Sunday, February 03, 2008

Περιοδικό ΣΙΝΕΜΑ εναντίον ΠΡΕΖΑ TV

Το συγκεκριμμένο άρθρο στο ΠΡΕΖΑ TV με έβγαλε έξω απο τα ρούχα μου, δίνωντας μου παράλληλα το έναυσμα να γράψω για ένα θέμα που απέφευγα αρκετό καιρό τώρα, λόγω του ότι υπάγεται στην κατηγορία του meta-blogging.

Είναι γεγονός οτι το μιντιακό καθεστώς της Ελλάδος έχει χάσει το έδαφος κάτω απο τα πόδια του λόγω των blogs. Η χαρά μου είναι απερίγραπτη όταν γνωρίζω οτι ο κάθε βρωμερός τρισάθλιος χαφιές γλοιώδης δημοσιογραφίσκος χτυπάει το σκατοκέφαλο του στο τοίχο βλέπωντας οτι ΔΕΝ είναι ο μόνος πλέον μου έχει βήμα λόγου σε αυτήν την κοινωνία.

Και τους βλέπεις... ΤΟΣΟ φαρμάκι, ΤΟΣΑ και τόσα κείμενα να γράφουν τα γελοία υποκείμενα ενάντια στα blogs, ανακατεμένα με τα γνωστά γλοιώδη κλισέ τους για το "πόσο η κακούργα τεχνολογία διαφθείρει την κοινωνία", "πού πάει ο κόσμος", αποκαλύπτωντας εν τέλει τις ΒΑΘΙΑ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ιδεολογίες τους οτι δεν πρέπει ο καθένας να έχει δικαίωμα λόγου.

Όσο για το συγκεκριμμένο περιοδικό; ΧΑ! Τί να πουν και οι κριτικοί κινηματογράφου; Μία απο τις πιο ΕΛΕΙΝΕΣ και ΤΡΙΣΑΘΛΙΕΣ κατηγορίες αρθρογράφων. Κάτι αγάμητοι, παρηκμασμένοι ψευτοκουλτουριάρηδες που ΘΑΒΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ για να το παίξουν ψαγμένοι κι υπεράνω... Έτσι ρε, στη πίεση! Άντε με το καλό να κλείσει και το κωλοπεριοδικό σας... μα έτσι κι αλλιώς τις καλύτερες κριτικές ταινιών σε blogs τις έχω διαβάσει.

Σίγουρα δεν μου αρέσουν όλα τα blogs, κι αυτό είναι ΠΡΟΦΑΝΕΣ αφού δεν συμφωνώ με όλους τους ανθρώπους. Αλλα γουστάρω την όλη φάση του να παίρνει ο καθένας ένα πληκτρολόγιο και να γράφει ότι θέλει. Εκτός του ότι είναι ελευθερία λόγου, έχει και την γαργαλιστική αίσθηση οτι κάνεις έστω κι απειροελάχιστη ζημιά στην εγχώρια δημοσιογραφική λέρα.

8 comments:

Manny Calavera said...

Δεν πολυσυμπαθώ τον ΠΡΕΖΑ αλλά στο συγκεκριμένο θέμα είμαι 100% μαζί του. Οι συγκεκριμένοι τύποι (περ. ΣΙΝΕΜΑ) συμπεριφέρονται σαν ξεπεσμένοι αριστοκράτες, μια παρωχημένη, αυτοανακηρυγμένη ελίτ που δε μπορεί να χωνέψει όποιον μπαίνει στα χωράφια της. Η τέχνη είναι εκ φύσεως υποκειμενική, ο καθένας έχει τη γνώμη του και στην κριτική δε χωρούν αυθεντίες.

Όσο για τα αρτηριοσκληρωτικά καθίκια της παραδοσιακής δημοσιογραφίας, μπορούν να πάρουν το "λειτούργημά" τους και να το βάλουν εκεί που ξέρουν. Αρκετά ανεχτήκαμε τη γλοιώδη, αμόρφωτη συντεχνία τους που νομίζει ότι επιτελεί και κοινωνικό έργο. Ουστ, κοπρόσκυλα...

Pan said...

Καλησπέρα.

Σε όλα αυτά που αναφέρεις, και με τα οποία συμφωνώ 100%, να προσθέσω και την αλητεία της Athens Voice να απολύσει κριτικό κινηματογράφου κατόπιν απαίτησης γραφείου διανομής.

Ξέρεις ποια ήταν η αντίδρασή του;

Άνοιξε μπλόγκ!

Stormrider said...

@cavalera

ότι και να κάνουν το ποτάμι δε γυρίζει πίσω...

@pan

σοβαρά;; χαχαχα καλά τους έκανε!

Elias said...

Η τέχνη είναι εκ φύσεως υποκειμενική, ο καθένας έχει τη γνώμη του και στην κριτική δε χωρούν αυθεντίες
Δε συμφωνώ με τον Manny. Μία εξασκημένη ματιά έχει αξία, μπορεί να σου αποκαλύψει πολλά ανύποπτα στοιχεία σε μία ταινία, σε ένα βιβλίο και αλλού.
Άλλο είναι το πρόβλημα με τους έλληνες κριτικούς (όχι μόνο κινηματογράφου): οι περισσότεροι είναι αμόρφωτοι, εμπαθείς και λειτουργούν ως παπαγαλάκια διαφόρων καλλιτεχνικών φατριών.

manos said...
This comment has been removed by the author.
kserolas said...

Συμφωνω απολυτα με το αρθρο της
κας Δ. Παυλακη.
Ολα τα Blog συμπεριλαμβανομενου και
του δικου σου αυτο κανουν.
Παινευεις τον εαυτο σου και οι 4-5 αυλικοι (οχι παραπανω) που σε παρακολουθουν αφηνουν λατρευτικα σχολια.Οι υπολοιποι κοβονται.

Stormrider said...

@kserolas

Η αλήθεια είναι οτι εγώ και οι αυλικοί μου είμαστε απασχολημένοι στο να στήνουμε βυζαντινές συνομωσίες κι έχουμε χάσει λίγο την επαφή με την πραγματικότητα

Anonymous said...

情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣,情趣,情趣,情趣,情趣,情趣,情趣用品,情趣用品,情趣,情趣,A片,A片,情色,A片,A片,情色,A片,A片,情趣用品,A片,情趣用品,A片,情趣用品,a片,情趣用品

A片,A片,AV女優,色情,成人,做愛,情色,AIO,視訊聊天室,SEX,聊天室,自拍,AV,情色,成人,情色,aio,sex,成人,情色

免費A片,美女視訊,情色交友,免費AV,色情網站,辣妹視訊,美女交友,色情影片,成人影片,成人網站,H漫,18成人,成人圖片,成人漫畫,情色網,日本A片,免費A片下載,性愛

情色文學,色情A片,A片下載,色情遊戲,色情影片,色情聊天室,情色電影,免費視訊,免費視訊聊天,免費視訊聊天室,一葉情貼圖片區,情色視訊,免費成人影片,視訊交友,視訊聊天,言情小說,愛情小說,AV片,A漫,AVDVD,情色論壇,視訊美女,AV成人網,成人交友,成人電影,成人貼圖,成人小說,成人文章,成人圖片區,成人遊戲,愛情公寓,情色貼圖,色情小說,情色小說,成人論壇


情色貼圖,色情聊天室,情色視訊,情色文學,色情小說,情色小說,臺灣情色網,色情,情色電影,色情遊戲,嘟嘟情人色網,麗的色遊戲,情色論壇,色情網站,一葉情貼圖片區,做愛,性愛,美女視訊,辣妹視訊,視訊聊天室,視訊交友網,免費視訊聊天,美女交友,做愛影片

A片,A片,A片下載,做愛,成人電影,.18成人,日本A片,情色小說,情色電影,成人影城,自拍,情色論壇,成人論壇,情色貼圖,情色,免費A片,成人,成人網站,成人圖片,AV女優,成人光碟,色情,色情影片,免費A片下載,SEX,AV,色情網站,本土自拍,性愛,成人影片,情色文學,成人文章,成人圖片區,成人貼圖