Wednesday, October 15, 2008

5 πράγματα για τα οποία συμπαθώ τη Microsoft

1. Visual Studio
Η Microsoft ξέρει πολύ καλά να παίζει το παιχνίδι με τους developers Ειλικρινά ότι και να δοκιμάσω δε μπορώ να βρω καλύτερο IDE αυτή τη στιγμή. Φτιάχνεις επαγγελματικού επιπέδου εφαρμογές σε μηδέν χρόνο. Έχει τον καλύτερο editor, τον καλύτερο debugger και το καλύτερο GUI designer κι είναι αξιοπρεπέστατα γρήγορο.

2. Microsoft Excel (ΑΥΣΤΗΡΑ για PC)
τρομερό πολυεργαλείο, απίστευτα επεκτάσιμο, πιστός σύντροφος στην πορεία του κάθε φοιτητή που βαριέται να ανοίγει το MATLAB για τα λιγότερο εξειδικευμένα πράγματα.

3. Windows XP
όσο και να γεράσουν, συνεχίζουμε να τα αγαπάμε και να τα εμπιστευόμαστε. Μετά το DOS είναι το 2ο λειτουργικό της MS που μπορώ να πώ οτι το χω μέσα στην καρδιά μου.

4. Microsoft Hardware (keyboards+mice)
όσο οξύμωρο και να 'ναι, η MS ώρες ώρες δίνει την εντύπωση οτι βγάζει καλύτερο hardware απο software. Τα περιφερειακά της είναι τα καλύτερα, τα πιο εργονομικά, τα πιο ανθεκτικά, με την καλύτερη αίσθηση και φυσικά τέλειο integration στο λειτουργικό. Ίδου το ύψιστο επίτευγμα της, που αγαπάω κι εμπιστεύομαι σε σημείο που να τo χω συνδέσει στον mac μου.

5. Steve Ballmer (ο πρόεδρος της MS)
...και δεν κάνω πλάκα. Είναι χοντρός, είναι κακιασμένος, είναι αλαζόνας, είναι ψυχάκιας, είναι καραγκιόζης, είναι το απόλυτο corrupted by power στερεότυπο υπερ-μεγαλο-μεγιστάνα CEO. Παρ' όλα αυτά, βγάζει απίστευτο γέλιο, λατρεύεις να τον μισείς, να τον κοροϊδεύεις ή απλά να τον απολαμβάνεις όταν λέει τις μαλακίες του. Σίγουρα πολύ πιο ειλικρινής απο τον Steve Jobs που πουλάει το super-cool στυλάκι ενώ κατα βάθος είναι πολύ χειρότερος απο οποιονδήποτε στο διοικητικό συμβούλιο της MS.

6 comments:

Sourotiri said...

Οσον αφορα τα λειτουργικα συστηματα, για μενα η σειρα παει καπως ετσι:

DOS
Win95
Win98
WinXP

με λιγα λογια... καθε καινουργιο λειτουργικο και χειροτερο.

Stormrider said...

συγγνώμη αλλά διαφωνώ κάθετα, απλά κρίνεις συναισθηματικά.

τα win98 καλύτερα απο τα ΧΡ;;; θεέ και κύριε!

Eugenia said...

Exactly. Windows XP is the best consumer OS Microsoft ever released. On the server side, the Windows 2003 Server was their best ever -- overall even.

vpapanik said...

1) VB = άθλια και πάναργη
2) Διαγράμματα = αίσχος
3) +1
4) Ρόδα της προκοπής έχει μόνο αυτό.
5) Ποιός είναι τούτος ;

Microsoft ? No thanks.

rockordie said...

1. Sorry delphi fan
2. Καλό εργαλείο...για τους άλλους
3. Άριστο λειτουργικό (έχω ένα βίτσιο εγώ....μου άρεσαν και τα Windows ME)
4. Σταματήσαν οι μαλάκες το Microsoft Internet Keyboard, αααααα!!!!
5. Φέρτε τον Bill πίσω και διώξτε τον καρνάβαλο.

Optimus said...

Συμφωνώ για τα XP. Μάλλον η σειρά πάει ανάποδα, όσο πήγαιναν τα windows βελτιωνόντουσαν και τα XP επιτέλους είναι σωστό λειτουργικό. Το DOS βρίσκεται σε άλλη φάση (νοσταλγία :), τα Vista δεν τα έχω δοκιμάσει (λένε πως είναι για τα μπάζα, αλλά έτσι δεν λέγανε κάποιοι για τα XP όταν πρωτοβγήκαν και αυτοί είχαν μείνει στα 98;)

Το Visual Studio είναι πολύ καλό, νταξ μου φαίνεται λίγο μεγάλο στο δίσκο και πιο βαρύ από άλλα αν και υποφερτό. Στο σπίτι για κάποιους λόγους χρησιμοποιώ περισσότερο gcc με το DevC++ IDE από Windows (ίσως από συνήθεια, ίσως επειδή είναι μικρό και απλό για αυτά που κάνω, ίσως λόγω portability και coding στις gamepark κονσόλες) αν και χρειάστηκε να ξαναβάλω το studio για τα υπόλοιπα (το χρησιμοποιώ στη δουλειά και ίσως να θέλω να δοκιμάζω και κάτι στο σπίτι στο windows API, από την άλλη λένε πως βγάζει μικρότερο κώδικα και είναι πιο κατάλληλο για 4k/64k intros στην demoscene :P).

Το Office ελάχιστα το έχω αγγίξει (κι όμως :P) τα πληκτρολόγια/ποντίκια είναι όντως ποιοτικά. Για τον Balmer δεν ξέρω αλλά θα απολαύσω σε λίγο τα videάκια που έβαλες :)