Monday, February 25, 2008

Αταίριαστε τα θελες και τα παθες

Μπορεί να απέχω αυτόν το καιρό απο την ενεργό δράση καθώς είμαι αποροφημένος τόσο απο τα πανάθλια μαθήματα της εξεταστικής (μηχανικές) όσο και με το αποχετευτικό σύστημα στο Βυζάντιο (έτσι αποκαλώ χαϊδευτικά τη διπλωματική μου), αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι δεν μπορώ να αποδεχτώ την ευγενική πρόσκληση του αταίριαστου να παίξω το εξής παιχνίδι.

Επιγραμματικά, ανοίγεις το κοντινότερο βιβλίο απο την θέση που κάθεσαι στην σελίδα 123 και γράφεις απο την 5η μέχρι την 8η πρόταση.

Φυσικά το βιβλίο που έχω την ατυχία να βρίσκεται δίπλα μου είναι το κατάπτυστο "Τεχνική Μηχανική - Στατική", του μαθήματος που γράφω αύριο. Ένα έκτρωμα της παγκόσμιας βιβλιογραφίας, μία ύβρις στην ανθρωπότητα και τις αξίες της, ένα εργαλείο ισοπέδωσης συνειδήσεων και διαφθοράς του πνεύματος.

Αναπαράγω με απαίχθεια κι αποτροπιασμό τις προτάσεις που κλήθηκα να σας μεταφέρω, πάντα στην σελίδα 123:
"Τέσσερις ξυλόμπροκες της ίδιας διαμέτρου τοποθετούνται σ' ένα πίνακα. Δύο σκοινιά περνούν γύρω απο τις ξυλόμπροκες και τραβιούνται με δυνάμεις όπως φαίνονται στο σχήμα. Να υπολογιστεί η διάμετρος τους, αν το συνισταμένο ζεύγος που ασκείται στον πίνακα είναι 485lb*in αριστερόστροφο"

Παρακαλώ να συνεχίσουν το παιχνίδι τα εξής άτομα (βασικά αυτοί που ξέρω οτι θα μπουν στον κόπο να το παίξουν)
black fairy, rania, δείμος

6 comments:

Pixie said...

Βρε Γιάννη τι σε αναγκάζουν να διαβάζεις!Δεκτή η πρόσκληση-καιρό έχουμε να παίξουμε!!!Φιλάκια

Anonymous said...

Δηλ. δε σου αρεσει αυτο που σπουδαζεις; Τοτε γιατι το σπουδαζεις; Μετα θα κανεις μια δουλεια που δε θα σου αρεσει;

Stormrider said...

@pixie
άστα να πάνε, δεν πειράζει όμως ο καιρός γαρ εγγύς και το πτυχίο έρχεται

@ανήσυχος
τα συγκεκριμμένα μαθήματα για κανένα λόγο. θα ασχοληθώ με επιστήμη υπολογιστών μετά οπότε no prob.

Αταίριαστος said...

Όντως τα 'θελα και τα 'παθα!
Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι για να κάνεις κάτι τελείως πρακτικό όπως να καρφώσεις ξυλόπροκα σε πίνακα, χρειάζεται τόση θεωρία. Και μάλιστα με τη βοήθεια ενός βιβλίου-ντροπή του ανθρώπινου πνεύματος

Optimus said...

Αυτό είναι αστείο παιχνίδι και όχι δύσκολο. Κάτω από το Nintendo DS μου βρίσκεται ένα ξεχασμένο βιβλίο οδοντριατρικής του αδερφού μου. Είναι στα Γερμανικά και στη σελίδα 123 έχει μόνο εικόνες. Οπότε τώρα θα προσπαθήσω να πιάσω το αμέσως επόμενο που είναι κοντά μου.

Το πιο κοντινό είναι πάλι ένα βιβλίο οδοντιατρικής.

"- Im Oberkiefer ist je nach Höhe des Gaumendachs eine Skelettierung möglich, eine Schleimhautabstützung ist empfehlenswert.
- Als Retentionselemente können 3 oder bei der Anwendung von Extensionen 5 Reiter verwendet werden. Die Anwendung von Steggelenken oder Rundstegen zeigt lediglich Unterschiede in der zahntechnischen Verarbeitung."

Και επειδή ξενέρωσα που δεν είναι ένα σχετικό βιβλίο δικό μου στα ελληνικά πήρα το αμέσως επόμενο κοντινό:

"Επειδή οι γνώσεις μας για τον έξω κόσμο (αν πραγματικά υπάρχει!) προέρχονται μόνο από τις εντυπώσεις των αισθητηρίων οργάνων μας, το μόνο για το οποίο μπορούμε να είμαστε σίγουροι είναι ακριβώς η ύπαρξη των δεδομένων των αισθήσεων. Όταν λέμε λόγου χάρη ότι υπάρχει κοντά μας κάποιο τραπέζι, στην πραγματικότητα αυτό που ξέρουμε είναι ότι ο νους μας διαμέσου των αισθήσεων μας και του εγκεφάλου μας συγκέντρωσε πληροφορίες που συμφωνούν με την υπόθεση ότι υπάρχει το τραπέζι. Εντούτις πριν από την κβαντική φυσική το μόνο που μπορούσαμε να υποστηρίξουμε ήταν ότι το απλούστερο μοντέλο για να εξηγήσουμε τα δεδομένα των αισθήσεων μας είναι να παραδεχτούμε ότι υπάρχει πράγματι ένα τραπέζι, ότι δηλαδή ο εξωτερικός κόσμος υπάρχει πραγματικά."

..από ένα βιβλίο κβαντομηχανικής. Στο κεφάλαιο που προσπαθεί να την συνδέσει φιλοσοφικά με την παρατήρηση της πραγματικότητας.

Anonymous said...

Επειδή κανένα χάρτινο βιβλίο σε προσιτή απόσταση γύρω μου δεν ξεπερνάει τις 80 σελίδες αποφάσισα να πάρω το πρώτο ηλεκτρονικό βιβλίο με το μικρότερο path. Οπότε μια και είχα ένα στο C:\ το άνοιξα και πήγα στην 123 σελίδα. Ορίστε το απόσπασμα:

“The Net auction business is fascinating and filled with unexpected surprises.
Where else can you spot a package of coca-cola gum that sold for $2500?
Imagine that…
…$500 to chew a stick of gum! Eat your heart out, Hollywood!”

Την καλημέρα μου στην Κρήτη.