Wednesday, June 11, 2008

To MS-OFFICE 2008 mac είναι ΣΚΟΥΠΙΔΙ

  Ειλικρινά δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς αυτό το προγραμματιστικό έκτρωμα. Δεν μπορείς παρά να αρχίζεις να προβληματίζεσαι για το αν η Microsoft έκανε εσκεμμένα ένα τόσο άσχημο προϊόν μόνο και μόνο για να φρικάρει τους χρήστες των macintosh.

  Αυτή τη περίοδο πλησιάζει η εξεταστική κι όπως καταλαβαίνετε τον πρώτο λόγο έχουν οι εργασίες κι οι αναφορές, άρα το Office. Δουλεύοντας λοιπόν σε ένα σχετικά μεγάλο αρχείο Excel ήρθα αντιμέτωπος με το φαινόμενο του να χρειάζεται 2 δευτερόλεπτα (!!!!) για να κάνει copy ένα (!!@#!#!) κελί! Φανταστείτε να προσπαθείτε να κάνετε σύνθετη διαχείρηση δεδομένων εξισώσεων, διαγραμμάτων κτλ με τέτοιες ταχύτητες. Και δεν φταίει το αρχείο καθεαυτό, γιατι το μεταφέραμε στον υπολογιστή ενός φίλου μου και δούλευε τέλεια (σε office XP).

  Ακόμη και στο Word δεν μπορείς να κάνεις ούτε τα στοιχειώδη, για τον απλούστατο λόγο του ότι είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ αργό. Ακόμη και η απλή πληκτρολόγηση έχει ταχύτητα απόκρισης μισό δευτερόλεπτο ανα keystroke. Σας φαίνετε λίγο; Δεν είναι καθόλου. Α, και κρασάρει συνέχεια. ΣΥ-ΝΕ-ΧΕΙ-Α.

  Για το Powerpoint δεν μιλάω καν. Είναι τόσο μα ΤΟΣΟ αργό που καν δεν μπορώ να ανοίξω ένα υποτυπώδες slide show (ξέρετε, αυτά με μόνο κείμενο και καμμία εικόνα, που τα φτιάχνουν οι παππούδες καθηγητές).

  Καλά, την Microsoft την ξέραμε. H Apple γιατί το επέτρεψε αυτό το έτρωμα;;; Αυτή δεν είναι που καυχιέται οτι κάθε επίσημη εφαρμογή για macOSX περνάει απο χίλιους ποιοτικούς ελέγχους για να γίνει δεκτή;

  Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να δοξάσω τον Γιαχβέ για την ύπαρξη αυτής της θεάρεστης εταιρίας που λέγεται Google και με προμηθεύει όποτε την χρειάζομαι με υπέροχο, εύχρηστο, γρήγορο κι αξιόπιστο λογισμικό. Μιλάω φυσικά για την υπέροχη σουϊτα Writely η οποία έσωσε την καριέρα μου, την ζωή μου, και την ψυχική μου ισσοροπία.

21 comments:

Eugenia said...

I have heard that the team that does the Mac stuff at MS are over-worked, over-stressed and they are not "equal citizens" in the MS camp. It's just the kind of software you would expect from a hardware manufacturer.

khkhkk said...
This comment has been removed by the author.
khkhkk said...

Μια εργασία που εξετάζει πώς οι χρήστες ασύρματων δικτύων μπορούν να εξυπηρετούν ο ένας τον άλλο εξασφάλισε στον ερευνητή Αγγελο Μπλέτσα του ΑΠΘ το φετινό βραβείο Μαρκόνι της διεθνούς Ένωσης Ηλεκτρολόγων-Ηλεκτρονικών Μηχανικών (ΙΕΕΕ).

Το βραβείο Μαρκόνι, που τιμά κάθε χρόνο την καλύτερη δημοσίευση του έγκριτου περιοδικού Transactions on Wireless Communications της IEEE, απονέμεται φέτος στον Αγγελο Μπλέτσα, πρώτο συγγραφέα της μελέτης, και τους συνεργάτες του Χιουντόνγκ Σιν, καθηγητή του Πανεπιστημίου Κιουνγκ Χι της Ν.Κορέας, και Μόε Ουίν, καθηγητή του MIT.

Η εργασία τους, που δημοσιεύτηκε πέρυσι το Σεπτέμβριο, προσφέρει αλγόριθμους μέσω των οποίων οι πομποδέκτες ασύρματης δικτύωσης μπορούν να συνεργάζονται ώστε να λειτουργούν ως μια πολλαπλή κεραία, αυξάνοντας την αξιοπιστία και την ταχύτητα και παράλληλα εξοικονομώντας ενέργεια.

Ο Δρ Μπλέτσας γεννήθηκε στα Χανιά το 1975 και σπούδασε στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έγινε δεκτός με υποτροφία από το Τεχνολογικό Ινστιτούτο Μασαχουσέτης (ΜΙΤ) όπου ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές και διδακτορικές του σπουδές και εργάστηκε ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στα εργαστήρια της Mitsubishi Electric.

Από το Σεπτέμβριο του 2006 συνεργάζεται με το Εργαστήριο Ραδιοεπικοινωνιών του Τμήματος Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Παραλήπτες του βραβείου Μαρκόνι τα προηγούμενα χρόνια ήταν γνωστοί καθηγητές, κυρίως σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ.

Ενω εσυ ασχολεισαι με παπαριες ως συνηθως ΠΑΝΕΞΥΠΝΕ!

Stormrider said...

@eugenia
that explains sooo much...

@kh
κι εσύ τί κάνεις ρε μαλάκα; κάνεις επίθεση σε μένα με ιδέες άλλων; ο κλασσικός γρόθος του internet είσαι, που μπαίνει στο κόπο να κάνει λογιαριασμό στο blogger μόνο και μόνο για να τη πει σε blogs...
εγώ έχω δουλέψει ερευνητής σε αλγορίθμους προσομοίωσης κυκλοφοριακών συνθηκών στο πολυτεχνείο και του χρόνου πάω μεταπτυχιακό εσύ τί έχεις κάνει ρε νούμερο πέρα απο το να post-άρεις πράγματα άλλων;

khkhkk said...

Σε πρόσφατη έρευνα, 757 ομοφυλόφιλοι ανέδειξαν την Apple ως την πιο «gay friendly» εταιρεία στον τομέα της τεχνολογίας.

Η Apple κέρδισε την πρώτη θέση ανάμεσα στις εταιρείες τεχνολογίας με το 39% αυτών να δηλώνει ότι το brand name της Apple είναι ιδιαίτερα φιλικό προς τους ομοφυλόφιλους.

Την πρώτη θέση ανάμεσα σε όλες τις εταιρείες παγκοσμίως κέρδισε η Bravo (η οποία επιλέχθηκε από το 52% των χρηστών) ενώ στην τελευταία θέση βρίσκεται η Samsung.

Η έρευνα διεξήχθη από την Clark, Martire & Bartolomeo για λογαριασμό της Prime Access (διαφημιστική εταιρεία ηγέτης στην κοινωνία των ομοφυλοφίλων) και της PlanetOut (μεγάλη ομοφυλοφιλική κοινότητα).

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες και πιο αναλυτικές έρευνες για τις καταναλωτικές συνήθειες των ομοφυλόφιλων και την αντίληψή τους για τις εταιρείες.

Το 68% των ερωτηθέντων απάντησε ότι προτιμά να κάνει τις αγορές του από εταιρείες που θεωρούνται gay friendly ενώ η εικόνα μιας εταιρείας διαμορφώνεται από μια πληθώρα παραγόντων, τις διαφημίσεις της, τα καταστήματά της, τα προϊόντα της.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας οι ομοφυλόφιλοι είναι εξαιρετικά δυνατοί καταναλωτές σε μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων, μεταξύ αυτών και ηλεκτρονικών.

Eugenia said...

Alright. AND?!?

Stormrider said...

Ευγενία, ασ'το καημένο το παιδί δε βλέπεις που δε έχει τίποτα να κάνει στη ζωή του και ποστάρει 7.30 (ώρα Ελλάδος) μαλακίες; αυτούς είναι να τους λυπάσαι

vpapanik said...

@khkhkk : Γρόθος !!! LOL, α ρε μεγάλε storm τι μου θύμισες τώρα, κλασσικός Κρητικός χαρακτηρισμός που διδάχτηκα στο μεταπτυχιακό πριν 8 χρόνια, όπου έκανα παρέα με Κρητικά παλληκάρια σαν εσένα ! Να σαι καλά, μου έφτιαξες τη μέρα.

Όσον αφορά το θέμα σου, απορώ πως ΜΠΗΚΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ να στήσεις αυτό το έκτρωμα. Πόσο μάλλον αν σκεφτείς ότι ακόμα και το Oφις2k3 σου κάνει τη ζωή ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΗ αν θέλεις να γράψεις ένα σοβαρό κείμενο πάνω από 100 σελίδες. Για παράδειγμά αυτό !

Ο Αιρετικός - The Heretic said...

Καλά, δες τις πρόσφατες εκδόσεις του iTunes που έχουν χάσει παλιές λειτουργίες τους και είναι λιγότερο ευέλικτες από πριν - και παραμένουν ασταθείς και με χαζές ελλείψεις (για πολύ καιρό δεν έγραφες με το iTunes σε CD των 700ΜΒ με ΤΙΠΟΤΑ).

kh: Ι-4 Νοητικό, ε;

Stormrider said...

@vpapanik

φόβητρο αγαπητέ μου vpapanik, η MS έχει δημιουργήσει την φοβία οτι αν δεν έχεις το office απο τον υπολογιστή σου, είσαι κουτσουρεμένος. Γι αυτό έτρεξα και το έβαλα, απεγκαθηστώντας τα πολύ καλύτερα (αν και πάλι προβληματικά) iWork και Openoffice

@heretic
το itunes είναι τραγικό πρόγραμμα:
α) δεν έχει την καλλιτεχνική αισθητική που οφείλει να έχει ένα μουσικό πρόγραμμα, θυμίζοντας πιο πολύ φύλλο excel
β) είναι βαρύ, ειδικά για PC
γ) κάνει τα δικά του με τη διαχείριση της library
και πάνω απο όλα:
δ) δεν μπορείς να αγαπήσεις ένα πρόγραμμα που κάνει μπαμ οτι όλος του ο σχεδιασμός/εργονομία/κτλ είναι επικεντρωμένος στο music store, δηλαδή στο να ψωνίζεις απο την Apple. Τραγικό.

rockordie said...

Το mac είναι το πραγματικό σκουπίδι...ξαναγύρνα στην αγκαλιά των πραγματικών Η/Υ και ο ουρανός θα γίνει πιο γαλανός!!!


P.S1: LF11
P.S2: Καιρό είχα να το αναφέρω.

khkhkk said...

Γι αυτό έτρεξα και το έβαλα, απεγκαθηστώντας τα πολύ καλύτερα (αν και πάλι προβληματικά) iWork και Openoffice.

Τι λες μωρη αδερφη,μπα σοβαρα;
Το εβαλες επειδη το βρηκες στο ιντερνετ που βγηκε πειρατικο πριν 3-4 μερες,γιαυτο το εβαλες.
ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΙΣ ΑΣΧΕΤΕ!
Δεν σου αρεσει κιολας τρομαρα σου,πανιβλακα!

vpapanik said...

Ε είσαι ΓΡΟΘΟΣ όντως !

giorgos spiropoulos said...

Τέτοιου είδους trolling είναι καταθλιπτικά passé.

black fairy said...

@khkhkk
Μια τελευταία στατιστική που έκανε η τρισμέγιστη εταιρεία black fairy έδειξε ότι το 100% των ατόμων που κάνουν κακεντρεχη σχόλια και μάλιστα με ονόματα του στυλ gkouxoygkoyxoy απλά ψάχνουν ένα τρόπο να αδειάσουν το δηλητήριο που μάζεψαν μέσα τους όταν σταμάτησε να τους μιλάει και το τελευταίο ζωντανό πλάσμα που θεωρούσαν φίλο τους (βλ. αμοιβάδες, ιοί άντε και καμιά κατσαρίδα).

khkhkk said...

@black fairy
Ακομα και ετσι να ηταν οπως τα λες 1000 φορες καλυτερα απο:
H μονη δουλεια που εχεις οπως και οι υπολοιποι ειναι να ειστε οι αυλικοι του stormrider που οτι μπουρδα αναφερει καθεστε και τον γλειφετε και τον προσκυνατε,ωραια ζωη εχετε!Μπραβο σας!

Stormrider said...

ρε νούμερο, αφού δε σου αρέσουμε τί γράφεις εδώ; εγώ μιλάω με τη παρέα μου (πολλούς τους ξέρω και στην πραγματική ζωή). εσύ είσαι αυτός που δεν έχει τίποτα να κάνει, τράβα γαμήσου τώρα και μη ξαναπατήσεις εδώ.

Lybe said...

Για το ότι το office έχει γίνει standard δε φταίει η microsoft, αλλά εμείς που το χρησιμοποιούμε.

Τώρα ξεκινάω να γράφω τη διπλωματική για το μετ/χιακό και ψάχνω εναλλακτικές. Μου έχουν προτείνει latex, αλλά δεν ξέρω πόσο εύχρηστο είναι. Έχει χρησιμοποιήσει κανείς από σας? Κάτι άλλο να μου προτείνει (όχι openoffice)?

[khkhkk]
Ρε κόπανε δεν έχεις τίποτα καλύτερο να κάνεις? Πουλάς μούρη, ως τι? Τι σκατά έχεις κάνει στη ζωή σου εκτός απ' το να θαυμάζεις τις επιτυχίες των άλλων?

Manny Calavera said...

Δικό μου το από πάνω ποστ

vpapanik said...

@lybe : εξαρτάται από τι διπλωματική κάνεις. Αν είσαι φυσικός/μαθηματικός κλπ τότε το latex κάνει. Αν όμως θέλεις σχήματα/πίνακες και περίεργες μορφοποιήσεις τότε θα σε κουράσει πιστεύω...οπότε Word δυστυχώς !

Ο Αιρετικός - The Heretic said...

Manny: Δοκίμασε Lyx. Ίσως να σε πρήξει λίγο στο στήσιμο όμως.

khkhkk, get a life.