Friday, April 07, 2006

Αθάνατε ΑΝΤ1 !!!

εν όψη των καλλιστείων ΑΝΤ1, θυμήθηκα γι άλλη μία φορά τις βασικές αρχές που διέπουν το κανάλι. Ο ΑΝΤ1 δεν έχει αλλάξει και πολύ τον χαρακτήρα του από τα πρώτα χρόνια ίδρυσης του, παραμένοντας το υπ αριθμόν 1 κυρατσοκάναλο: υπερ-κιτς σόους τύπου Μαστοράκη, με τις κλασσικές ξανθές bimbos να αποτελούν πρώτη γραμμή κρούσης, παραγωγή εικόνας με χρώματα "Λάμψης" (ξέρετε, αυτή η κλασσική παρακμιακή κιτρινίλα), το 50% του προγράμματος του είναι διαφήμηση του ίδιου του καναλιού (τι έκανε ο Κυριακού, τι εκδήλωση διοργάνωσε ο ΑΝΤ1) και γενικά μία ατμόσφαιρα ξεπερασμένου αμερικανικού καναλιού γ-διαλογής. Κι όμως, σε μία χώρα που η συντριπτική πλειοψηφία είναι άτομα μεγάλης ηλικίας (και οι υπόλοιποι άστα να πάνε...!) είναι φυσικό να βγαίνει πρώτο σε τηλεθέαση παντού. Τι τηλεόραση λοιπόν να δούμε, όταν το 1ο κανάλι σε τηλεθέαση είναι το 2ο χειρότερο της Ελλάδας!!! *
κι αυτά τα καλλιστεία... ξανθές "σκυλούδες" να ποζάρουν σε γρήγορα αμάξια, να τις τραβάνε βίντεο που πάνε σινεμά (βασικό ένστικτο 2) ή που κάνουν νάζια (εδώ ξερνάμε) στο φακό. και ωραίες να ήταν, είναι τόσο ΚΙΤΣ η όλη φάση που και να βρεις το κουράγιο να το παρακολουθήσεις σε πιάνουν τα γέλια!!!

*το χειρότερο δεν είναι άλλο από τη ΝΕΤ. Ο ΑΝΤ1 με το πρόγραμμα του παραδέχεται απροκάλυπτα ότι είναι σκουπιδοκάναλο. Τουλάχιστον την ειλικρίνια την σέβομαι. Αλλά η ΝΕΤ είναι η απόλυτη υποκριτική ψευτοκουλτούρα: Δρούζα, eurovision, σεμινοεκπομπές και μετά πετάμε ένα ντοκιμαντέρ και πουλάμε μούρη ότι είμαστε το τελευταίο προπύργιο πολιτισμού, ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΔΩ! Posted by Picasa

14 comments:

Phantasmak said...

Απέκτησα τη χείριστη γνώμη για τη ΝΕΤ όταν έκανε την προπαγάνδα της αρκούδας για τους Ολυμπιακούς εκεί αρχές με μέσα του 2004.

Stormrider said...

καλά να είναι το ΝΕΤ υπερ της ΝΔ αλλά και υπερ του ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ;;;; (ανήκει στο ίδιο ευρωπαϊκό συνδυασμό με ΝΔ)

μόλις τώρα είδα στο ρεπορτάζ του ΝΕΤ ελάχιστη αναφορά στις καφρίλες που είπε ο μεγαλύτερος καραγκιόζης του 21ου αιώνα, ενώ επέκριναν (!!!) ξένους δημοσιογράφους που λένε να τον πετάξουν έξω!

cyrusgeo said...

Πάντοτε θεωρούσα ότι η ΝΕΤ είχε τις καλύτερες ειδήσεις, γιατί ασχολείται και με το τι συμβαίνει στον κόσμο, κι όχι μόνο εδώ στο "περιβόλι των τρελών". Μ' αυτό που είπες τώρα μου χάλασες όλη την εικόνα που είχα. Άκου να υπερασπίζονται τον Μπερλουσκόνι!

Λοιπόν, αυτοί οι Ιταλοί πρέπει να έχουν πολύ αρρωστημένο χιούμορ. Τόσο πολύ, που μπορεί και να τον ξαναβγάλουν...

dop said...

Η ΝΕΤ είναι ένα καλό κανάλι, που όμως παρασύρεται από λάθος επιλογές. Είχε - και έχει - αξιόλογες σειρές και εκπομπές. Βέβαια προσπαθώντας να αυξήσει τα νούμερα, πετάει και διάφορες αηδίες - που πραγματικά πουλάνε στην Ελλάδα σαν τρελές.

Ο δε ANT1 είναι ο ορισμός της φτήνιας. Όλες μα όλες οι ελληνικές σειρές του είναι απαράδεκτες, τόσο σεναριακά (δεν έχει πια καινούρια θέματα ο Μανούσος;) όσο και υλικοτεχνικά. Τα δε σποτάκια είναι άθλια. Έχει δε τα χειρότερα χρώματα από όλα τα ελληνικά κανάλια - εκπέμπει όμως με NICAM ήχο, αμ πως...

Μου δίνει την εντύπωση ότι ξοδεύονται όλα τα χρήματα για να στηθεί ένα ρεάλιτι και δύο ελληνικές σειρές και δεν απομένει τίποτα για τα υπόλοιπα "μερεμέτια" - γιατί περί αυτού πρόκειται και όχι για σοβαρές διορθωτικές κινήσεις, τόσο στο τεχνικό όσο και στο πρόγραμμα.

Stormrider said...

ας μην μιλήσουμε για τις ελληνικές σειρές! ελεηνές αντιγραφές ξένων, Π-Α-Ν-Α-Θ-Λ-Ι-Ε-Σ ερμηνείες (μα καλά, δεν έχουμε σχολές υποκριτικής στην Ελλάδα;) κ μηδέν πρωτοτυπία.
εντάξη, δεν έχουμε budget να γυρίσουμε ένα 24, αλλά κάντε ρε κ κάτι ποιοτικότερο από προβληματικούς α-λα-μανουσάκης έρωτες...

rockordie said...

Ερώτηση, επειδή δεν έχω ιδιαίτερη κατάρτιση στο θέμα αυτό, το χρώμα του ΑΝΤ1 είναι θέμα μηχανημάτων ή το θέλει και βγαίνει έτσι;

(Στην τελική ποιός δεν θέλει να ακούσει 25λεπτες αθλητικές ειδήσεις για την ομάδα badminton του Πανελληνίου)

dop said...

@rockordie: καλά θα ήταν να ακούγαμε για όλα τα αθλήματα, αλλά ΔΥΣΤΥΧΩΣ στην Ελλάδα αθλητισμός=ποδόσφαιρο+σπασμένα καθισματάκια

Μάλλον θα είναι ηθελλημένο το χρώμα: ίσως ετοιμάζονται να επιστρέψουν και στο ασπρόμαυρο.

Stormrider: καιρός να πιάσεις και Alter-μεριά...

Stormrider said...

@dop
σε παρακαλώ όχι "ποδόσφαιρό", "μπάλα"!!! lol, θυμάμαι ήμασταν καλοκαίρι σε μία ταβέρνα με παρέα κι έπαιζε η τηλεόραση ολυμπιακούς, κι είπε ο γέρος που δούλευε εκεί "άντε να τελειώσουν να δούμε λίγο μπάλα"!!!

@rockordie
κάθε κανάλι επιλέγει την παραγωγή της εικόνας κ τα χρώματα, αν δεις ο alpha έχει θωλούρα α-λα cnn, η ΝΕΤ απαλό-γαλάζιο κτλ
το ασπρόμαυρο ταιριάζει στην ΕΤ1 (νόμιζα σε μία φάση ότι το καθιερώσανε, τόσες παλιές ταινίες που παίζει!)

Non Private Life said...

xaireto neous anagnostes efprosdektous
efxaristo paidia

www.nonprivatelife.blogspot.com

Stormrider said...

έλεος

epikairos said...

Αν αυτές είναι οι ομορφότερες ελληνίδες τότε μάλλον πρέπει να αλλάξουμε χώρα

PsyxiatroZ said...

Δυστυχώς δεν παρακολουθώ τελεβίζιον αλλά επειδή έχεις έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο στο γράψιμο σου ο οποίος δημιουργεί την αίσθηση ότι "αυτό δεν πρέπει να μείνει ασχολίαστο" χώθηκα ο ανημέρωτος ανάμεσα σε ενημερωμένους. Καταρχήν πιστεύω ότι αυτή η κιτρινίλα στα χρώματα του ΑΝΤ1 προέρχεται από το λογότυπο του, το οποίο αν και φαίνεται χρυσό μάλλον είναι ψεύτικο και ξεβάφει. Όσον αφορά την κρατική τηλεόραση δεν νομίζω ότι απέχει από την ιδιωτική. Καμιά φορά λόγω της ιδιότητας του κυβερνητικού τσιρακίου το παραξηλώνει. Τα ντοκυμαντέρ δε, τα βάζει λόγω χαμηλού budget. Αν μπορούσε, είμαι σίγουρος ότι θα έπαιζε τσόντες όλη μέρα.
Κλείνοντας, θα ήθελα να πω πως το ότι δεν παρακολουθώ τηλεόραση τα τελευταία 6 περίπου χρόνια με έχει κάνει προβληματικό απέναντι σε οποιαδήποτε κουβέντα γίνεται γύρω από το χαζοκούτι. Όμως δεν κρύβω ότι αν οι συζητήσεις αυτές ήταν παρόμοιες με αυτή στην οποία "συμμετέχω" τώρα θα έδειχνα άλλο ενδιαφέρον. Ίσως κάποιοι με κοιτάνε περίεργα μόλις καταλάβουν ότι δεν γνωρίζω το όνομα ενός παρουσιαστή ή ενός σήριαλ. Αλλά όπως και να έχει προτιμώ τον δικό μου πλανήτη. Από τα δέκα μου ακόμα στροβιλίζουν στο μυαλό μου οι μπλε και πράσινοι κόκκοι. Stormbringer με συγχωρείς αν σου τα ζάλισα. Μου αρέσουν πολύ τα κείμενα σου και σε διαβάζω συχνά να το ξέρεις. Συνέχισε έτσι.

unclejack said...

@ PsyxiatroZ: σιγά μη φωσφορίζει και το logo του Αντ1.

Παλιά έβλεπα συχνά πυκνά τα γαμάτα ντοκιμαντέρ στη ΝΕΤ. Ωραία θέματα και προσεγμένα. Ως ώτου μια ωραία κυριακή μετά απο ένα πακέτο τσιγάρα και 3 καφέδες αναθεώρησα.

Ειχε ενα ντοκι. για δεινόσαυρους. Μετά απο 1ωρα και 45, το ηθικό δίδαγμα ήταν πως ο δεινόσαυρος "πρωταγωνιστής" είχε ψοφήσει απο μόλυνση σε πληγή στο κωλομέρη του (εν πάσι περιπτώσει όπως και να λέγεται το σημείο εκείνο), το οποίο του προκάλεσε ενας μικρότερος dino (ψιλο μαλακισμένος) ο οποίος πεινούσε, αλλά δεν είχε πλύνει τα δόντια του, και καθώς εμπιγε τα ακάθαρτα,βρώμικα,μολυσμένα και γεμάτα τεριδόνα δόντια του στο λαχταριστό κομμάτι dino-ass, μετέδοσε στον πρώτο όλοι την σαπίλα & ουλίτιδα κλπ.

Φωτιά και τσεκούρι στους κρατικούς (θα πεις οι άλλοι καλύτεροι είναι). Καιρός να φύγουν η απαρχαιομένες διοικήσεις τους.

Raven said...

τελικά σε πάω πολύ εσένα...