Friday, August 17, 2007

Επιτέλους εκλογές

δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα για μία χώρα σαν την Ελλάδα απο μία παρατεταμένη προεκλογική περίοδο. Και σε αυτό το σημείο ο Καραμανλής έπραξε πάρα πολύ σωστά κι έθεσε την ημερομηνία των εκλογών όσο νωρίτερα γίνεται.

Θα έλεγε κανείς ότι ο Καραμανλής μπορούσε να κάνει εκλογές το Μάρτη, όπου η ΝΔ στις δημοσκοπήσεις χτυπούσε 5άρες κι ήταν αλώβητη ακόμη και μπροστά στις φοιτητικές κινητοποιήσεις και τις αυθαιρεσίες του Πολύδωρα. Αλλά ούτε αυτό ήταν λύση, αφού οι κύκλοι της ΝΔ ήξεραν την επερχόμενη βόμβα των ομολόγων, όπου σε περίπτωση που έσκαγε πριν τις εκλογές, θα ήταν κάτι αντίστοιχο του σκανδάλου Πόρτο Καράς το 2004.

Αυτό που με προβληματίζει όμως, είναι το επιχείρημα "κάνω εκλογές για να έχω τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση πριν προχωρήσω στις οικονομικές μεταρρυθμίσεις". Μα, όλες οι δημοσκοπήσεις θέτουν πολύ υψηλή την πιθανότητα πεντακομματικής βουλής, τί συναίνεση θα έχει;;;

Η δικιά μου θέση είναι ότι ο Καραμανλής, ένας πολιτικός που είπε ότι θα κάτσει 2 τετραετίες και μετά θα αποσυρθεί, σπατάλησε το μισό του χρόνο κάνοντας ελάχιστα. Στην Παιδεία, όπου και ξέρω καλύτερα, πέρασε εμάς την φοιτητική κοινότητα απο 1000 κύματα κάνοντας στην τελική ένα τίποτα με μπόλικο καθόλου. Κρίνοντας από την μέχρι τώρα πορεία της ΝΔ, κοιτάω πολύ απαισιόδοξα το επερχόμενο ακαδημαϊκό έτος.

Απο την άλλη το ΠΑΣΟΚ είναι ένα ανέκδοτο. Εγώ, που ψήφιζα φανατικά το ΠΑΣΟΚ του Σημίτη τώρα απλά γελάω με αυτό το τηλεοπτικό παλαιοαριστερίστικο τσίρκο. Μόλις έμαθα ότι το "μυστικό όπλο" του ΠΑΣΟΚ είναι ο Παναγιώτης Γιαννάκης. Μάλιστα. Το 2004 είχανε τον Ανδριανόπουλο και το 2007 έχουνε το Γιαννάκη. Αυτό τα λέει όλα πιστεύω.

Το πιο λυπηρό σε όλη την ιστορία είναι ότι δυστυχώς σε αυτήν την μίνι-προεκλογική περίοδο έχω διπλή εξεταστική, και δεν θα μπορώ να απολαύσω με την δέουσα χαλαρώτητα όλο αυτό το show...

5 comments:

almost_monk said...

Καλά τα λες αλλά όχι ότι καλά κάνει που κάνει τώρα εκλογές και δεν αφήνει αυτή την παρατεταμένη προεκλογική περίοδο. Αυτή η "παρατεταμένη προεκλογική περίοδος" είναι ένα κατασκεύασμα για να κάνει τον κόσμο να δεχτεί όσο το δυνατόν πιο πρόωρες εκλογές. Δηλαδή αν ξεκίναγαν η αντιπολίτευση και η κυβέρνηση μέσω ελεγχόμενων δημοσιευμάτων την περίοδο αυτή στα 2 χρόνια, καλά θα έκανε η κυβέρνηση να προκηρύξει αμέσως εκλογές; ΟΧΙ.
Γιάννη δε πρέπει να πέφτουμε σε παγίδες χρόνια δουλεμένες από κάθε λογής Λούληδες. Πρέπει να έχουμε ανοιχτό μυαλό και να ψηφίζουμε για το καλό όλων και όχι μόνο της πάρτης μας.
Όσο για το μέχρι τώρα έργο και εικόνα της κυβέρνησης, μία από τα ίδια. Και ψεύτης βγήκε αφού έλεγε ότι θα εξάντλησει την 4ετία αλλά και αντισυνταγματική κυβέρνηση για άλλη μια φορά (συμβασιούχοι, βασικός μέτοχος, παιδεία, δικαιοσύνη κ.α.) αφού προκήρυξε εκλογές έτσι για την κουτάλα και όχι για σοβαρό ζήτημα της χώρας.

Stormrider said...

ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις, καλή αρχή στο (μέχρι τώρα πολύ ενδιαφέρων) blog σου

V for Varate tous! said...

Εγώ θα απαντήσω σε όλους αυτούς που με θεωρούν τόσο ηλίθιο ώστε να χάβω αμάσητες αυτές τις γελοίες προφάσεις εκλογών, με τον τρόπο που τους αρμόζει και εκεί που τους πονάει. Στην κάλπη ψηφίζοντας Φιλελεύθερη Συμμαχία.

Pixie said...

Εγώ πραγματικά δεν έχω ιδέα τι να ψηφίσω, τίποτα ή the lesser of many evils?Πάντως είναι κρίμα όταν παιδική ήρωες γίνονται πολιτικοί βλέπε Γιαννάκη και τους υπόλοιπους.Τότε πραγματικά έρχετε η απομυθοποίηση με τον πιο απότομο τρόπο.

Optimus said...

Εγώ πάλι θα παρακαλούσα να ήταν λίγο λιγότερο πρόωρες ώστε να πέφτανε πάνω στην περίοδο που θα ξαναπάω στρατό μπας και κερδίσω καμιά άδεια ακόμα! :P