινή. Όταν είναι πασίγνωστα τα εγκλήματα των φυλακών Αμπού Κράιγ και του Γκουαντάναμο.

unclejack said...

επιφυλάσσομαι για τον 3ο σου λόγω, γιατί το είδαμε και με τον φουκαρά τον Rudolf Hess, που αθώο τον έβαλαν στη στενή, τον κράτησαν για 46 χρόνια εκεί, και μετά τον δολοφόνησαν κιόλας!!!

Stormrider said...

Αθώος ο Hess; Ένα τα πρωτοπαλίκαρα του Χίτλερ;
Ο ίδιος μάλιστα μετά την Δίκη της Νυρεμβέργης δήλωσε ότι δεν έχει καμμία μετάνοια για όσα έκανε και μετά το έπαιζε τρελός.

Τον σκότωσαν; Αυτός δεν αυτοκτόνησε; Μη μου πείτε τώρα για στημένες αυτοκτονίες γιατι αυτά δεν στέκουν από καμμία άποψη. Όταν έχεις έναν τέτοιο άνθρωπο φυλακισμένο ισόβια πιο πολύ συμφέρει αυτόν να πεθάνει παρά εσένα.

kstamos said...

stormrider, κάνεις αρκετά λάθη.

Ότι καταδικάστηκε για τη σφαγή 100 δεν σημαίνει ότι δεν θα δικαστεί (έστω και post-mortem) και για όλα τα υπόλοιπα. Το wikipedia λέει ότι ήδη τρέχει η δίκη για τα χημικά εναντίον των Κούρδων.

Τα οποία λες ψευδώς ότι ήταν αμερικανικά. (Τα κατασκεύασαν οι Ιρακινοί, αγοράζοντας πρωτογενή χημικά υλικά που έχουν χιλιάδες χρήσεις.) Απορώ πως πέφτεις στην παγίδα της βλακώδους αριστερής προπαγάνδας.

Παρεπιπτόντως είναι γνωστό ότι το σύνολο σχεδόν των πωλήσεων όπλων στο Ιράκ γινόταν από Ρωσία-Γαλλία-Κίνα. Άρα για ποια βοήθεια των Αμερικάνων μιλάς;

Stormrider said...

@kstamos

βασικά θεώρησα ότι η σφαγή των Κούρδων ήταν το πρωταρχικό έγκλημα για το οποίο είχε δικαστεί. Μιλάμε για χιλιάδες νεκρούς.

έχεις δίκιο, τα υλικά προήλθαν από πολλές χώρες τόσο ευρωπαϊκές όσο και ασιατικές, πάντως όχι από τις ΗΠΑ. Στον Τσόμσκυ το είχα διαβάσει πάντως ότι ήταν αμερικάνικα (τώρα ανέτρεξα στο βιβλίο του και το επιβεβαίωσα).

Ας μείνουμε στο γεγονός ότι οι ΗΠΑ ήταν σύμμαχοι του Σαντάμ τότε, και μάλιστα είχαν ενδοιασμούς όταν εισέβαλε στο Κουβέιτ να του επιτεθούν.
Ακολούθησα τις πηγές σου και είδα ότι στα πλαίσια φιλίας του Σαντάμ με τις ΗΠΑ, είχε κάνει μάλιστα και πολλές δωρεές στην αμερικάνικη πολιτεία. Φυσικά αυτό δεν συνδέει σε τίποτα τις ΗΠΑ με την σφαγή των Κούρδων, απλά μου έκανε εντύπωση.

kstamos said...

Μα και το να λες ότι οι ΗΠΑ ήταν σύμμαχοι του Ιράκ μου φαίνεται υπερβολικό. Σύμμαχοι είναι τα μέλη του ΝΑΤΟ, σύμμαχοι είναι οι ΗΠΑ με το Ισραήλ, άντε σύμμαχοι ήταν οι ΗΠΑ και με τη Χιλή του Πινοσέτ.

Οι ΗΠΑ είχαν ανέκαθεν ψυχρές έως εχθρικές σχέσεις (και ανύπαρκτες διπλωματικές) με το Ιράκ. Μόνο τη δεκαετία του 80 λόγω αντιπαλότητας με το Ιράν υπήρξε μία τάση αποκατάστασης των διπλωματικών σχέσεων. Σύμμαχους πάντως δεν νομίζω πως μπορείς να τους πεις (εκτός αν θεωρείς ότι όλα σχεδόν τα κράτη του κόσμου είναι με όλα σύμμαχοι επειδή έχουν καταρχήν ενδοιασμούς να επιτεθούν το ένα στο άλλο).

Anonymous said...

Hi Storm...Thelw na sou zitisw mia megali xari...otan exeis ligo xrono eleuthero steile mou ena mail..LOL..kai tha sou pw ti xari thelw :-)

ο δείμος του πολίτη said...

Ας μη ξεχνάμε ότι οι ΗΠΑ στήριξαν το Σαντάμ από τα τέλη του '70 στην ίδια την ηγεσία του κόμματος, επειδή οι προηγούμενοι ηγέτες δεν εγγυόνταν την ειρήνη δίπλα στο Ισραήλ.
Ωστόσο, το Ιράκ το στήριζαν πάντοτε οι Ευρωπαίοι και κυρίως οι Βρετανοί επί Θάτσερ (βλ. British Petrolium, Shell) όταν η "σιδηρά κυρία" προσπαθούσε να σταθεί μακριά από το αμερικανικό άρμα και να διευθετήσει αυτόνομη πολιτική.
Τον Σαντάμ τον δημιούργησε όλο το δυτικό και σοσιαλιστικό μπλοκ με την αδιαφορία και τις θέσεις περί αυτονομίας στα εδάφη ενός κυριαρχικού κράτους, ακόμα και όταν έκανε εγκλήματα κατά της ανθρώπινης ζωής (και όχι βλακωδώς κατά της Ανθρωπότητας). Δεν καταδικάστηκε ποτέ για γενοκτονία.
Σήμερα, τα μάθανε όλα αυτά; Είναι τα μόνο εγκλήματα; Μήπως τελικά στοχεύουν σε άλλες πολιτικές πρκατικές μέσα από την τρομουστερία και την εκδικητικότητα;

ο δείμος του πολίτη said...

ΥΓ (ετεροχρονισμένα): δέστε τι γίνεται με το φοιτητικό άσυλο.