Tuesday, September 18, 2007

Μιχάλης Χρυσοχοϊδης για αρχηγός του ΠΑΣΟΚ

'ντάξει, who gives a fuck θα μου πείτε. Παρ' όλα αυτά εγώ πιστεύω ότι η κούρσα για την εκλογή αρχηγού του ΠΑΣΟΚ παρουσιάζει πολύ ενδιαφέρον, κυρίως γιατί θα ήθελα επιτέλους να δω (μετά απο 3.5 χρόνια ασάφειας υπο τον Παπανδρέου) ΠΟΙΟ ΣΤΟ ΚΑΛΟ είναι τελικά το πολιτικό στίγμα του κόμματος. Τί είναι τελικά το ΠΑΣΟΚ;
Είναι οι ζιβαγκοφόροι αριστεριστές που αλαλάζουν υπο τους ήχους του Carmina Burana;
Είναι οι εκσυγχρονιστές της εποχής Σημίτη;
Είναι οι νεοαριστεροί α-λα Μίμης Ανδρουλάκης;
Είναι οι αφόρητα βαρετοί γραφειοκράτες στυλ Βενιζέλου;

Απο τα παραπάνω προκύπτει σίγουρα ένα πράγμα: όσους περισσότερους υποψηφίους έχουμε για την αρχηγία, τόσο το καλύτερο. Θα ακουστούν πολλές απόψεις.
Απο την μία για τον ΓΑΠ έχω αναφερθεί άπειρες φορές: οραματιστής, διορατικός, ιδεαλιστής, ήταν ένα απο τα μεγαλύτερα πολιτικά κεφάλαια της Ελλάδος. Αλλά στην πράξη τα σκάτωσε απολύτως, απαρνούμενος ακόμη και τις ίδιες του τους ιδέες.
Για τον Βενιζέλο είμαι διχασμένος. Απο την μία εκτιμάω πάρα πολύ τον αναλυτικό λόγο του (σε αντίθεση με τα "τσιτάτα" που συνηθίζονται στη πολιτική) αλλά μόνο όταν έχει πραγματικά κάτι να πει. Αλλιώς ξεπερνά κατα πολύ τα όρια του παρλαπιπισμού. Με τις πολιτικές του απόψεις δεν τα σπάω, ενώ θεωρώ ότι η κίνηση του να πέσει σαν κοράκι αμέσως μετά την ήττα πάνω στον ΓΑΠ θα του στοιχίσει πολύ.
Η Διαμαντοπούλου δεν έχω ιδέα τί πάει να κάνει στην όλη ιστορία. Θα της έδινα ελπίδες αν το μοντέλο Σεγκολέν Ρουαγιάλ είχε επιτυχία. Αλλά, μια και λέμε για φάση Σεγκολέν, οτιδήποτε έχει σχέση με άπλυτη υστερικιά σοσιαλίστρια/νεοφεμινίστρια μου φέρνει αναγούλα. 1000 φορές καλύτερα η Μιλένα Αποστολάκη.

and the winner is?
Μα ποιός άλλος απο τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη! Μπορεί ίδιος να μην έκανε απολύτως καμμία κίνηση για την αρχηγία, αλλά εγώ αυτόν θα ήθελα για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ. Είναι σοβαρός, δουλευταράς, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΑΤΟΣ ενώ τις ιδεολογικές του θέσεις (υπάρχουν στο site του) στηρίζω με ενθουσιασμό.

Εντάξη, πιο πολλές πιθανότητες υπάρχουν να δω τον George Clooney να τον υποδύετεαι στην ταινία (που λέγεται ότι) θα βγει με θέμα την εξάρθρωση της 17Ν παρά τον ίδιο αρχηγό του ΠΑΣΟΚ. Παρ' όλα αυτά, όσο ζω ελπίζω...

11 comments:

Θέμης Λαζαρίδης said...

Καθόλου κακή ιδέα. Και μένα μου αρέσει ο ΜΧ. Να κάνουμε μιά συλλογή υπογραφών;

Stormrider said...

με ποιό τρόπο όμως, αυτό είναι το ερώτημα. τα online petition δεν τα παίρνει κανείς στα σοβαρά... :(

dimosthenis k said...

Εχεις ένα σχετικό δίκιο σ'αυτά που λες!
Ερχεται ο καιρός...
Θα δούμε!

uncle said...

γενικότερα η σκέψη της γυναίκας προέδρου στο εν λόγω ακατανόμαστο κόμμα δεν είναι η καλύτερη επιλογή, τόσο για την προσφορά των κυριών αυτών στην πολιτική, όσο και επι προσωπικού.
θα έλεγα να βρούν πρώτα την προσωπική τους ευτυχία και μετά να προχωρήσουν το μεγάλο βήμα. εδώ έχουν να δουν χαρά στα σκέλια τους απο τη γέννα τους.

Stormrider said...

@uncle
μα θείε παραβλέπεις τον σημαντικότερο κανόνα του πολιτικού (νεο)φεμινισμού: επειδή δεν έχω δει (ίσως ποτέ) χαρά στα σκέλια μου, θα την πληρώσετε όλοι οι υπόλοιποι...

trofonios said...

Καλά τα λέτε εσείς, αλλά εγώ δεν θα ξεχάσω, στις προηγούμενες εκλογές ένα talk show. Δεν θυμάμαι ποιος τον είχε καλεσμένο (ο μοναδικός ήταν) αλλά δίπλα του καθόταν ο Κακαουνάκης; Σε κάθε ερώτηση του δημοσιογράφου προς τον Χρυσοχοίδη απάνταγε μονο ο Κακαουνάκης. Δεν σταύρωσε λέξη. Λες και είχε καλεσμένο τον Κακαουνάκη. Καλά τι τον ήθελε δίπλα του;
Αν βγει θα τον βάλει και υπουργό; Άσε θα κολλήσει καμία μέρα σε καμιά λέξη ο κεκές και δεν θα μπορούν να τον ξεκολλήσουν!

Stormrider said...

@trofonios

δεν είδα την εν λόγω εκπομπή, αλλά πιστεύω ότι το μεγαλύτερο λάθος που κάνει ο ψηφοφόρος στις μέρες μας είναι να κρίνει τον πολιτικό με βάση το βαθμό επιβίωσης του στα τηλεπαράθυρα.

εγώ μίλασα για τον ΜΧ όσον αφορά πολιτικές θέσεις κι αποτελέσματα. Τώρα το "τα λέει ωραία" που έχει γίνει η μόδα των ημερών λόγω Βενιζέλου δεν με ενδιαφέρει και τόσο.

Panagiotis Spyropoulos said...

Καλησπέρα. Το ΠΑΣΟΚ, λενε έχει ιδεολογική κρίση. Άραγε είχε ποτέ ιδεολογία;

Stormrider said...

@spyropoulos

επι Ανδρέα μπορεί να ήταν μία light αριστερή ιδεολογία, αλλά αρκετά σαφής όπως την διατύπωσε ο ίδιος στο "σοσιαλιστικό μανιφέστο" του: "ΟΚ, να έχουμε ιδιωτικές εταιρίες αλλά κρίσιμοι τομείς όπως ενέργεια, υγεία, τηλεπικοινωνίες κτλ να ελέγχονται απο το κράτος".

ο Σιμήτης πήγαινε πιο πολύ δεξιά κι αποδεχόταν μεγαλύτερη εμπλοκή των ιδιωτών στους παραγωγικούς τομείς.

Τώρα το ΠΑΣΟΚ ασφαλώς δεν έχει ιδεολογικό στίγμα (όπως και τα περισσότερα σοσιαλιστικά κόμματα στην Ευρώπη, βλέπε Γαλλία) και το χειρότερο είναι ότι την στιγμή που μιλάμε δεν συγκρούονται πολιτικές αλλά συσχετισμοί δυνάμεων,γνωριμιών κι επιρροής εντός του.

Hannibal ante portas said...

Stormrider,
Τα δύο κόμματα εξουσίας στη χώρα μας συντηρούν -και συντηρούνται απο- εξαρτήσεις με ποικιλλώνυμα οικονομικά κέντρα και μεγαλοεκδότες -ήδη απο την εποχή του Ανδρέα-.
Ο ΓΑΠ ξεκίνησε ελπιδοφόρα γιατι ήταν φορέας διαφορετικού πολιτικού ήθους και οράματος και φάνηκε να αναζητά την στήριξη για τις αλλαγές ανοιχτά απο την κοινωνία ακριβώς γιατι δεν υπήραν ικανές εφεδρείες καιστηρίγματα εσωκομματικά.
Απέτυχε γρήγορα γιατι τελικά δεν κατάφερε να δημιουργήσει το αναγκαίο αντίβαρο εκεί έξω και στο τέλος της μέρας επικαλέστηκε μέχρι και το πιο βαθύ ΠΑΣΟΚ του παρελθόντος -Λαλιώτη-.
Ο Βενιζέλος εκτος του οτι είναι πολύ νάρκισσος για να συγκροτήσει αληθινά δημοκρατικές διαδικασίες και να μην υποκύψει σε αυτούς που θα τον προωθήσουν -ΔΟΛ, ενδεχομένως και άλλους- δεν αντιπροσωπεύει καμία απολύτως ομάδα με όραμα, ιδιαίτερο ήθος και συνέπεια στο εσωτερικό του κόμματος.
Για τους ίδιους λόγους ο Χρυσοχοϊδης -με την αναντίρρητα καλή έξωθεν μαρτυρία- δεν θα είχε καμία ελπίδα στο να μην ενσωματωθεί απο το status quo του ΠΑΣΟΚ.
Η αναγκαία αλλαγή στην πολιτική ζωή της χώρας δεν θα προέλθει απο επιλογή μεταξύ των ήδη υπαρχόντων κομμάτων ή πολιτικών ανδρών. Όλα τα υπόλοιπα είναι για να ασχολούνται τα ΜΜΕ...

Pixie said...

Τον άκουσα να μιλά αυτές τις μέρες και μάλλον έχεις δίκιο.Φαίνεται αξιόλογος!