Sunday, March 02, 2008

Μα είναι σοβαρό θέμα το Σκοπιανό;

  Δηλαδή τί θα κάνουν οι σκοπιανοί, απόβαση; Φυσικά κάτι τέτοιο θα βόλευε πάρα πολύ φασιστόμουτρα τύπου Παπαθεμελή, Ψωμιάδη, Άνθιμου, Θεοδωράκη κτλ αλλά η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική.

  Βλέπω στην τηλεόραση τα συλλαλητήρια στα Σκόπια και φρικάρω. Ξέρω οτι το ίδιο θα γίνει κι εδώ. Είναι τρομερό πώς επιλέγουν οι άνθρωποι να τρώγωνται για τα πιο άκυρα θέματα, θέματα που δεν έχουν απολύτως κανένα αντίκτυπο στην καθημερινότητα τους και δεν έχουν καμμία επίδραση στην ποιότητα ζωής τους. Αν αυτό δεν είναι ένα θέμα για να ξεχνάνε οι άνθρωποι τα πραγματικά τους προβλήματα τότε τί είναι;

  Είμαι της πάγειας άποψης οτι αυτά τα ζητήματα πρέπει να κλείνουν πάρα πολύ γρήγορα. Μου έχουν πει έγκυρες πηγές οτι η Μακεδονία του Φιλίππου είχε και κομμάτια απο τα σημερινά Σκόπια. Επομένως η επιλογή του ονόματος "Βόρεια/Άνω Μακεδονία" θα έδινε λύση και θα ξεμπερδεύαμε μια κι έξω, 15 χρόνα πριν χωρίς να ανοίξει ρουθούνι. Κι αυτό γιατι μέσα σε αυτά τα 15 χρόνια δημιουργούνται στο πολιτικό οικοσύστημα ιδανικές συνθήκες για την άνθιση κάθε λογής παράσιτου-φασιστόμουτρου, που αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη απο τα πραγματικά προβλήματα.

  Αλλά αυτοί είμαστε δυστυχώς. Η απαγγελία της επιστολής του Μική Θεοδωράκη απο τον Λάκη Λαζόπουλο, ανάμεσα στα αστεία με κλανιές, μπροστά σε ένα αποσβολωμένο απο εθνική έκσταση πλήθος, είναι η πιο δυνατή εικόνα που περιγράφει την σημερινή μας κατάσταση.

7 comments:

Eugenia said...

Well said. The whole thing is silly as fuck. In 50 years from now, by the time Slav Macedonia would be part of EU and the borders would be open, the local people of the time they wouldn't even know why the hell there was such a fuss about it.

Eugenia said...

local people = both "Greeks" and "Slavs" of the region.

Elias said...

Storm, η σημερινή επίδειξη υπερπατριωτικού κιτς για το Σκοπιανό ζήτημα δεν είναι τίποτα μπροστά σ' αυτά που γίνονταν 15 χρόνια πριν, επί εποχής Γκλιγκόροφ και Μητσοτάκη. Εσύ ήσουνα παιδάκι τότε, δεν ξέρω αν θυμάσαι όλα εκείνα τα συλλαλητήρια εκατομμυρίων, τους υπερήλικες μακεδονομάχους, τα: "σε λίγο θα μας πουν κι ότι ο Βουκεφάλας ήταν Zastava!", "Macedonia is Greek, who the fuck is Gligorov?" κι άλλα τέτοια φολκλορικά...

Τώρα τουλάχιστον οι περισσότεροι Έλληνες δέχονται σύνθετη ονομασία, ο Άνθιμος γίνεται αντικείμενο κριτικής και μέσα στην ίδια την Εκκλησία, η Ελληνοφρένεια βγαίνει και σατιρίζει: "Ο Κώστας Μακεδόνας είναι ελληνικός!", ενώ τα συλλαλητήρια της Τετάρτης θα έχουν καθαρά εθιμικό χαρακτήρα.

Γιώργος Μαργαρίτης said...

Είναι τρομερό πώς επιλέγουν οι άνθρωποι να τρώγωνται για τα πιο άκυρα θέματα, θέματα που δεν έχουν απολύτως κανένα αντίκτυπο στην καθημερινότητα τους και δεν έχουν καμμία επίδραση στην ποιότητα ζωής τους.

Άσχετο με το αν συμφωνείς η διαφωνείς, θεωρείς ότι δεν θα έπρεπε π.χ. να ασχοληθούμε με το βιβλίο της ιστορίας του δημοτικού, καθώς "δεν έχει αντίκτυπο στην καθημερινότητα και καμία επίδραση στην ποιότητα ζωής μας"? Ανεξαρτήτως κρίσης, θεωρείς πως ιστορικά θέματα (π.χ. θέματα ιστορικής παραχάραξης) δεν θα έπρεπε να τυγχάνουν της ενασχόλησης μας?

Stormrider said...

@ευγενία
ακριβώς...

@elias
αυτό είναι το μόνο καθησυχαστικό... έχουμε κάνει κάποια βρήματα μπροστά

@μαργαρίτης
Τα θέματα των σχολικών βιβλίων είναι καθαρά ακαδημαϊκά. Εγώ θα ενθάρυνα με κάθε τρόπο τον επιστημονικό διάολο για διορθώσεις, αλλά δεν θα έπαιρνα τον Σύλλογο Γονέων να πάμε να τα σπάσουμε στο ΥΠΕΠΘ.

Όχι, δεν θεωρώ την "παραχάραξη" της Ιστορίας κάτι που μας αφορά άμεσα. Η ίδια η επίσημη Ιστορία είναι παραχάραξη μιας άλλης. Οτιδήποτε "ιστορικό" βγαίνει στα ΜΜΕ, στην pop-κουλτούρα και στα ήθη κι έθιμα ΔΕΝ είναι Ιστορία, αλλά μυθολογία.

Pixie said...

Τι να προσθέσω μετα απο αυτο το άρθρο;Υποκλίνομαι!

Anonymous said...

情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣,情趣,情趣,情趣,情趣,情趣,情趣用品,情趣用品,情趣,情趣,A片,A片,情色,A片,A片,情色,A片,A片,情趣用品,A片,情趣用品,A片,情趣用品,a片,情趣用品

A片,A片,AV女優,色情,成人,做愛,情色,AIO,視訊聊天室,SEX,聊天室,自拍,AV,情色,成人,情色,aio,sex,成人,情色

免費A片,美女視訊,情色交友,免費AV,色情網站,辣妹視訊,美女交友,色情影片,成人影片,成人網站,H漫,18成人,成人圖片,成人漫畫,情色網,日本A片,免費A片下載,性愛

情色文學,色情A片,A片下載,色情遊戲,色情影片,色情聊天室,情色電影,免費視訊,免費視訊聊天,免費視訊聊天室,一葉情貼圖片區,情色視訊,免費成人影片,視訊交友,視訊聊天,言情小說,愛情小說,AV片,A漫,AVDVD,情色論壇,視訊美女,AV成人網,成人交友,成人電影,成人貼圖,成人小說,成人文章,成人圖片區,成人遊戲,愛情公寓,情色貼圖,色情小說,情色小說,成人論壇


情色貼圖,色情聊天室,情色視訊,情色文學,色情小說,情色小說,臺灣情色網,色情,情色電影,色情遊戲,嘟嘟情人色網,麗的色遊戲,情色論壇,色情網站,一葉情貼圖片區,做愛,性愛,美女視訊,辣妹視訊,視訊聊天室,視訊交友網,免費視訊聊天,美女交友,做愛影片

A片,A片,A片下載,做愛,成人電影,.18成人,日本A片,情色小說,情色電影,成人影城,自拍,情色論壇,成人論壇,情色貼圖,情色,免費A片,成人,成人網站,成人圖片,AV女優,成人光碟,色情,色情影片,免費A片下載,SEX,AV,色情網站,本土自拍,性愛,成人影片,情色文學,成人文章,成人圖片區,成人貼圖