Wednesday, October 08, 2008

Οδηγός επιβίωσης μετά την ολική κατάρρευση της Παγκόσμιας Οικονομίας (+bonus: repost απο black fairy)

Λοιπόν, οι χρηματαγορές καταρρέουν το Τέλος διαφαίνεται στον χρονικό ορίζοντα, ορίστε τί θα χρειαστείτε για να επιβιώσετε την Επόμενη Μέρα:

1) καραμπίνα
ως γνωστόν, το πρώτο πράγμα που συμβαίνει μετά απο την κατάρρευση του ανθρώπινου πολιτισμού, είναι να γεμίσει ο πλανήτης απο αιμοβόρα ζόμπι. Σε τέτοιες λοιπόν περιπτώσεις ο καλύτερος σας φίλος δεν είναι ο μαύρος της παρέας που πεθαίνει πρώτος, αλλά ένα καλό shotgun.
Το αν θα είναι μονόκανη, δίκανη, φάση Terminator κτλ αφήνεται στην διακριτική σας ευχέρεια και στο προσωπικό σας γούστο. Εγώ συνιστώ 12-gauge και κανένα ζόμπι δεν θα μπορεί να σταθεί στο διάβα σας.
bonus: Ο survivor που σέβεται τον εαυτό του θα προσέθετε στον παραπάνω εξοπλισμό κι ένα καλό αλυσοπρίονο. 

2) λαπτοπ/PDA
απαραίτητο, γιατι φανταστείτε να στε όλοι μεσα στο αμάξι (το οποίο έχει περιορισμένη βενζίνη) και να προσπαθείτε να βρείτε το κοντινότερο καταυλισμό προσφύγων, αν δεν έχετε πρόχειρο ένα google earth. 
bonus: να κάνετε tag επικίνδυνες/ασφαλείς ζώνες, βάσεις, καταυλισμούς, κτλ ωστε να τα εντοπίζουν και οι άλλοι.

3) ασύρματος
δυστυχώς αργά η γρήγορα είτε η μπαταρία στα laptop/PDA τελειώνει, ή πολύ απλά οι τηλεπικοινωνιακοί σταθμοί γίνονται overrun by zombies. Σε τέτοιες περιπτώσεις οι παλιές καλές ραδιοσυχνότητες είναι αυτές που θα σας σώσουν. Απλά στην κατασκευή, συντήρηση κι ελάχιστα ενεργοβόρα.
bonus: να μάθετε τους κωδικούς ασυρμάτου του ΝΑΤΟ. Δεν προσφέρει καμμία ιδιαίτερη χρησιμότητα αλλά θα ακούγεστε πολύ γαμάτος

4) αντιβιοτικά, αντιεμετικά, neumune, androstenediol, κτλ
το χειρότερο με την κατάρρευση των Χρηματαγορών και τους πολέμους που θα ακολουθήσουν είναι οτι η πιθανότητα να εκτοξευθούν όλες οι πυρηνικές κεφαλές του πλανήτη είναι ιδιαίτερα υψηλή και η ραδιενέργεια άκρως επικίνδυνη. Σε ένα post-apocalyptic περιβάλλον, χρειάζονται τα κατάλληλα φάρμακα.
bonus: να αναπτύξετε κάποια super-cool μετάλλαξη (υπερδύναμη, υπερεξυπνάδα, κτλ)

5) ένα καλό 4Χ4
πάνω που αναρωτιώμασταν γιατί όλοι οι γιάπηδες αγοράζουν SUV, τώρα πλέον αν κι αργά καταλαβαίνουμε οτι κάτι ξέραν. Ένα τέτοιου είδους όχημα, όσο απεχθές είναι για μες την πόλη, τόσο χρήσιμο είναι για να διασχίζεται τα απέραντα wastelands που θα έχει μεταμορφωθεί η Γη μας. Συνιστάται να εγκαταστείσετε ένα υποτυπώδες τηλεπικοινωνιακό σύστημα πάνω του έτσι ώστε να μην χάνεστε, αλλά και να κάνετε καταγραφή των περιοχών.
bonus: να εγκαταστήσετε περιστρεφόμενες λεπίδες στα πλάγια για να περνάτε πιο εύκολα ανάμεσα απο τις στρατιές των ζόμπι

6) εκμεταλλευτείτε τους ποζεράδες
πάντα υπάρχουν άτομα που θέλουν να το παίξουν γαμάτοι και πουλάνε θάρρος. Μπορείτε κάλλιστα να τους στείλετε αυτούς στις επικίνδυνες αποστολές (πχ ανιχνεύσεις κτλ) και να ακολουθήσετε εσείς μετά πιο οργανωμένοι. Έτσι, κερδίζετε 1ον οτι θα πάνε στο διάολο αυτοί μια ώρα αρχίτερα και 2ον οτι θα ξέρετε καλλίτερα τί θα αντιμετωπίσετε πριν πάτε κάπου. Θυμηθείτε, ένα post-apocalyptic περιβάλλον μετά την κατάρρευση του ανθρώπινου πολιτισμού ΔΕΝ σηκώνει ρίσκα!!!
bonus: να στήσετε πλεκτάνη αλα Ben Linus και να ξεφορτωθείτε αυτόν που πάει να σας φάει την γκόμενα, στέλνωντας τον σε μια αποστολή αυτοκτονίας.

7) μην ξεχνάτε τους νόμους της οικονομίας
μπορεί το χρηματιστηριακό καθεστώς να κατέρρευσε, αλλά ΠΟΤΕ οι νόμοι της οικονομίας! Τουτέστιν, μπορεί να μην υπάρχουν μετρητά, αλλά υπάρχουν φάρμακα, γλυκά, καφές, αλκοόλ και σφαίρες που θα έχουν αποκτήσει τρομερή ανταλλακτική αξία. Οργανώστε μια μίνι-επιχείρηση με την παρέα σας, όπου με το 4Χ4 θα κάνετε salvaging σε ερείπια ή θα αναλαμβάνετε επικίνδυνες αποστολές μεταφοράς προσφύγων ή φαρμάκων. Το περιθώριο κέρδους είναι καταπληκτικό φτάνει να είστε τολμηροί και να έχετε φαντασία.
bonus: αν κυκλοφορούν ακόμη χρήματα, να διατηρήσετε τον πληθωρισμό κάτω απο 10 εκατομύρια τοις εκατό.

8) φτιάξτε δίκτυο γνωριμιών
όπως προανέφερα, κάποια πράγματα ποτέ δεν αλλάζουν. Γι αυτό κοιτάξτε να είστε σωστά διασυνδεδεμένοι, να γνωρίζετε τα σωστά άτομα και να έχετε τις σωστές συμμαχίες: γνωρίστε τα πρόσωπα-κλειδιά στους καταυλισμούς, κλείστε σύμφωνο φιλίας με τον αρχηγό της φυλής κάποιων radioactive mutants ή να έχετε υπο την επιρροή σας επιφανείς επιστήμονες. Θα κάνει την διαβίωση σας στον νέο κόσμο πολύ ευκολότερη!
bonus: κάντε recruit απο τις διάφορες φυλές που γνωρίζετε στρατιώτες που θα σας βοηθήσουν στις επιχειρήσεις σας

9) προσοχή στα καταφύγια!
είναι εστία ασθενειών, πολύς συνωστισμός (φανταστείτε κουτσούβελα να γκαρίζουν όλη την ώρα) και καθόλου άνετα. Ακόμη χειρότερα, είστε εντελώς περικυκλωμένοι όταν σκάσουν μύτη τα ζόμπι.
bonus: ανακαλύψτε κάποια άκρως απόρρητη υπόγεια αμερικάνικη βάση και μείνετε εκεί με τους δικούς σας.

ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ...

10)...have fun!!!
το ότι κατέρρευσε η παγκόσμια οικονομία, ήρθε το τέλος του ανθρώπινου πολιτισμού κτλ δεν σημαίνει οτι δε μπορείτε να το διασκεδάσετε! Περάστε καλά με την παρέα σας, βάλτε λίγη μουσικούλα στα αυτιά σας κατα την διάρκεια ατελείωτων zombie grinding sessions, μάθετε καινούργια πράγματα και φυσικά κάντε νέες γνωριμίες! 
Τα απέραντα wastelands pου ήταν κάποτε η γη είναι δικά σας να τα εξερευνήσετε! Εμπρός λοιπόν!!!!=============================
για την black fairy μου, που συνήθως μαζί της κατάρες ρίχνουμε κι όχι ευχές, αλλά τεσπα:
*εγώ: να μην καταρρεύσει η Lloyd's TSB που έχω τα χρήματα μου
*εχθροί μου: να πηδήξουν όλοι απο το παράθυρο όπως οι νεουορκέζοι στο κράχ του προηγούμενου αιώνα
*φίλοι: υγεία κι ακολουθήστε τις παραπάνω οδηγίες μου

4 comments:

Optimus said...

Απολαυστικό!

black fairy said...

Τα προφυλακτικά ξέχασες! Πάντα σε τέτοιες καταστάσεις γεννιούνται και μεγαλώνουν έρωτες, που τί θα ήταν χωρίς ένα καλό σεξ για να περάσει η ώρα; Φαντάσου όμως... να γέμιζε ο κόσμος με μούλικα που θα κατανάλωναν τα ελάχιστα τρόφιμα και την ενέργεια...;
Ευχαριστώ για το repost :)

Stormrider said...

@optimus
thanx mate!

@black fairy
α ναι τα προφυλακτικά! δεν θα θέλαμε ποτέ να γεννηθούν πιο τερατάκια απο οτι ήδη είναι!

rockordie said...

Χρειάζεται και ένας φίλος με αερόστατο/αεροπλάνο που θα σε σώζει την τελευταία στιγμή.