Wednesday, December 13, 2006

Είμαι προδότης κι εχθρός του Έθνους

Ααααχ πόσο μου έλλειψαν οι συζητήσεις στην καφετέρια με τους κλασσικούς σκατοκέφαλους ημι-νεοναζί φασίστες νεοελληναράδες πάνω στο κλασσικό (δυστυχώς) θέμα από τα παιδικά μας χρόνια: "τί θα κάνατε αν γινόταν πόλεμος με τους Τούρκους;"

Φυσικά κι όλοι δηλώνουν Κολωκοτρώνηδες κ Καραϊσκάκηδες. Με εξαίρεση όμως τους γλοιώδεις κάγκουρες που το παίζουν "τουρκοφάγοι" για να πουλήσουν μούρη στις γκόμενες, όλες οι υπόλοιπες κατηγορίες πολεμοκάπηλων της καθημερινής μας ζωής έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Όμως για να πάρουμε τα πράγματα με την σειρά τους, αυτές είναι:

* Τραγο-παπάδες. Για να πάρουμε την Πόλη, να διαδόσουμε τον Χριστιανισμό, και να επεκταθεί η επιρροή μας ακόμη περισσότερο.
* Ξεμωραμένοι κωλόγεροι. Ότι και να λένε (οτι πολεμήσαν κι αυτοί -και καλά) κατα βάθος μισούν/ζηλεύουν τους νεότερους και θέλουν να τους πάνε στον τάφο πριν από αυτούς.
* Πουτάνες αναγνώστρες cosmopolitan. Επειδή το άντρας είναι ο "πολεμιστής" και στην εποχή μας έχει χαθεί ο ανδρισμός κτλ κτλ κτλ

Κοινό χαρακτηριστικό όλων των παραπάνω είναι ένα: ΑΥΤΟΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ. Άλλοι θα πεθάνουν. Κι αυτό είναι εν τέλει όλο το ζουμί του πολέμου: να πεθάνουν άλλοι για την πάρτη μου.

Το έθνος είναι ένα τίποτα. Ένα πρόσχημα για να πεθάνει κόσμος αν δεν τα βρει ο πετρελαιάς Α με τον πετρελαιά Β. Τόσο απλά, όσο θα το διατύπωνε ο τελευταίος άπλυτος των Εξαρχείων. Τον κόσμο τον βολεύει όμως η ιδέα του πολέμου. Τον συναρπάζει, τον επιβεβαιώνει, του δίνει διέξοδο στα απωθημένα του, του δίνει βολικότατους αποδιοπομπαίους τράγους για τα προβλήματα του, είναι το τέλειο πεδίο για να βγάλει τα κόμπλεξ του. Έτσι, ποτέ δεν πρόκειται όταν κυρηχθεί ένας πόλεμος να πει ο λαός και των 2 πλευρών "τί λέτε ρε μάλακες, ΑΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ να τρέχουμε στα βουνά να σκοτωνόμαστε!!!!"

Η παρακάτω κουβέντα είναι αυθεντική κι έγινε μεταξύ εμένα, ενός νεοφασιστάκου και μίας πουτάνας αναγνώστριας cosmopolitan:

νφ: δηλαδή αν γίνει πόλεμος και σου δίνεται η δυνατότητα να φύγεις θα εγκατέλειπες τη πατρίδα σου;
εγώ: μα φυσικά, έχω υπερβολικά μεγάλη ιδέα για τον εαυτό μου για να γίνω θυσία για 2-3 εξυπνάκηδες.
νφ: μα τότε είσαι προδότης!!!!
εγώ: φυσικά, με βάση αυτούς που πιστεύουν στον πόλεμο. φυσικό το βρίσκω. σε 1000 χρόνια όμως ένας άνθρωπος αν κοιτούσε την περίπτωση μου θα έλεγε "υπήρχε κι ένας έξυπνος τότε"
παc: θεωρείς τον εαυτό σου και τις απόψεις σου 1000 χρόνια μπροστά από εμάς;
εγώ: από άτομα που πιστεύουν στις σταυροφορίες, στο "πάμε να ξυπνήσουμε τον μαρμαρωμένο βασιλιά" ή να πάρουμε τα εδάφη του Μ. Αλεξάνδρου;;; 1000 χρόνια ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ!

19 comments:

Eugenia said...

Again, very well said StormRider. Wars should only be fighting to preserve the species, not fighting one another.

rockordie said...

After all borders are just lines on a map.

vpapanik said...

Όλοι αυτοί τη μαγκιά τους σε κάνα survivor μόνο μπορούνε να τη πουλήσουνε...

Καραγκιόζηδες !

Phantasmak said...

Στις κατηγορίες που ανέφερες να προσθέσουμε και τους Έλληνες του εξωτερικού. Εγώ απάντησα "όχι" όταν με ρώτησε ένας τέτοιος αν θα πήγαινα στην Ελλάδα για να πολεμήσω αν γινόταν τίποτα. Και φυσικά με είπε προδότη.

Τελοσπάντων με τα εθνίκια δεν ασχολούμαι και ιδιαίτερα μιας και δε γνωρίζω πολλούς τέτοιους κι αυτους που ξέρω δεν περνάω πολύ καιρό μαζί τους. Τώρα τα έχω βάλει με τους "αντιαμερικάνους" αγαθούς φιλειρηνιστές εκ του ασφαλούς που... δε θεωρούν την τρομοκρατία μεγάλο κίνδυνο και που πιστεύουν ότι η ειρήνη απλώς συμβαίνει λέγοντας let's kiss and make up.

ο δείμος του πολίτη said...

Κοίτα εγώ δε θα έφευγα, παρά το ότι συμφωνώ με όλα σχεδόν όσα λες. Απλά θα πολεμούσα προκειμένου να γίνουν κατανοητές οι απόψεις μου και να βρω και άλλους να αγωνιστούν στο πλευρό μου.

Από εκεί και πέρα, το έθνος αποτελεί ένα ιστορικό γέννημα του 19ου αιώνα και συνδέεται ιστορικά και οικονομικά με τον καπιταλισμό και τις αστικές επαναστάσεις. Σήμερα πια δεν έχει κανένα νόημα, επειδή ο καπιταλισμός και η αστική δημοκρατία έχει άλλες ανάγκες, για τις οποίες το έθνος αποτελεί εμπόδιο.

Η πατρίδα είναι όμως κάτι άλλο και δε συνδέεται απόλυτα με το έθνος. Εξάλλου, οι αρχαίοι και Βυζαντινοί δεν αναγνώριζαν έθνη, αλλά πόλεις ή θέματα (αναλογικά είναι η αντιστοιχία του έθνους). Πατρίδα είναι ο τόπος που αγαπάει κάποιος. Αυτόν τον τόπο όμως (που έχει συγγενείς και περιουσία) δεν μπορώ να τον σώσω μόνος κι έτσι συνεργάζομαι με άλλους που αγωνίζεται ο καθένας τους για τους δικούς του, αλλά έχουν κι εμένα ανάγκη. Τι είναι όμως η πατρίδα; Απλά μία πολεμική ένωση μερικών πολιτών υπό τη σημαία μιας ιδεολογίας (έθνος, εκκλησία κλπ).

Pixie said...

Τι να πώ;Εξαιρετικό post και χαίρομαι γιατί και εμένα με έχουν αποκαλέσει ανθέλληνα.Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.Είναι λυπηρό το μόνο που μας ενώνει σαν λαό να είναι γεγονότα που έγιναν στην τουρκοκρατία.Και εγώ το έχω πει πολλές φορες οτι αν γινόταν πόλεμος θα γύρναγα αμέσως πίσω στη Αγγλία ή οπου αλλού μπορούσα γιατι δεν θα πολεμούσα ποτέ για καμία πατρίδα μιας και η πατρίδα μπορεί να είναι παντού, οπουδήποτε μπορείς να φτιάξεις τη ζωή σου.Απλά έχει συμβεί να το πω σε άτομα πιο ανοικτόμυαλα αποτε έχασα την απολαυση ενος τέτοιου διαλόγου.Μου φαίνεται απίστευτο με την διαφθορά, τη φτώχεια, την εξαπάτηση κτλ κάποιος να θέλει να θυσιαστει για οποιαδήποτε πατρίδα.

Ψηφιακά Οχυρωμένος said...

Γεια να σου πως την αλήθεια, δε το είχα σκεφτεί ποτέ έτσι. Αν όντως με ρώταγες αν θα πολεμούσα για την Ελλάδα, θα απαντούσα ναι δίχως δεύτερη σκέψη. Γιατί στο μυαλό μου έχω τους αγνούς αγώνες που έδωσε το έθνος μας.

Αλλά όντως, μετά το post σου ομολογώ ότι θα αρνιόμουν να γίνω πιόνι των φραγκοφονιάδων και των U$Aδων.

dop said...

Φυσικά εξαρτάται για τι πολεμάς. Αν πολεμάς ώστε οι άνθρωποί ΣΟΥ - και δεν μιλώ για τους μη-αξίζοντες, αλλά αυτούς τους οποίους πονάς και αγαπάς - να παραμείνουν ελεύθεροι στην χώρα τους, τότε συγγνώμη αλλά δεν θα ακολουθήσω τον συλλογισμό σου. Τα πάντα έχουν σχέση με το context στο οποίο μιλάμε.

Μην πολεμάς για τους πετρελαιάδες, πολέμα για την/τον αδερφή/ό σου

Stormrider said...

...εεε...συγγνώμη... και αυτοί που επιτίθενται για την/τον αδερφή/ό τους πολεμάνε; ποιοί εξ αρχής τους βάζουν να φαγωθούν;

το θέμα είναι όλοι οι άνθρωποι να έχουν την νοοτροπία "σιγά μην πάω να σκοτωθώ"

ο δείμος του πολίτη said...

συμφωνώ, stormrider, ότι ο πόλεμος γίνεται για συμφέροντα άλλων και όχι δικά μας. Το λέει και ο "τρίτος Παγκόσμιος" του Μάνου Λοϊζου (Παπακώνσταντίνου στα φωνητικά). Μακάρι δύο εθνικές ομάδες να μπορούσαν να τα βρουν χωρίς να ακούσουν τους κυρήξαντες τον πόλεμο (αμερικανοί και ιρακινοί π.χ.). Αλλά αν γίνει πόλεμος και ηττηθεί η χώρα τρότε χάνοτναι και όσες ελευθερίες κάποιος απολαμβάνει. Η καταπίεση του εχθρού και η κατοχή είναι χειρότερα από την καταπίεση του κράτους. Σαφώς και δε μιλάω εθνικιστικά ή πατριωτικά (εκήγησα ήδη τι είναι πατρίδα.

ΥΓ Γιατί δε δέχεται το όνομά μου και το κωδικό μου; Ξέρεις;

Beautiful South said...

Stormrider , βλακείες λες .

Mια και είσαι και γάβρος (κι εγώ είμαι), κοίτα αυτό το σενάριο :

Eκστρατεύουν λέει οι αντι-Ολυμπιακοί με σκοπό να διαλυθεί ο ΟΣΦΠ , να ισοπεδώσουν το Καραϊσκάκη και να χτίσουν εκεί πάρκινγκ καθώς και όλο τον Πειραιά .

Εσύ λοιπόν τι δουλειά έχεις να πάρεις μέρος σε ένα τέτοιο πόλεμο αφού Κόκκαλης απ'τη μία - Βαρδινογιάννης απ'την άλλη , κόντρες των μεγαλοπλούσιων είναι όλα , τι σε νοιάζει εσένα σωστά ;

Με τους τούρκους αλληλοσφαζόμασταν άνετα για σχεδόν 1000 χρόνια , χωρίς τη βοήθεια των κακών αμερικανών ή του καπιταλισμού . Οτι "οικόπεδο" έχει ο ένας ,το έχει έχοντας κάνει "εθνική κάθαρση" στον άλλο (και πάλι καλα , γιατί ουδέποτε συγκατοικησαν ισότιμα οι δυο λαοί κράτος του ενός εκ των δύο , ιστορικά δεν παίζει τέτοιο σενάριο) .

Αμα θες λοιπόν να πας Λονδίνο πρόσφυγας να υποστηρίζεις Αρσεναλ , τράβα , να δεις τι σημαίνει "qebab Greek" ... Εγώ θα μείνω εδώ , με το Θρύλο και την Ελλάδα .

ΥΓ. Φυσικά και αδιαφορώ πλήρως για Αγιασοφιές , Κόκκινες μηλιές και τα τοιαύτα , το σπίτι μου θέλω να κρατήσω κι αυτά που αγαπώ.

kostis said...

Prodotis giati?
Pote den to katalava auto,den mporw na fantastw giati tha EPREPE na polemisei kapios gia kati pou apla den ton endiaferei.
Tespa,malakies,afiste ta auta se emas pou mas endiaferei kai min asxoliste me ton kathe malaka pou tin ide alexandros kai prepei na sas parei olous mazi tou.

dop said...

Παλεύεις πάντα για αυτό που σε ενδιαφέρει. Αν δεν σε ενδιαφέρει ο συνάδελφός σου, ο συγγενής σου, ο συγκάτοικός σου ή ο συντοπίτης σου, καλά θα κάνεις να κάτσεις εκεί που είσαι και να μην τον υπερασπιστείς. Μην περιμένεις όμως και κάποιος άλλος να ενδιαφερθεί για εσένα.

@stormrider: άλλο το γιατί γίνεται κάτι, άλλο το ότι γίνεται. Αν γίνει πόλεμος στην Ελλάδα, θα φροντίσω να έρθω: υπάρχουν ακόμα άνθρωποι για τους οποίους νοιάζομαι (και δεν μιλώ μόνον για συγγενείς και φίλους).

unclejack said...

ΠΡΟΔΟΤΗ!!!! Το μόνο σου ελαφρυντικό είναι το ότι είσαι σε μια χώρα με λαμπρό παρελθόν, αλλά σκατά παρόν και μέλλον και δεν αξίζει καν να μπεις στον κόπο.

Optimus said...

Το έχω σκεφτεί πολλές φορές. Φυσικά και θα έφευγα γιατί νοιώθω πως έχω σημαντικότερα πράγματα να προσφέρω στην ανθρωπότητα από το να χαραμισθώ σε έναν πόλεμο. Άσε που μάλλον με βλέπω να βγαίνω προς τα έξω για δουλειά μόλις τελειώσω με τον στρατό. Νταξ, έχω και κάποιους δεσμούς με την πόλη και τη χώρα στην οποία μεγάλωσα αλλά υπάρχουν τόσες άλλες χώρες και πολιτισμοί που με συναρπάζουν και θα ήθελα να τους γνωρίσω.

Anonymous said...

***EIS TO ONOMA THS AGIAS TRIADOS... FATE TOUS LAXANO !!!

*****K AN O EXTHROS EINAI OI RWSOI ???????????????????!!!@@@@###%%%&&&***$$$$????????(OMODOKSOI)

***POIOS THA PRWTOPROLABEI NA FWNAKSEI (EIS TO ONOMA THS AGIAS TRIADOS) .... GIA NA TON SWSEI O THEOS APO TOUS (ALOFULOUS ?)

*****DUSTUXWS OTAN TO KSESTOMISAN TRWGOTAN MONO ME ALOTHRISKOUS...

N.Ago said...

Μετά τη ψηφοφορία (12/12/2006) από την πλειοψηφία στη Βουλή της Αλβανίας, η χώρα δεν έχει πλέον την Ακαδημία των Επιστημόνων! Αργά τη νύχτα, ψηφίστηκε το νομοσχέδιο της κυβέρνησης(;) «Για την Ακαδημία των Επιστημόνων» με 75 ψήφους υπέρ(!) 2 κατά και 3 παρών! Σύσσωμη η αντιπολίτευση, απείχε της διαδικασίας, διαμαρτυρόμενη για το πρωτοφανές αυτό γεγονός. Η επιστημονική, ακαδημαϊκή και εκπαιδευτική κοινότητα, εκλιπαρούσανε, θεωρώντας την πράξη αυτή ως έγκλημα κατά της επιστήμης, η κυβέρνηση ωστόσο επέμενε και κατάφερε τελικά, να κλειδώσει τις πόρτες τον Ερευνητικών Ινστιτούτων που ήταν υπό την Ακαδημία!

Οι βουλευτές του PBDNJ(Κόμμα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα) Spiro Peçi και Leonard Solis ήταν αυτοί που ψήφισαν κατά του νομοσχεδίου και οι Leonard Demi(PD), Ymer Tola(PDK, Niko Nerenxi(PAA) δήλωσαν παρών!

Παρακαλώ πολύ, αν το γεγονός αυτό σε αγγίζει κι εσένα, είτε κάνε μια αναφορά είτε ανέβασε την είδηση στο δικό σου μπλογκ! Έτσι, η φωνή της διαμαρτυρίας, θα δυναμώσει και θα κάνει τους παχύδερμους και αυταρχικούς κυβερνώντες στην Αλβανία, να σκεφτούνε καλά, πριν οριστικοποιήσουν την ειδεχθή τους πράξη!
Φιλικά, N.Ago

rena said...

SUPPOSE THEY GAVE A WAR AND..NOBODY CAME!
Τόσο απλά!

Anonymous said...

Είναι πολύ ενδιαφέρουσα η άποψη ότι ο Χ είναι (εδώ και τώρα) προδότης διότι ΑΝ (κάπου και κάποτε) γινόταν πόλεμος, τότε θα προσπαθούσε να διαφύγει. Σαν να λέμε, είμαι ένοχος κλοπής διότι ΑΝ είχα την κατάλληλη ευκαιρία, θα έκλεβα.

Όσο για τις υπόλοιπες απόψεις σου, διακρίνω μια προχειρότητα. Μάλλον γράφεις με πάθος.