Monday, April 03, 2006

Έχουν τα μαύρα τους τα χάλια, η AGB τους φταίει...

... μιλάω για τους υποκριτές ψευτοκουλτουριάρηδες TV-personnas.
Δεν αμφισβητώ ότι η συγκεκριμμένη εταιρία έκανε χοντρή διαπλοκή με κανάλια κ διαφημιστικούς ομίλους, παραποιώντας κάποια αποτελέσματα. Γιατί το έκανε όμως; για να κερδίζουν λεφτά οι "αδερφές" εταιρίες της; φυσικά η απάντηση από τους γνωστούς μας σχολιαστές/ή παράγοντες των καναλιών είναι ένα βροντερό ΟΧΙ! Το έκαναν για να διαφθείρουν τους έλληνες προωθώντας reality shows κτλ!!!
Πάντα έτοιμη η συγκεκριμμένη κατηγορία ανθρώπων για άπλετη συνομωσιολογία κ λαϊκισμό, έσπευσαν να δικαιολογήσουν την κατάντια των καναλιών τους και της τηλεόρασης γενικότερα, αλλά και να "χαϊδέψουν" τα αυτιά των τηλεθεατών λέγοντας ότι και καλά αυτοί ΔΕΝ θέλουν τα τηλε-σκουπίδια αλλά κάποια κέντρα εξουσίας τα προωθούν (μέσω της AGB) για να αποβλακώνουν τον κόσμο!
Το συμφέρον πίσω από αυτές τις μαλακίες είναι διπλό: από την μία δικαιολογούν τον εαυτό τους για το τί παράγει το κανάλι τους κι από την άλλη κολακεύουν τον τηλεθεατή ότι δεν βλέπει τα reality κτλ λόγω χαμηλής καλλιέργειας αλλά επειδή δεν έχει τίποτε άλλο να δεί!!!
Η γελοιότητα είναι προφανής: η AGB δεν ευνοούσε κανάλια και ομίλους, αλλά "είδη" εκπομπών. Μαζεύονταν κάθε τόσο 4-5 σιωνιστές κι αποφάσιζαν πως θα καταστρέψουν τον πολιτισμό μας. Οι δε καημενούληδες καναλάρχες/παράγοντες δεν είχαν άλλη επιλογή ενώ ο υψηλού επιπέδου τηλεθεατής δεν είχε άλλο τρόπο να διοχετεύσει την καλλιέργεια του κι αναγκαζόταν να βλέπει τηλε-σκουπίδια.
Η μετάθεση ευθυνών είναι χαρακτηριστικό αυτής της χώρας. Το σκάνδαλο της AGB είναι καθαρά οικονομικό/διαπλοκής. Άλλο πράγμα μία υπόθεση δικτύου θυγατρικών κι άλλο το επίπεδο πολιτισμού μας. Το σκάνδαλο των εσφαλμένων τηλεθεάσεων θα μπορούσε κάλλιστα να εφαρμοστεί κι αν η ελληνική τηλεόραση είχε από το πρωί μέχρι το βράδυ ντοκυμαντέρ.
Μπορεί να μην φταίμε για την διαπλοκή της AGB καθεαυτή, όμως έχουμε 100% ευθύνη για το επίπεδο του πολιτισμού μας. Posted by Picasa

3 comments:

rockordie said...

"έχουμε 100% ευθύνη για το επίπεδο του πολιτισμού μας"

Θα σπεύσω να συμφωνήσω πρώτος (αν και έρχομαι σε αντίθεση με το δικό μου κείμενο) γιατί έτσι ακριβώς είναι ρε φίλε, είμαστε μαλάκες και αξίζουμε το κάθε λεπτό της σκατο TV μας.

(γράψε καμιά φορά και κάτι που να διαφωνώ, να γίνει διάλογος βρε αδερφέ)

μήτσκος said...

Πατήστε το διαολεμένο το κουμπί να κλείσει το βρωμόπραμα.

Θες να απλωθείς στον καναπέ και να χαζέψεις; Βάλε ένα εργάκι στο DVD και απόλαυσέ το βρε αδερφέ! (Και αν έχεις και κανένα Σέρλοκ Χολμς από την Ελευθεροτυπία, αφού το δεις μου το στέλνεις και μένα!)

Just a subatomic particle said...

Προσωπικά είμαι της λογικής ότι καθετί στην ώρα του και σε ανάλογες δόσεις.
Η τηλεόραση έχει σαβούρες γιατί κάποιοι τις ζητανε, εχει ελάχιστα προγράμματα που αξίζουν να κάτσεις να τα δεις και να αποκόμισης κάτι καλό γιατί δεν το ζητάνε οι πολλοί.

Είμαστε εντελώς των ακρών. Έχω βαρεθεί τους "μουτζαχεντιν" της κουλτουριάρας και διανοούμενης Ελλάδας, να δηλώνουν ότι δεν βλέπουν τηλεόραση αλλά την ίδια στιγμή να την κρίνουν και να μιλούν με πολλές λεπτομέρειες για αυτές τις "σιχαμερες" εκπομπες. Όπως επίσης έχω βαρεθεί τους "τηλεορασακιδες" που βλέπουν όλα τα σίριαλ...βλέπουν τα κούς-κους και τα πρωιναδικα και σπαταλάνε χρόνο όχι μόνο να τα βλέπουν(δικαίωμα τους)αλλά και να μιλάνε συνεχώς για αυτά.

Αν είσαι ένας άνθρωπος συγκροτημένος, με δική του άποψη και που ξέρει ποιες είναι οι ανάγκες και τα θέλω του(απτήν τηλεόραση ,το ράδιο, τις εφημερίδες το ιντερνετ κτλ)τότε καμία Τατιανα, κανένας Τραγκας και κανένα παραπέντε και Φειμ στόρι θα σε κάνει "φυτό" ή "τέρας" του καταναλωτισμου.