Tuesday, September 26, 2006

Περι Σπίνουλα και RAM

Η αλήθεια βέβαια είναι ότι δεν υπάρχουν πολλά έντυπα στην Ελλάδα που να μπορείς να πεις ότι τα διαβάζεις και τα ευχαριστιέσαι. Ίσως το παλιό μεγαλειώδες USER, ή τα παλιά PIXEL & PC Master. Για εφημερίδες τα πράγματα είναι αρκετά χειρότερα, ενώ ούτε λόγος να γίνεται για τον βόθρο που λέγεται "περιοδικά lifestyle".
Το internet αποτελεί μία λύση, με πολλά όμορφα blogs όπως το e-rooster και αυτό του Πάσχου Μανδραβέλη. Για την ακρίβεια είναι τόσο καλά που αναρωτιέσαι πως δεν τους έχουν βάλει φυλακή ή δεν τους έχουν σκοτώσει ακόμα, αλλά αυτό δεν είναι επι του θέματος.

Το περιοδικό RAM το διάβαζα από την 1η γυμνασίου. Ήταν ένα πολύ σοβαρό έντυπο, με αρκετά υψηλό επίπεδο ύλης. Σήμερα έχει αρκετά εκφυλιστεί στην "βίβλο του γκατζετάκια-lamer-μπαμπά που ψάχνει επιχειρήματα να πείσει την κατίνα-γυναίκα του να πάρουν υπολογιστή στα παιδιά τους" όπως (διόλου σύντομα) το αποκαλώ. Παρ' όλο λοιπόν που έχει θέματα για άσχετους, παρ' όλο που το μισό αφορά την ψηφιακή φωτογραφία (ο ΝΔ είναι κακή παρέα) είναι αδιαμφισβήτητα ιδιαίτερα ενημερωμένο για γεγονότα και νέες κυκλοφοριές. Η τιμή του είναι απαράδεκτη, γι αυτό και το διαβάζω τζαμπέ από φίλους, άντε να το αγοράσω καμμιά φορά που είμαι σε μακρύ ταξίδι.

Αυτό όμως που ΣΙΧΑΙΝΟΜΑΙ στο RAΜ είναι ο Σπίνουλας. Ξέρω γι αυτόν ότι είναι πολύ παλιός στον χώρο και μπλα μπλα μπλα αλλά δεν με αφορά καθόλου το γεγονός. Δεν μπορώ να πώ ότι διαφωνώ 100% σε ότι λέει, αλλά ο τύπος έχει ένα στυλάκι γραφής που τον κάνει αηδιαστικό. Μιλάει λες και είμαστε τίποτα κολωνακιώτες εκατομυριούχοι, και οφείλουμε να αγοράσουμε 500 εκατομύρια γκατζετάκια, 20 home theater και φυσικά όλους τους νέους επεξεργαστές όπου ο καθένας κοστίζει 400-1000 ευρώ. Όλοι οφείλουμε να έχουμε δίκτυο σπίτι μας, με έναν υπολογιστή σε κάθε δωμάτιο και στην σοφίτα τον server (ο οποίος φυσικά θα είναι εφάμιλλος του IBM Blue Gene), όλα φυσικά ασύρματα. Ο ΝΔ τουλάχιστον κάνει την ποζεριά για τον εαυτό του, δεν σου υποβάλλει τα παραπάνω!
Καλά και η ορολογία που χρησιμοποιεί σου φέρνει αναγούλα: "έχουν βγει κάτι μηχανάκια, κουκλιά!" ΕΛΕΟΣ, τον διαβάζω και μου θυμίζει τον κλασσικό ελληνάρα ιδιοκτήτη pc-shop που παλιά πουλούσε φρυτέζες και τώρα την έχει δει κάπως...
Καλά, εκεί που πήγε να μου βγεί ο καφές από τα ρουθούνια ήταν σε ένα σχόλιο του που κατέκρινε τον Gates που έδωσε την σκυτάλη της Microsoft στον Ray Ozzie κι όχι σε κάποιον 18χρονο της Silicon Valley... ΚΑΛΑ ΡΕ ΖΩΟΝ, κάνα βαζελο-σύνδρομο σε έπιασε όπου όποιος είναι άνω των 18 πρέπει να εκτελεστεί; Οοοοχι, δεν έπρεπε ο Βασιλάκης να δώσει την εταιρία δισεκατομυρίων στον παλιό φίλο, συνεργάτη κι αποδεδειγμένα ιδιοφυή Ozzie αλλά σε κάνα νιάνιαρο που κυκλοφορεί στην Silicon Valley που προσπαθεί να βρει εξωγήινους στο cia.gov, ΕΛΕΟΣ!

13 comments:

vpapanik said...

Απορώ γιατί το αγοράζεις ακόμα... έχει χάσει τη μπάλα εδώ και καιρό. PC World που δεν το χρυσοπληρώνεις κιόλας !

vpapanik said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

Storm,
τι ΚΑΝΕΙΣ;

Ο δαίμων του πληκτρολογίου με έκανε ρεζίλι!
Αντί για τόνο πάτησα το λ

Γιατί δεν μπορώ να κάνω το σχόλιο delete??
Πρέπει δλδ να γίνω ρεζίλι;
ΕΕΕ;;;
Σβήστο πάραυτα!
LOL

Anonymous said...

Σβήστοοοοοο, πριν πάθω υστερία!

LoL

Stormrider said...

@vpapanik
άστα! το pc world δεν το έχω τσεκάρει καθόλου θα τα κοιτάξω. thanx

@lucy
λολ!
δουλεύεις ε; κι εγώ τώρα τελείωσα εξεταστική (ευτυχώς πήγε αρκετά καλά) και ξεκίνησα στα καπάκια μαθήματα! άστα!

κι εγώ κοιτάω τις φότο μου και με πιάνει κάτι... σκέφτομαι για Φλωρεντία το χειμώνα, ψήνεσαι;)

Eugenia said...

Very interesting... You see, I have a friend who met Spinoulas years ago and he was treated in a terrible way by him. He has to say the same things about him...

Anonymous said...

WOW!
Ψήνομαι λέει!
Έχω ψηθεί κιόλας!
Σουβλάκι έχω γίνει!
Πότε φεύγουμε;
Για καλοκαίρι πάντως παίζει Αγία Πετρούπολη. Υπάρχουν κι άλλα σχέδια στα σκαριά.
Full μαθήματα κι εγώ.

Τόσβησες ε;
Thnx dear!
:-)

Apotheosis said...

Αυτό που ανέφερες περί ορολογίας μου την δίνει και εμένα πολύ. Έχω σταματήσει να διαβάζω Ελληνικά περιοδικά βασικά γι'αυτοόν τον λόγο. Η φρασεολογία που χρησημοποιούν οι περισσότεροι είναι παιδική to say the least. Μου την δίνουν οι συνεχείς παρομοιώσεις και οι τρείς τελείες που βάζουν συνεχώς για να 'φωνάξουν' αυτές τις παρομοιώσεις. Π.χ. 'μου σπάσανε τα ... ροδάκινα΄! Άστοχο και άσχημο! :p

Stormrider said...

@αποθέωσις
όπως επίσης και αυτή η ορολογία που εισήγαγε το βροθροπεριοδικό FREE για να βρίζεις και καλά χωρίς να είσαι χυδαίος: "λάλησε τα", "πω πω ταύλα", "νινί" κτλ λές και θα τους πει κανείς τίποτα ή λες και λένε τόσο σοβαρά πράγματα που δεν θέλουν ο αναγνώστης να κολλήσει στο shock value

J95 said...

Πολύ σωστός.

dop said...

Τα ελληνικά περιοδικά ακολουθούν την παρακμή των αμερικάνικων: νομίζω ότι στις ΗΠΑ τα περιοδικά ευρείας κυκλοφορίας είναι κατά πολύ χειρότερα. Απλώς υπάρχουν κανά 2 που αξίζουν πραγματικά να τα διαβάσεις και τα οποία στην Ελλάδα θα προλάβαιναν να βγάλουν μόνον πιλοτικό τεύχος.

Anonymous said...

Πρόκειται περί μαλάκες φίλε...και μην περιορίζεσαι μόνο στον συγκεκριμένο...


Γεια στο στόμα σου