Tuesday, September 25, 2007

To linux, ο Τσε και οι επαναστάτες του καφενέ

Ακόμη κι αυτή η υπέροχη επανάσταση που έφεραν ο Linus Torvalds κι ο Richard Stallman έχει τις παρενέργειες της.

Για να είσαι ένας σύγχρονος κι "in" άπλυτος, δεν αρκούν μόνο οι μπλούζες με τον Τσε ή τους Rage Against the Machine. Πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχει στην καρνταρόμπα σου τουλάχιστον ένα T-shirt με το συμπαθές πιγκουϊνάκι.

Φυσικά το όλο ντύσιμο πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να συνοδεύεται με το απαραίτητο κύρηγμα ώστε να ξεστραβωθούν όσοι άπιστοι, λεχρίτες, άσχετοι, παρακατιανοί, καθυστερημένοι δεν χρησιμοποιούν το εν λόγω λειτουργικό. Οι δε "κοινότητες" linux στα ελληνικά πανεπιστήμια, δεν είναι τίποτε άλλο απο κάτι κλειστές σέκτες και κλίκες, όπου σνομπάρουν ότι κινείται.

Όλα τα παραπάνω τα καταλαβαίνω. Είναι κλασσική εφαρμογή του ελληνικού αριστερίστικου κομπλεξικού self-righteousness. Αυτό όμως που δεν καταλαβαίνω ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ είναι πώς στο διάολο έχουν τα μούτρα να λένε ότι η επιτυχία του linux δεν είναι τίποτε άλλο απο μία απόδειξη υπερ της επιτυχίας του κουμμουνισμού!!!

Δεν θα ξεχάσω ποτέ κατα την προβολή του γνωστού ντοκυμανταίρ για το linux στο πολυτεχνείο (διοργάνωση απο αριστερές οργανώσεις φυσικά), όπου ρωτήθηκε ένα επιφανές μέλος της κοινότητας open source για την σχέση linux-κουμμουνισμού. Αυτός αμέσως απάντησε "όχι, αν γράψεις λάθος κώδικα δεν σε βρίσκουν με μία σφαίρα στο κεφάλι"... Περιττώ να πώ ότι στράβωσε το μισό αμφιθέατρο ενώ εγώ (ο μόνος που γέλασε) πήγα να φάω ξύλο...

Απο την μεριά την δικιά μου, ως ένας άνθρωπος που πραγματικά έχω πάθος με το λογισμικό, αγαπάω και τα δύο λειτουργικά συστήματα. Το κάθε ένα για τα ταλέντα του και τις παραξενιές του.
Σερφάρω, διαχειρίζομαι τα mail μου (encrypted ή όχι), προγραμματίζω, κτλ στο linux. Είναι γρήγορο, έξυπνο, optimized, ασφαλές, σταθερό και κορυφαίο για όλα τα παραπάνω.
Απο την άλλη στα windows παίζω παιχνίδια, βλέπω DVD κι ακούω μουσική. Όλοι οι τίτλοι παιχνιδιών βγαίνουν για το λειτουργικό της microsoft, ενώ έχει την καλύτερη απόδοση ήχου κι εικόνας.
Είμαι σίγουρος ότι αν είχα πρόσβαση σε Mac, θα έβρισκα και σε αυτό κάποιο διακριτό ρόλο στην καθημερινή μου δουλειά...

Όλα έχουν την χρησιμότητα τους, ο έξυπνος χρήστης δεν πρέπει να αναλώνεται σε ταλιμπανισμούς ημιμαθών ηλιθίων, που μπήκαν απο σπόντα σε μία σχολή πληροφορικής, γράφτηκαν στη ΠΚΣ και ξαφνικά την είδαν και θέλουν να βαλσαμώσουν τον Linus Torvalds.

29 comments:

Eugenia said...

> η επιτυχία του linux δεν είναι τίποτε άλλο απο μία απόδειξη υπερ της επιτυχίας του κουμμουνισμού

If only 2% of the market share could be labeled "successful". ;)

Linux is useful if as a user you do simple things. But from the moment you want to do more complex stuff (e.g. *good* video editing), you gotta go back to a Mac or Windows...

Optimus said...

Χάχαχα! Κορυφαία απάντηση με τη σφαίρα, γέλασα πάρα πολύ!!!

Λοιπόν έβαλα και εγώ ο δύσπιστος Linux επειδή να είναι της μόδας, να με είχαν πρήξει όλοι, να ήρθε ένας φίλος μου και μου έιπε "Μα καλά εδώ στη μάνα μου έβαλα Linux και γούσταρε, και εσύ που είσαι geek ακόμα;", τέλος πάντων έβαλα και πραγματικά μου άρεσε, μου δειξε και ο φίλος μου δυο πράγματα για να μη χάνομαι και να μάθω την ουσία, αλλά το έχω χρησιμοποιήσει ελάχιστα γιατί έχω συνηθήσει να κάνω τις δουλειές μου στα windows και δεν έχω χρόνο να την ψάξω με ένα καινούριο λειτουργικό. Το αφήνω και πάλι να κάθεται γιατί κάποτε θα χρειαστεί να συνηθήσω οτιδήποτε unixοειδές γιατί μπορεί να μου ζητηθεί και στη δουλειά αλλά πραγματικό κίνητρο δεν έχω ακόμα. Ίσως κάποια άλλη φορά..

Κουνουπι said...

Είσαι εγκάθετος και κατευθυνόμενος! Ο ιστορικός ρόλος του Linux είχε προβλεφτεί από τον Marx στον 2ο τόμο του Das Kapital με τα εξής λόγια: "Όταν η εργατική τάξη πάρει στα χέρια της τα μέσα παραγωγής και τα μέσα προγραμματισμού, θα εκτοπίσει την παρασιτική μπουρζουαζία από την ηγεμονική της θέση και θα οργανωθεί σε πολυχρηστικά κολχόζ με πραγματικό multitasking και διαθέσιμους στον καθένα πηγαίους κώδικες".
Παρεμπιπτόντως, όταν γίνει η επανάσταση, εσύ θα πας για αναμόρφωση στα ρυζοχώραφα.

Επίσης, νουμίζ' πως είν' ου "κομμουνισμός", όχ' ου "κουμμουνισμός" κι να μι συμπαθάς που στου λέου.

(Αν ο Linux είναι η Αριστερά των λειτουργικών συστημάτων, τότε φαντάζομαι πως η Δεξιά θα είναι αυτά τα περίεργα Mozilla, Firefox κ.λπ. που χρησιμοποιείτε εσείς οι ψαγμένοι. Ο κοινότοπος Explorer, που χρησιμοποιώ εγώ, τι είναι όμως; Η άκρα Δεξιά; Μήπως είμαι φασίστας και δεν το ξέρω;)

Phantasmak said...

Ο Έλληνας φοιτητής δεν είναι κομμουνιστής, είναι αντικαπιταλιστής. Αυτό που δεν καταλαβαίνει είναι ότι "ο εχθρός του εχθρού μου είναι πολλές φορές και δικός μου εχθρός". Γι αυτό το μισό αμφιθέατρο στράβωσε.

ο δείμος του πολίτη said...

Είναι όπως το είπες κι εσύ, μία κομπλεξική αν΄τιδραση που αναζητούν να βρουν την επανάσταση σε όλα τα αντικείμενα. Καταντά ανιμισμός και φετίχ στην ουσία. Απότ ην άλλη, σωστές ακι οι παρατηρήσεις σου τα δύο λογισμικά συστήματα.

Anonymous said...

Δεν ξέρω φίλε μου λεπτομέρειες για το Linux. Δεν έχω ασχοληθεί πολύ. Έχω ασχοληθεί μόνο σε επίπεδο web και e-mail. Όλα τα αλλά τα κάνω με τα windows. Όσο για την άποψη που κυκλοφορεί ότι δεν είσαι κομπιουτεράς εάν δεν ξέρεις UNIX ή Linux και C++ (αυτά τα λένε συνήθως κάποιοι ψευτοχάκερ που χρησιμοποιούν εργαλεία που έχουν φτιάξει άλλοι και νομίζουν ότι είναι και γαμάτοι προγραμματιστές) εγώ λέω το εξής: Όταν θα βγουν έξω από τα ακαδημαϊκά ιδρύματα και δουλέψουν πραγματικά, σε ένα περιβάλλον με αληθινές απαιτήσεις και προθεσμίες, τότε θα καταλάβουν ότι δεν ξέρουν την τύφλα τους.

Έχω δει αρκετούς τέτοιους προγραμματισταράδες με ύφος και έπαρση. Το χειρότερο είδος. Είναι αυτοί που κρατάνε την πληροφορική στη λίθινη εποχή. Δεν έχω κάτι ενάντια στο Linux ή στο UNIX αλλά αυτά τα κρούσματα παρατηρούνται κυρίως σε φανατικούς αυτών των OS. Ίσως γιατί με αυτά σου λένε να ασχοληθείς τα διάφορα manuals των χάκερς.

Συμφωνώ ότι κάθε OS έχει υπέρ και κατά. Κάθε ένα είναι για διαφορετικές δουλειές. Ξέφυγα από το θέμα που άνοιξες γιατί ειλικρινά πρώτη φορά άκουσα κάποιος να συσχετίζει το Linux με την αριστερά.dc

Pixie said...

Αμαν, γιαυτο έχεις φρικάρει στο πανεπιστήμιο με αυτά που βλέπεις.Γέλασα με την καρδιά μου.Αυτη η στενομυαλιά στα αριστερά κινήματα μου τη δίνει στα νεύρα.Οτι θα έλεγαν οτι το linux είναι απόδειξη της επιτυχίας του κομμουνισμού μπορεί να γίνει επεισόδιο στο south park!
Ολα έχουν χρησιμότητα τους!

Stormrider said...

@eugenia
ειδικά για τα mac έχω ακούσει ότι κάνουν πράγματα και θαύματα σε αυτόν τον τομέα (video/photo editing etc)

@optimus
να σου πω την αλήθεια, εγώ σε είχα για πορωμένο linux-ά!
Ειδικά στην περίπτωση σου, αν τα εργαλεία που χρησιμοποιείς για τη demoscene είναι εγκατεστημένα και σεταρισμένα στα windows, δε νομίζω ότι χρειάζεται να μπεις καν στο κόπο να κάνεις migration

@κουνούπι
μπορεί εγώ να είμαι κατευθυνόμενος απο ξένα κέντρα, αλλά μέχρι να γίνει η Επανάσταση θα σας καταπιέζω και καταδυναστεύω όλους!!!

ΥΓ: εννοείται ότι είσαι φασίστας. όλοι είμαστε φασίστες, ή τουλάχιστον έχουμε λίγο Μεταξά μέσα μας

@phantasmak
βασικά το μισό αμφιθέατρο στράβωσε επειδή περίμενε να βγει ο Torvalds με μπλούζα KNE και να βρίζει το ΠΑΣΟΚ.

@δείμος
εδώ βρίσκουν επανάσταση στο να κάθονται στα ρακάδικα να πίνουν ναργιλέ και ρακές, στον ανοικτό κώδικα θα κολλήσουνε;

@freelancer
είναι το σύνδρομο του ημιμαθούς. περνάει ένα φλωράκι σε μία σχολή πληροφορικής, μαθαίνει κάτι ψιλά που δεν τα ξέρει ο πολύς ο κόσμος, και νομίζει ότι είναι ο αρχιχακεράς
εννοείται ότι στις επιχειρήσεις τη επικρατέστερη πλατφόρμα είναι το .ΝΕΤ της microsoft

@pixie
ΤΡΟΜΕΡΗ ιδέα για επεισόδιο south park!
"it doesn't matter if you use linux, the important thing is to be a total jerk to anyone who doesn't believe the same as you"

(god damn hippies!!...)

Anonymous said...

να σου πω... χρησιμοποιώ Linux για όλα τα παραπάνω που είπες και εσύ. Tα παραθύρια τα συμπαθάω, γιατί, συγγνώμη, αλλά για να κάνω configuration το hardware σε Λίνουξ έφαγα κανά χρόνο από τη ζωή μου. Όσο για τους συμπαθείς ένθερμους υποστηρικτές του *εναλλακτικού λειτουργικού*; Ένα θα σου πω: Ένας εξ αυτών με έχει κόψει συνολικά 2ψήφιο αριθμό φορών! Άσχημο πράγμα οι παρωπίδες...

Eugenia said...

>ειδικά για τα mac έχω ακούσει ότι >κάνουν πράγματα και θαύματα σε αυτόν >τον τομέα (video/photo editing etc)

Not anymore... Windows XP+ can do as well. This used to be the case only pre-XP, when Mac OS X/9 was better with Photoshop and audio apps than they could under Windows.

dronous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Stormrider said...

ΝΑ ΛΕΙΠΟΥΝ οι διαφημήσεις εδώ.

dronus προσβάλλεις τη νοημοσύνη εμένα και των φίλων μου αν νομίζεις ότι με γλοιώδεις shocking τίτλους θα τρέξουμε όλοι στο blog σου

Hannibal ante portas said...

Που να ακούσεις και το εξής:
Η θεώρηση απο γιατρούς των υψηλών επιπέδων χοληστερίνης ώς φυσιολογικών -κόντρα στα διεθνώς αποδεκτά χαμηλά- είναι επαναστατική πράξη, ενάντια στις φαρμακευτικές που τα κετεβάζουν για να πουλάνε φάρμακα...

Stormrider said...

@hannibal

μη σου πώ και τα φακελάκια, τα οποία είναι καλύτερο να τα δίνουμε στους γιατρούς παρά να πληρώνουμε τον αιμοσταγή ιδιωτικό τομέα και τα νοσοκομεία του

thanasiz said...

@eugenia
"If only 2% of the market share could be labeled "successful". ;)"
If we are saying for 2% the share of Linux usage, then we don't include web servers, clusters and any other server that working on Linux.

"Linux is useful if as a user you do simple things. But from the moment you want to do more complex stuff (e.g. *good* video editing), you gotta go back to a Mac or Windows..."
My personal experience says the opposite and believe me that I am doing much more complex stuff than video editing.

Δεν μπορώ να υποστηρίξω οτι με τα linux κάνεις τα πάντα, γιατί είναι ψέματα. Αλλά τα τελευταία χρόνια έχουν έρθει πιο κοντα στον μέσο χρήστη. Το πρόβλημα αρκετών είναι τα παιχνίδια, για μένα αυτό δεν είναι λόγος να εχω windows.
Είναι ατελειώτη κουβέντα. Πιστεύω οτι η φιλοσοφία του linux είναι αρκετα διαφορετική απο αυτή των windows. Είναι to free distribution of the source code. Το οποίο ειναι άλλη μεγαλή κουβέντα.

Μια μεγάλη απορία έχω. Γιατί τα πάντα στα ελληνικα πανεπιστημια συνδέοντε με τα πολιτικά?

Stormrider said...

@thanasiz

είναι το "σύνδρομο του Πολυτεχνείου".

Παρ' όλα αυτά πρέπει να σε διορθώσω: δεν συνδέονται με τα πολιτικά, αλλά με τα κομματικά. Τα ΑΕΙ στην Ελλάδα είναι κάτι σαν τον Βαγγέλη Βενιζέλο: πολύς σαματάς αλλά παράγουν μηδέν πολιτική

Eugenia said...

>If we are saying for 2% the share of Linux usage, then we don't include web servers, clusters and any other server that working on Linux.

I will give you another 1% for that. Most computers in the world are desktop PCs, not servers. Besides, when people talk about Linux and evangelize it, they mostly care about its desktop abilities, not its server ones.

>My personal experience says the opposite and believe me that I am doing much more complex stuff than video editing.

Like what? And if you can do more complex stuff, why isn't there a good video editor for Linux? And believe me, I tried them all. They all suck really, really, bad.

You can reply in Greek to me too btw.

Kapitalist said...
This comment has been removed by the author.
Kapitalist said...

Συμφωνώ με το συμπέρασμα σου Στορμραιντερ, διαφωνώ με τον τρόπο που εφθασες εκεί.

Το λίνουξ αποτελεί ένα διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης, αλλά δεν είναι αποκομμένο απο την αγορά και τους νόμους της. Τα πιο επιτυχημένα ΟΣ προτζεκτς στηρίζονται από εταιρείες όσο και αν δεν αρέσει αυτό στα πρεζάκια της Μόσχας. Η ίδια εξέλιξη του λίνουξ στηρίζεται εδώ και καιρό σε εταιρείες όπως η Redhat, IBM, Suse, Canonical.

Χωρίς αυτές δεν θα ήταν γνωστό ακόμα και σημέρα παραμόνο σε φοιτητές ΙΤ.

thanasiz said...

Συμφωνω οτι το ποσοστό είναι μικρό αλλά όχι 2-3%. Πως μπορεί κάποιος να μετρήσει τι τρέχουν ολα τα pc?

Δεν ξέρω γιατί έχει πρόβλημα το video editing me to linux. Μήπως δεν είναι καλοί οι drivers for the graphics cards? Μήπως οι εταιρίες of the specific softwares δεν θέλουν να τρέχουν σε λινυξ ?
Αν κάνεις την δουλεία σου με τα windows μένεις εκεί. Αλλά είπα οτι δεν μπορείς να κάνεις τα πάντα με το linux.
fluid simulations kanw.

Eugenia said...

>Συμφωνω οτι το ποσοστό είναι μικρό αλλά όχι 2-3%.

Overall, that's how much it is. Even OSX is just 4-5%.

>Πως μπορεί κάποιος να μετρήσει τι τρέχουν ολα τα pc?

User agents. The third world and some European Countries run more of Linux, but overall, it's not more than 3%.

>Μήπως δεν είναι καλοί οι drivers for the graphics cards?

GFX acceleration is not required. Sony Vegas doesn't support GL for example either.

>Μήπως οι εταιρίες of the specific softwares δεν θέλουν να τρέχουν σε λινυξ ?

Oh, wait, I thought the open source community was the answer to everything. ;)

guerrero7,62 said...

Ωραια τα λες και ωραια μουσικη ακους αλλα.....εισαι γαυρος ρε γαμωτο :ΡΡΡ
Θα τα λεμε φιλε..

thanasiz said...

"Oh, wait, I thought the open source community was the answer to everything."

Μπορεί να γίνει αλλά δεν είναι προς το παρών. Δεν θα γίνει όμως ποτέ επειδή υπάρχουν αρκετοί που κοιτάνε το οφελός τους ανάμεσα στους ρομαντικούς της open source community.

I believe the whole concept of open source is amazing, but at the same time is very difficult to be applied to every code. When the large software companies will start porting their codes for linux, the market share will change a lot. This is only my personal view.

Γιατί είσαι τόσο αρνητική με το open source?

Manny Calavera said...

Η μεγάλη διαφορά μεταξύ windows-linux είναι τα video games. Πλέον όλη η ανάπτυξη των Η/Υ κινείται γύρω απ' αυτά και υποψιάζομαι ότι υπάρχει γι'αυτά.

Τώρα το γιατί τα linux (γενικά η φιλοσοφία open-source) δε φτουράνε σ'αυτόν τον τομέα, σηκώνει μεγάλη κουβέντα και θα βγω εκτός θέματος.

Καλά τη σχέση open source - κομμουνισμού δε θα τη σχολιάσω. Με κάλυψες πλήρως.

Αλλά οι τύποι που περιγράφει ο freelancer, οι βλαχομπαρόκ cyber-καραγκιόζηδες, πραγματικά μου κάθονται στο λαιμό. Ειδικά όταν έχουν κάποιο πτυχίο "IT". IT my ass...

Ελιτισμός, ψευδοεπιστημονικό τουπέ και ημιμάθεια. Πολύ ημιμάθεια.

Αλλά έτσι είναι στο πανεπιστήμιο. Αν δε σου μείνει η γνώση, τουλάχιστον σου μένει το ύφος.

Eugenia said...

>Γιατί είσαι τόσο αρνητική με το open source?

Giati to exw faei stin mapa. That's why.

plagal said...

Γεια χαρα.

Εντελως τυχαια επεσα στο ποστ σου, και μιας και μου θυμισε μια κορυφαια ατακα που ειχα δει καποτε στην Φρικιπαιδεια ("Λινουξ, το. (ουσιαστικο) Μετρο ανδρισμου το οποιο κτλ κτλ") ειπα γραψω ενα σχολιακι.

Ειμαι ενας απο τους ταλιμπαν ημιμαθεις ηλιθιους. Για την ακριβεια, ειμαι ΚΑΙ λινουξας ΚΑΙ αριστερος ΚΑΙ συμμετεχω σε πανεπιστημιακη λινουξικοινοτητα.

Αν δε βαριεσαι ριξε μια ματια σε αυτο το ποσταρισμα που σηκωσα το Μαιο στο ιστολοι μου. Λεω εκει για τη σχεση του Ελευθερου Λογισμικου και της εν γενει αριστερας.

Πριν αρχισεις να πετας καρεκλες, για να σε προλαβω δηλαδη, να σου πω απο τωρα οτι στο ποσταρισμα λεω τα πραγματα και απο τις δυο μεριες, παρολο που συνολικα η οπτικη ειναι βεβαια αριστερη.

Btw, ο τυπος στην ταινια Revolution OS που αναφερεις, δεν ειναι αλλος απο τον Eric S. Raymond, ενας δηλωμενος libertarian χακερ που γενικα θεωρειται ψιλογραφικη φιγουρα (λιγο λιγοτερο απο τον Stallman ^__^ ) για το κολλημα του με τα οπλα (ειναι μελος και της ...NRA)

Stormrider said...

@plagal
thanx για το link και τις πρόσθετες πληροφορίες σου, παρ'όλο που εμμένω στην θέση μου ότι η φιλοσοφία του Ανοικτού Κώδικα είναι ανεξάρτητη του Κουμμουνισμού, θα ήταν μονόπλευρο να παραβλέψω τις περιπτώσεις όπου τα 2 ρεύματα αυτά αλληλοσυμπληρώνονται.

uncle said...

Η μεγάλη διαφορά στα διάφορα λειτουργικά είναι μόνο η κονόμα.
Δηλαδή, έχουμε φτάσει σε σημείο (λάθος κατά τις αρχές της πληροφορικής και κατ'εμε) όπου προγράμματα (games, λειτουργικά, και εαρμογές) κατασκευάζονται με ανούσιες προδιαγραφές, που ως προέκταση τους έχουν άμεσα την τσέπη του "θύματος" (κυρίως gamers).
Αυτή και μόνο είναι η διαφορά σε σχέση με τα open source, και δε θέλω να μπω στο τριπάκι να εξετάσουμε τις διαφορές σε θέμα πυρήνα και γιατί το ένα θέλει 1GB και το άλλο 10GB για να εγκατασταθούν, που σε κάποια φάση θα ενσωματώσουν και τις εμπορικές / καταναλωτικές προεκτάσεις.
Οσο αφορά τη διαφορά Mac και Pc, που υπήρχε όλα αυτά τα χρόνια, έχει χαθεί και αυτή. Απλά ο Mac είναι ένας καλός Pc με μερικές ιδιότητες που τα καταφέρνει καλύτερα σε συγκεριμένους τομείς σε σχέση με τα ξαδέρφια του.

Επιπλέον, οι φοιτητές με τέτοια άποψη, ανήκουν μόνο σε ένα μέρος, στην πυρά. Υποστηρίζουν χωρίς υπόσταση, πνευματικό background, (και οτιδήποτε άλλο θέλετε να προσθέσετε εδώ .............),
κάτι το οποίο απλά άκουσαν αλλά δεν διαπίστωσαν ή διάβασαν, το ίδιο ισχύει και με την πολιτική τους άποψη. Ειναι κοινώς γνωστό πως μετά το Παν/μιο η κόκκινη ιδεολογία γίνεται ροζ και μετά αλλάζει χρώμα εντελώς.

Θα διαφωνήσω με τον Phantasmak που λεει "Ο Έλληνας φοιτητής δεν είναι κομμουνιστής, είναι αντικαπιταλιστής."

Είναι απλά ένας wannabe somebody, γιατί και οι δεξιοί είναι αντικαπιταλιστές, απλά η κόκκινη παροπίδα δεν τους αφήνει για να το δούν.

Και τέλος είναι εντελώς ελλεινοί που φοράνε τα μπλουζάκια αυτά, γιατί χαλάνε εμάς τους παλιούς στην πιάτσα!!

Anonymous said...

Φιλε μου κοιταξε να δεις πως τα βλεπω εγω τα πραγματα...δεν ξερω αλλα δεν πιστευω να σε ενδιαφερει αλλα καποια στιγμη εχοντας διαβασει πολλα απο τα αρθρα σου αναρωτηθηκα αν αληθεια εχει δει καποιος το θεμα απ αυτη τη σκοπια(χωρις βεβαια να παριστανω τον μεσσια που θα σας διαφωτησει..)

Εκτιμω και συμφωνω με τις περισσοτερες απο τις αποψεις σου(αυτο δεν ειναι ουτε ουτε αριστερο/χιπικο ουτε διπλωματικο στοιχειο....ειμαι εθνικιστης και δεν λυπαμαι ουτε καυχιεμαι γι'αυτο)και μαλιστα εχεις προσεγγισει καποια πραγματα απο πλευρες που δεν ειχα καν κατα νου αλλα το ολο πραγμα που γινεται εδω μου θυμιζει το βιβλιο της εκθεσης της τριτης λυκειου.προκειται κατ εμε για ενα ατελειωτο κλισε κραξιμο του τυπου πιστευε οτι θες αλλα αν δεν πιστευεις αυτα που προωθουνται απο την αντιδραστικη μας παρεουλα εισαι μεγαλος βλακας αγορι μου,εισαι αξιος της μοιρας σου και αυτο ειναι ηλιου φαεινοτερο.Χαιρομαι που υπαρχουν Ελληνες που δεν ασπαζονται την καθε προπαγανδιστικη αηδια που τους προβαλεται βασικα πιο πολυ ομως χαιρομαι που υπαρχουν ακομα καποιοι που σκεφτονται αλλα δεν νομιζω οτι αυτο που γινεται εδω ειναι ενας τροπος για να προωθησει την σκεψη.Αν θες την γνωμη μου το κινημα που ακολουθειται εδω μεσα,γιατι για κινημα προκειται,εχει αρχισει κ αυτο να γινεται μια αυτοτροφη προπαγανδα.εχει πλεον δημιουργηθει(προς θεου οχι μεσα απο εδω)το κινημα του ατελειωτου μυστικιστικου κραξιματος και το κακο ειναι οτι εχει παρει κ αφτο μια κλισε τροπη.βγαινει ποσα χρονια τωρα ο λιακοπουλος και τον ακουει ο καθε πικραμενος με θεμελια καποιου ειδους μανικαταδιωκτικης ψυχωσης και νομιζει οτι ξαφνικα αφυπνιστικε..Δεν ξερω αν εγινα αντιληπτος γιατι σαν να ξεφυγα λιγο απ την σκεψη μου γιατι ειμαι λιγο αυπνος αλλα νομιζω οτι πανω κατω με καταλαβες....

συγγνωμη για τα οποια ορθογραφικα αλλα συνηθως γραφω σε greeklish(αλλο παρεξηγημενο ζητημα αυτο....την δουλεια μου την κανω!!!) και συγνωμη για την "ακυροτητα" του comment εδω αλλα θεωρησα πως ηταν αρκετα δημοφιλες το παραπανω αρθρο σου....

Παρ'ολα αυτα υπενθιμιζω οτι δεν ειμαι αντιθετος στις αποψεις σου(σαν συνολο)......

ευχαριστω...