Wednesday, September 27, 2006

Γυναίκες στη πολιτική: εκβιάζοντας καταστάσεις

εναλλακτικός τίτλος: "Είσαι ένας φαλοκράτης-μισογύνης φασίστας (και ιμπεριαλιστής μην ξεχνιώμαστε!)"

Πρόσφατα είδα ένα σποτάκι όπου πάνω κάτω έλεγε ότι οι γυναίκες αποτελούν το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού. Παράλληλα έδειχνε φωτογραφία από μία επιτροπή που την αποτελούσαν μόνο άντρες και συμπλήρωνε "σας φαίνεται να λείπει κάτι;".
Το παραπάνω χαριτωμένο σποτάκι προπαγάνδιζε την υποχρεωτική εκλογή γυναικών σε ένα Χ ποσοστό των πολιτικών αξιωμάτων. Αν και μπορεί αυτή η ιδέα να προκαλεί ντελίριο ενθουσιασμού σε μία λεσβία φεμινίστρια, εγώ το θεωρώ πράξη-πλήγμα για την δημοκρατία και την ισότητα των δύο φύλων.

Τα πράγματα είναι απλούστατα. Πρώτον, αναγκάζεις το τί θα ψηφιστεί με βάση ένα ποσοστό και μόνο, κι όχι το τί επιλέγει το εκλογικό σώμα. Δεύτερον προσβάλλεις την ισότητα. Ας βγει όποιος θέλει, φτάνει να τον ψηφίσει ο λαός, ασχέτως φύλου, ηλικίας, θρησκείας. Διαφορετικά είναι ρατσισμός. Αν θέλουν οι γυναίκες να εκλεγούνε, ας ασχοληθούν περισσότερες με την πολιτική. Το ότι δεν ασχολούντε έμπρακτα δεν είναι για μένα αναγκαστικά κακό, δεν καταλαβαίνω γιατί έχουν αυτό το κόμπλεξ αυτές.

Στην πολιτική μετράει η προσωπικότητα (όχι αναγκαστικά με την καλή έννοια). Όπως και να 'χει, πάρτε για παράδειγμα τις Ντόρα Μπακογιάννη και Αλέκα Παπαρήγα. Ασχέτως αν συμφωνούμε με τις απόψεις και το έργο τους, είναι ανδιαμφισβήτητα μεγάλες προσωπικότητες, γι αυτό και κατέχουν ηγετικές θέσεις, σε αντίθεση με κάτι βουλευτίνες πρώην αθλήτριες/ηθοποιούς/μοντέλα οι οποίες είναι καταδικασμένες να σβήσουν.

Σε τελική ανάλυση ΡΕ ΖΩΑ αφού το comspopolitan τις μαθαίνει ότι είναι καλύτερες από εμάς και τα στατιστικά συνηγορούν στο ότι είναι περισσότερες, τότε δεν έχουν μεγαλύτερη δύναμη στο εκλογικό σώμα; Επομένως αφού είναι ΤΟΣΟ καταπιεσμένες γιατί δεν ψηφίζουν τις γυναίκες πολιτικούς;;; Χτυπητό παράδειγμα: στις παλιές εκλογές για τον δήμο της Αθήνας, μονομάχοι ήταν ο Αβραμόπουλος και η Δαμανάκη. Ο πρώτος γλοιώδης, λαϊκιστής και λαοπλάνος και η δεύτερη τρομερού μορφωτικού επιπέδου και με συμμετοχή σε ιστορικά γεγονότα. ΚΙ ΟΜΩΣ, ο Αβραμόπουλος ήταν το ίδαλμα του γυναικείου εκλογικού σώματος με βάση τις δημοσκοπήσεις σε αντίθεση με το role-model της δυναμικής γυναίκας που προσπαθούσε να περάσει η Δαμανάκη, και τελικά βγήκε αυτός δήμαρχος!

Α, όσο γι αυτά τα λαϊκίστικα "αν οι γυναίκες κυβερνούσαν θα ήταν καλύτερος ο κόσμος" μπορώ να πώ ότι τα παραδείγματα της Μάργκαρετ Θάτσερ, της Μαντλίν Ολμπράιτ καθώς και της σημερινής Κοντολίζα Ράις με έχουν πείσει!!! Καλά, υπάρχουν άνθρωποι που τα πιστεύουν αυτά;;; μόνο κάτι γλοιώδεις μπακούρηδες που ψάχνουν γκόμενα!... Για μένα τουλάχιστον τα ίδια σκατά είναι άντρες-γυναίκες, άσπροι-μαύροι, χριστιανοί-μουσουλμάνοι.

Δεν ξέρω ακόμη γιατί όταν τα λέω αυτά λένε ότι είμαι φαλοκράτης-φασίστας *κτλ κτλ κτλ κτλ μπλα μπλα μπλα* υπερ του πολέμου του Ιράκ *κτλ κτλ κτλ κτλ μπλα μπλα μπλα* καπιταλιστής/αντιλαϊκός *κτλ κτλ κτλ κτλ μπλα μπλα μπλα* αντίχριστος *κτλ κτλ κτλ κτλ μπλα μπλα μπλα*

Τελικά την έλειψη πολιτικής ορθότητας την πληρώνεις ακριβά.

6 comments:

Eugenia said...

The thing with women is, women don't trust women. This is why they keep vote for the men. ;-)

Stormrider said...

they know something we do not? ;p

Pixie said...

Η αλήθεια είναι οτι το να διαχωρίζεις άτομα απο το φύλο όντως είναι ρατσισμός.Σιγουρα εγώ δεν θα ψήφιζα (καλα δεν ψηφίζω ετσι και αλλιώς) κάποιον μονο και μόνο απο το φύλο του.Στην πολιτική έχω προσέξει οτι οι γυναίκες γινονται πολύ σκληρές και δεν ξέρω γιατι.Ισως οι σκληρές επιβίωσαν η έγιναν σκληρές για να δείξουν στους άντρες τι έχουν.Δεν μου πάει.

P.S Θα με κακομάθεις με τις επισκέψεις σου και θα σε συνηθίσω

rockordie said...

Δεν διαφωνώ με αυτά που λες και δεν έχω να προσθέσω τίποτα.

----------------------------

Αυτό που θέλω είναι να μου στείλεις με e-mail το e-mail σου για να κάνω invitation για το NWOHMB.

Stormrider said...

να βρησκα και το mail σου...

Ψηφιακά Οχυρωμένος said...

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Γιατί να σε ψηφίσω ρε Βούλα Πατουλίδου, επειδή τρέχεις γρήγορα? Και τι έγινε που είσαι γυναίκα, γνωρίζεις καλύτερα τα προβλήματα του κόσμου? Πήρες ένα μετάλλιο και άρα είσαι έτοιμη να κυβερνήσεις τούτο τον τόπο?