Friday, May 25, 2007

Προεκλογικό σοκ και δέος από την ΝΔ

Ένα πράγμα είμαι σίγουρος ότι το κυβερνών κόμμα ξέρει πολύ καλά: την επικοινωνιακή πολιτική. Αυτό οφείλεται κυρίως στον απολιτίκ χαρακτήρα του αφού ο μεσαίος χώρος είναι η επιτομή της ατάκας "σας αγαπάμε όλους κι άγιος ο Θεός".

Κι ενώ το ΠΑΣΟΚ αναλώνεται στην μίζερη αριστερίστικη υβρεολογία, ο Καραμανλής έσκασε μύτη στην Αυστραλία, με όλη την υπερ-παραγωγή προεκλογικής συγκέντρωσης της ΝΔ, ξεκινώντας επίσημα την εκστρατεία του. "Σοκ και δέος".

Πέρα από την εικόνα όμως, αιχμή του δόρατος της γαλάζιας προεκλογικής επιχειρηματολογίας δεν είναι μόνο η σαπίλα του ΠΑΣΟΚ και η ερμηνεία (κατα το συμφέρον της ΝΔ) οικονομικών δεικτών όπως πχ εθνικό έλλειμα κτλ, αλλά και η πανηγυρική επιστροφή του περιβόητου ομολόγου. Αντίθετα το ΠΑΣΟΚ τί έχει να πει; Τις παπαριές του ΓΑΠ "δεν έχουμε δημοκρατία", "διώξτε τώρα την δεξιά" που κάθεται και λέει στις ομιλίες του; Ένα είναι σίγουρο: ούτε οι εκκλήσεις για επιστροφή στα ζιβάγκο (πολιτική Αθανασόπουλου), ούτε οι δηλητηριώδεις σαρκασμοί του Πρετεντέρη δεν πρόκειται να σώσουν το ΠΑΣΟΚ.

Τώρα θα μου πείτε τί να κάνω, να ψηφίσω ΝΔ; Όσο σκέφτομαι ότι θα ανήκω στο ίδιο εκλογικό target group με το κάθε τσόκαρο που ψηφίζει ΝΔ επειδή "η Νατάσα μοιάζει με την Lady D", ή με τον κάθε χριστιανοταλιμπάν fan του Χριστόδουλου, μου ανάβουν τα λαμπάκια!!!

Τουλάχιστον σε προηγούμενες εκλογές είχα έναν Σημίτη να πώ ότι είναι σοβαρός άνθρωπος και τουλάχιστον μπορώ να ψηφίσω προσωποκεντρικά. Ή είχα μερικά εναλλακτικά κόμματα (Φιλελεύθεροι, ΔΗΚΚΙ, κτλ).

Ο μόνος 3ος πόλος για μένα δεν είναι άλλος από την Φιλελεύθερη Συμμαχία, ένα κόμμα που γεννήθηκε στο internet, ταιριάζει περισσότερο στην δικιά μου ιδεολογία και φυσικά όσα μέλη του έχω γνωρίσει είναι και γαμώ τα άτομα :)

Όπως και να χει, μέχρι τις εκλογές του φθινωπόρου έχουμε πολύ ψωμί. Ελπίζω πρώτον αυτή η μακρά προεκλογική περίοδος να ζημιώσει όσο λιγότερο γίνεται την χώρα και τον κρατικό μηχανισμό και δεύτερον τα καραγκιοζιλίκια και των δύο πλευρών να μας προσφέρουν άπλετο γέλωτα...

10 comments:

dimosthenis k said...

Να πω ότι έχεις ένα ψιλοδίκιο;;;
Τι είναι η φιλελεύθερη συμμαχία;

ΠΡΕΖΑ TV said...

Κι ομως...ο λαος θα ψηφισει ξανα τη
Νεα Δημοπρασια...

Κουνουπι said...

Εδώ και πολύ καιρό βρίσκω ότι ο μόνος πολιτικός σχηματισμός που λέει και πέντε σωστά πράγματα ("όχι στο κρατικό μονοπώλιο της εκπαίδευσης", "τόνωση της βιομηχανίας και της παραγωγής", "το '1821' αποτελεί έναν βολικό μύθο" κ.λπ.) είναι η ΟΑΚΚΕ.
Πολύ χάρηκα που απηύθυνε χαιρετισμό στο ιδρυτικό συνέδριο της Φιλ. Συμμαχίας. Αν συνεργαστούν, θα τους ψηφίσω.

vpapanik said...

Απαράδεκτος. Γράφεις για κόμμα που γεννήθηκε στο Internet και δεν βάζεις ένα link :)

Ούτε ο ένας, ούτε ο άλλος μου κάνει πλέον, γιατί και οι 2 απευθύνονται σε πρόβατα. Παλιότερα υπήρχε όπως λες και ένας σοβαρός άνθρωπος να ψηφίσεις. Τώρα καραγκιοζιλίκι x 2. Οπότε ΝουΔου άλλα 4 χρονάκια και τέλος.

Ανδρέας said...

Η ομιλία του Ζαφειρόπουλου στο ιδρυτικό συνέδριο της ΦΙΣ ήταν μια έκπληξη για μένα. Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα άκουγα τέτοια πράγματα από κομμουνιστή (παραβλέπω το γεγονός πως ήταν ιδιαίτερα μακροσκελής και έγινε κουραστική, ο κ. Ζαφειρόπουλος έχει μια τάση στην πολυλογία, δείτε και τα σχόλιά του).

Το ιδεολογικό χάσμα όμως που χωρίζει τη ΦΙΣ από το ΟΑΚΚΕ είναι τεράστιο και μια συνεργασία αποκελείεται κατά τη γνώμη μου. Σε πρακτικό επίπεδο όμως διαπιστώνει κανείς πως υπάρχουν κάποιες κοινές διαπισώσεις/στόχοι όσον αφορά την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε (βλ. αναφορές στο φαιοκόκκινο μέτωπο). Για το πώς θα αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση οι δυο σχηματισμοί βρίσκονται σε αντίθετους πόλους με τη ΦΙΣ να πρεσβεύει την ατομικά δικαιώματα και την ελεύθερη αγορά ως βασικές προϋποθέσεις ενώ το ΟΑΚΚΕ την κλασική μαρξιστική θεώρηση των πραγμάτων.

Βρήκα πάντως την παρουσία του ΟΑΚΚΕ στο συνέδριο πολύ ενδιαφέρουσα (δεν ήξερα καλά καλά την ύπαρξή του πριν παραστώ στο συνέδριο της ΦΙΣ) και μια ένδειξη πολιτισμού για το πως άτομα με εντελώς διαφορετικές οπτικές μπορούν να συζητούν και να βρίσκουν κοινά σημεία.

Stormrider said...

ιδού το link παίδες, σόρυ που το ξέχασα

http://www.greekliberals.net/

Yiannis Nisyrios said...

...μα τι λες τώρα;! Η μάζωξη στη Μελβούρνη ήταν απλά μια συγκέντρωση της ομογένειας για να δείξει την αγάπη της στη μάνα Ελλάδα διαμέσου του πρωθυπουργού... και οι εκλογές θα γίνουν "στην ώρα τους"...

Ολο προεκλογικά σενάρια αυτός ο λαός, τσκ τσκ τσκ...

ο δείμος του πολίτη said...

Ολη η τηλεόραση και μαζί της και οι Έλληνες κινούνται σε αυτό ακριβώς το μοτίβο των εκλογών. Σχετικά με τους νεοφερμένους είναι μία ακόμα προσπάθεια να φανούν. Ένα ακόμα στήριγμα στη δημοκρατία που κόβει τη δική μας φωνή, τη φωνή του λαού και εμφανίζει κόμματα πιο δεξιά στην πολιτική τους από κάθε φιλελεύθερη πολιτική.

Σπύρος Ντόβας said...

Χάρηκα πάρα πολύ για την θετική σου αναφορά στην προσπάθειά μας. Ελπίζω να έρθει μια μέρα που στο blogroll μου θα σε μεταθέσω από το section "Διαβάζω επίσης" στο section "Σύμμαχοι"...

Anonymous said...

Ποιες εκλογες του Φθινοπωρου?
Επειδη το θελει η Τρεμη και η παρεα της?
Θα περιμενετε μεχρι τον Μαρτιο του 2008.