Friday, May 23, 2008

Η απογοήτευση για το Indiana Jones

Στο rottentomatoes έγραψε ένα παλικάρι κάτι, το οποίο συνοψίζει ακριβώς την άποψη μου για την ταινία:
"Indy and his fans everywhere deserved better than this."

20 χρόνια! 20 χρόνια έστιβαν το μυαλό τους για να βγάλουν ΑΥΤΟ;; Ρε είμαστε σοβαροί, ο Indiana Jones πράκτορας της CIA να κυνηγάει εξωγήνους και κουμμούνια;;; Πού πήγε η πρωτοτυπία, που πήγαν τα adventurous στοιχεία, η συνεχής εναλλαγή τοπίων, οι μοναδικοί χαρακτήρες, η περιπέτεια σε 100 γωνιές της γης;;;

Γιατί δεν μας αφήσαν απλά να θυμόμαστε τις ταινίες όπως τις ξέραμε; Γιατί να καταντήσουν αυτόν τον ήρωα όπως τον Rambo, τον Rocky και τον Terminator όπου τους είδαμε στις τελευταίες τους ταινίες και τους λυπηθήκαμε;;; Θέλαν να βγάλουν λεφτά; Κι εγώ μαζί τους. Αλλά μπορούσαν να διαχειριστούν πολύ καλύτερα πράγματα όπως η ηλικία του Ford και να δώσουν μεγαλύτερο βάρος στο σενάριο. Να βρουν ένα storyline τουλάχιστον πιο πρωτότυπο απο κάτι το οποίο έχει χιλιοπαιχτεί και κορεστεί.

Το storyline του "Fate of Atlantis" τους χαλούσε δηλαδή; Δεν θα βγαινε ωραία ταινία αυτό;

Όπως και να χει, η ταινία αυτή μου έδωσε ένα παραπάνω λόγο να λατρεύω την Cate Blanchet. Αυτή η ηθοποιάρα παίζει την κακιά της υπόθεσης κι είναι ουσιαστικά η μόνη η οποία σώζει την ταινία με την καταπληκτική ερμηνεία της. Όσο για τους υπόλοιπους χαρακτήρες; ΕΛΕΟΣ. Αν δείτε την ταινία θα καταλάβετε.

Είναι προφανές οτι οι Σπίλμπεργκ & Λούκας (άτομα φημισμένα για τις αρπαχτές τους) ασχολήθηκαν πιο πολύ με τα non-disclosure agreements και την μυστικότητα της ταινίας (= το marketing εν τέλει) παρά με την ίδια την ταινία. Αλλά έτσι είναι αυτά τα πράγματα, όταν δεν έχεις ιδέες, το μόνο που κάνεις είναι να πουλάς τον εαυτό σου.

11 comments:

vpapanik said...

Fate of Atlantis... ακόμα στο σχολείο ήμουνα όταν ονειρευόμασταν ότι κάποτε θα το δούμε και σε ταινία. Αλλά από τότε μάλλον άλλαξαν πολλά.

Ωστόσο θα πάω να τη δω μόνο από άποψη σεβασμού και ... ρομαντισμού.

Darthiir the Abban said...

Ε ναι... άλλαξαν τόσα που δυστυχώς το fate of atlantis θα θεωρούνταν μια μπούρδα και μισή για παιγνίδι σήμερα...

Όπως και τα υπόλοιπα εκείνης της εποχής...

Σήμερα δεν πουλάνε πλεόν αυτά :(

Eugenia said...

I haven't seen the movie yet, but according to IMDb it is among the top-250 movies of all times so far. Rambo did equally well on its latest movie on IMDb (which is usually not a bad site to measure quality). I will have to see these movies to evaluate them too though.

Stormrider said...

@vpapanik
κοίτα, πήγαινε και μπορεί να σου αρέσει. κάποιοι που ξέρω το θεώρησαν καλούτσικο.
όσον αφορά την ταινία Fate of Atlantis, θυμάμαι ακόμη και στο USER εξέφραζαν την ελπίδα οτι μπορεί να βγει

@darthiir
μπούρδα το Fate!? Δηλαδή ποιό απο τα σημερινά είναι καλύτερο? Αυτές οι μαλακίες φάση puzzle που πουλιούναι για adventure?

@eugenia
υπάρχει το εξής παράδοξο:
στα περιοδικά οι κριτικοί είναι αδικαιολόγητα αυστηροί στα reviews ενώ στα site είναι απίστευτα επιεικής. Δεν μπορείς να φανταστείς τί μαλακίες έχω δει που τις παρουσιάζουν ως ταινίαρες.
Ίσως φταίει το ότι αυτοί που μπαίνουν στον κόπο να ψηφίσουν θετικά μια ταινία είναι εκείνοι που τους άρεσε.

Darthiir the Abban said...

Κι όμως, το ότι εγώ, εσύ και οι adventurάδες της προηγουμενης 10ετίας (και βάλε;) το λατρέψαμε, δεν σημαίνει τίποτε για τον σημερινό κόσμο του gaming.

Το gaming σήμερα περιορίζεται σε γραφικά και "fastfood" killing/questing...

Άλλωστε τα adventures "κουράζουν" και σήμερα "είμαστε πολύ κουρασμένοι" για να καθόμαστε να σκεφτόμαστε...

Σήμερα το fate of atlantis δε θα έκανε πωλήσεις...

Θέλουμε κάτι γρήγορο κι εύκολο, στο κέρδος, στην δουλειά, στη μόρφωση, στο παιγνίδι...

Manny Calavera said...

fate of atlantis
Θυμάμαι, όταν βγήκε το παιχνίδι, έπαιζε πολύ η φήμη ότι ταυτόχρονα αρχίζουν και γυρίσματα της ταινίας. Μάλιστα υπήρχε και ράδιο αρβύλα για γυρίσματα στην Κρήτη...

Παρ'ότι λάτρεψα τον Ιντιάνα σαν παιδί, την καινούρια δεν πρόκειται να τη δω στο σινεμά, γιατί άκουσα κι από άλλους τα χειρότερα.

Το IMDB το συμβουλεύομαι συχνά, δεν είναι κακό site, απλά πρέπει να περιμένεις κάνα μήνα για να ισορροπήσει η βαθμολογία (πριν καμιά βδομάδα η ταινία ήταν γύρω στο 9/10 και τώρα έπεσε στο 7.7/10)

Στο forum τους πάντως ο κόσμος κράζει άσχημα..

Stormrider said...

@darthirr
πάλι η κακούργα η εποχή μας φταίει;;

@cavalera
χαχα σοβαρά; καλά αν γίνονταν γυρίσματα στην Κρήτη θα πήγαινα εγώ όχι απλά για κομπάρσος, αλλά να τους πηγαινω και τους καφέδες!
Πράγματι, πάνε όλοι όσοι πορώθηκαν και ψηφίζουν κατευθείαν... πάω να τσεκάρω τα forum να δω κράξιμο

Darthiir the Abban said...

Όχι, η στοχοθεσία

Ο Αιρετικός - The Heretic said...

Το είδα χθες. Μου'ρθε να ζητήσω τα λεφτά μου πίσω. Μια μούφα και μισή είναι, χυδαία εκμετάλλευση του Indy, τον οποίον τον κατήντησαν τσιράκι των μπάτσων όπως είναι ο Mickey Mouse. Ψυχροπολεμική παπάτζα του κερατά - άσε που δίνει και εντελώς λάθος εικόνα για τους αρχαιολόγους. Ο Indy καταστρέφει κειμήλια, εφαρμόζοντας πρακτικές "καμμένης γης" και αρχαιοκαπήλων.

Ευγενία: και μόνο το γεγονός ότι το IMDB γράφεται κυρίως από κατοίκους των ΗΠΑ μου αρκεί ως αποθαρρυντική ένδειξη. Έχω δει θετικές κριτικές για ΑΗΔΙΕΣ εκεί μέσα (π.χ. Robotech) να φαν κι οι κότες.

Eugenia said...

Actually, the rating on IMDb has fallen to 7.3/10.

Now, regarding the aliens, which seems to be the main point that people disliked, I have to say that it should not be a surprise. Previous Indy movies were fantasy too, e.g. the Holy Grail and all the unrealistic things that happen in that movie too.

Still haven't watched the movie though. I think I will wait for the blu-ray version to watch on TV.

Anonymous said...

情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣,情趣,情趣,情趣,情趣,情趣,情趣用品,情趣用品,情趣,情趣,A片,A片,情色,A片,A片,情色,A片,A片,情趣用品,A片,情趣用品,A片,情趣用品,a片,情趣用品

A片,A片,AV女優,色情,成人,做愛,情色,AIO,視訊聊天室,SEX,聊天室,自拍,AV,情色,成人,情色,aio,sex,成人,情色

免費A片,美女視訊,情色交友,免費AV,色情網站,辣妹視訊,美女交友,色情影片,成人影片,成人網站,H漫,18成人,成人圖片,成人漫畫,情色網,日本A片,免費A片下載,性愛

情色文學,色情A片,A片下載,色情遊戲,色情影片,色情聊天室,情色電影,免費視訊,免費視訊聊天,免費視訊聊天室,一葉情貼圖片區,情色視訊,免費成人影片,視訊交友,視訊聊天,言情小說,愛情小說,AV片,A漫,AVDVD,情色論壇,視訊美女,AV成人網,成人交友,成人電影,成人貼圖,成人小說,成人文章,成人圖片區,成人遊戲,愛情公寓,情色貼圖,色情小說,情色小說,成人論壇


免費A片,日本A片,A片下載,線上A片,成人電影,嘟嘟成人網,成人貼圖,成人交友,成人圖片,18成人,成人小說,成人圖片區,微風成人區,成人文章,成人影城

A片,A片,A片下載,做愛,成人電影,.18成人,日本A片,情色小說,情色電影,成人影城,自拍,情色論壇,成人論壇,情色貼圖,情色,免費A片,成人,成人網站,成人圖片,AV女優,成人光碟,色情,色情影片,免費A片下載,SEX,AV,色情網站,本土自拍,性愛,成人影片,情色文學,成人文章,成人圖片區,成人貼圖