Wednesday, January 23, 2008

Η ζωή μου με το mac...


Μετά απο 3 μέρες, κι αφού πέρασα το πρώτο σοκ, μπορώ πλέον να γράψω με νηφαλιότητα για το mac μου, χωρίς να βρίζω αλλα και χωρίς να γράφω αυτούς τους διθυράμβους κι εξωπραγματικές κριτικές που διαβάζω στην μπλογκόσφαιρα.

Καταρχάς το μοντέλο αναλυτικά είναι αυτό. Το πήρα απο τα multirama επειδή ήταν ετοιμοπαράδοτο κι επειδή δεν ήθελα να μπλέξω με την rainbow στο θέμα της παραγγελίας.

Οι πρώτες εντυπώσεις ήταν ιδιαίτερα καλές: υπέροχη και προσεγμένη συσκευασία, πολύ καλοσχεδιασμένα περιφερειακά μέρη (τροφοδοτικό + το υπέροχο apple remote) βγάζωντας το μηχάνιμα καθ'εαυτό απο το κουτί σου δίνει την ιδιαίτερα ευχάριστη αίσθηση οτι είναι ένα συμπαγές κομμάτι αλουμίνιο.

Πατώντας το turn on και περιμένωντας, έρχεται η πρώτη και μεγαλύτερη ψυχρολουσία: το πληκτρολόγιο. ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΡΓΗ απόκριση, ενώ πολλά γράμματα όπως το "κ" πατιούνται 3 στις 5 φορές. Το πρόβλημα έχει αναφερθεί απο πολύ κόσμο στην apple, και θεωρείται μία μίξη προβληματικού hardware+software. Η απόλυτη απογοήτευση.

Δεύτερον, το συμπαγές αυτό "κομμάτι αλουμίνιο" που τόσο χαριτωμένα περιέγραψα παραπάνω ανεβάζει ΤΟΣΟ πολύ θερμοκρασία, που θα μπορούσε κάλλιστα να ψήνει πίτες όπως στα σουβλατζίδικα. Απλά ΔΕΝ ΘΕΛΩ να φανταστώ πώς θα βγάλει το καλοκαίρι που έρχεται.

Τρίτον, ο δίσκος. Ήταν που ήταν λίγα τα 120GB, ανακάλυψα οτι τα πραγματικά είναι 111 κι αυτά ΧΩΡΙΣ το λειτουργικό!!!!!! ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ!

Τίποτα όμως δεν θα με προετοίμαζε για το τελειωτικό χτύπημα...
(συνεχίζεται)

===================================================================
Την λογική του MacOSX την συνηθίζει κανείς πολύ εύκολα, ιδιαίτερα αν έχει χρησιμοποιήσει linux. Παρ' όλα αυτά, η πραγματοποίηση εργασιών γραφείου όπως κειμενογράφος, φύλλα εργασίας και μαθηματικό πακέτο είναι στην αρχή απλά ΜΑΡΤΥΡΙΟ.

Θα παρουσιάσω αναλυτική ανταπόκριση όταν θα κατασταλάξω όσον αφορά τις υποχρεώσεις μου τις μέρες αυτές...

11 comments:

Pixie said...

Το αγόρασες τελικά;
Περιμένω να ακούσω τις περιπέτειες σου με το Mac

Eugenia said...

Congrats! Which model did you get exactly? Give us some specs! Are you going to install Linux/Win on their own partitions?

BTW, regarding Office apps, try NeoOffice. KDE also ported their Office app to the Mac, but it's not very stable yet.

Stormrider said...

@pixie
έρχονται και είναι συγκλονιστικές...

@ευγενία
είναι το 15'' 2,2Ghz
θα βάλω το neooffice αν και ψάχνω έναν μικρό και καλό κειμενογράφο για latex...

linux προς το παρόν δεν χρειάζεται να βάλω, εννοείται όλα σε ξεχωριστό partition

λεπτομέρειες έπονται!!!

ΠΡΕΖΑ TV said...

Καλο κουραγιο!!!

Stefanos said...

Με 'γεια! Καλη διασκέδαση!

Γιώργος Μαργαρίτης said...

Θα περίμενα κάπως πιο χαρούμενο κάποιον που πήρε Mac!

Πάντως χαίρομαι που είσαι αντικειμενικός.

Το μαλλί πόσο πήγε τελικά?

Flareman said...

Έχω την αίσθηση πως έχει βγει firmware update που διορθώνει το θέμα με το πληκτρολόγιο. Είναι κρίμα από μία αβλεψία που στο κάτω κάτω έτυχε σε συγκεκριμένες παρτίδες να χαρακτηρίζεται ολόκληρη η σειρά.

Επίσης, για το θέμα της ζέστης, προκειμένου να είναι εντελώς αθόρυβο το MBP έχει μία προδιάθεση προς ψηλές θερμοκρασίες. Προτείνω το καταπληκτικό SMCFanControl που θα σου λύσει τα χέρια.

Stormrider said...

@μαργαρίτης
2000, αν και κόψαμε εταιρικό τιμολόγιο για να πάρουμε πίσω το ΦΠΑ

@flareman
είδα ένα keyboard update αλλά αφορά πολύ παλιές εκδόσεις

Eugenia said...

Any plans to upgrade to Leopard OS?

Stormrider said...

@eugenia
δόξα το θεό μου δώσαν την αναβάθμιση σε leopard τζάμπα. στην αρχή λέγανε οτι πρέπει να την πληρώσω, αλλά φαντάσου εμένα να φωνάζω μες το μαγαζί...

Anonymous said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,聊天室,情色,a片,AV女優