Friday, April 18, 2008

Αλλαγή γνώμης για τον Χρυσοχοϊδη

Σε ένα προηγούμενο post μου είχα πει διάφορα καλά λόγια για τον Χρυσοχοϊδη και μάλιστα τον είχα προτείνει για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ. Η γνώμη μου άλλαξε 180 μοίρες με την συνέντευξη του που είδα στο "Κουτί της Πανδώρας" την περασμένη Τρίτη.

Η εκπομπή αφορούσε νέους, θέματα εργασίας, ανεργίας, μισθών, κτλ. Η κουβέντα δεν άργησε να φτάσει στον περιβόητο πλέον υποτιμητικό χαρακτηρισμό "γενιά των 700Ε" που τόσο πολύ καυλωτικά παπαγαλίζουν τα ΜΜΕ. 

Σε αυτό το κλίμα, ο πρώην υπουργός κλίθηκε να δώσει κι αυτός την γνώμη του για το θέμα. Κι ενώ εγώ περίμενα οτι θα τους κράξει και θα καταδικάσει αυτό το προσβλητικό χαρακτηρισμό, πήγε το θέμα ΑΡΚΕΤΑ βήματα παραπέρα. Για την ακρίβεια, αφού πρώτα είπε τα γνωστά αυτάρεσκα "εμείς η γενιά των baby boomers κάναμε παπάδες κτλ", αποκάλεσε την δικιά μας γενιά "baby losers" και προσέθεσε οτι δεν θα έχουμε κάνενα αντίστοιχο επίτευγμα απο την δικιά του.

ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ ΓΛΟΙΩΔΗ ΜΑΛΑΚΑ;;;;
Τί πράγματα έκανε η γενιά των σημερινών 50άρηδων;;;;
Η γενιά των ρουφιάνων και των κομματόσκυλων; 
Των σαπιοκοιλιάδων του δημοσίου, που διέλυσαν την χώρα;
Των βλαχομπαρόκ νεογιάπηδων;
Των εισοδηματιών του χρηματιστηρίου;
Των λαμογιών και των κατεργαραίων;

Τί ωραία που τα λένε όμως στην τηλεόραση... Με τί αυταρέσκεια λένε για τα δήθεν δικά τους επιτεύγματα ενώ στην πραγματικότητα είναι κοπρόσκυλα του κερατά... Με τί σαρδόνια χαμόγελα προφητεύουν (όπως έκαναν πάντα) καταστροφές και ολέθρους, τους οποίους θα υποστεί η νέα γενιά...  Με τί ευκολία κρίνουν τους πάντες και τα πάντα, ενώ παράλληλα δηλώνουν ναρκισσιστικά οτι "η γενιά μας κρατάει το τιμόνι στη κοινωνία"...

Αλλά βέβαια, ποιά γενιά μας να πάρει την τύχη στα χέρια της, αυτή που έχει για αρχηγό το Τσίπρα;;;....

5 comments:

Antonios Politakis said...

Δεν είδα την συγκεκριμένη συνέντευξη αλλά είσαι σίγουρος οτι έπιασες το νόημα της συζήτησης.

BABY Boomers όρίζονται οι μεταπολεμικές γενιές που ανδρώθηκαν μεταξύ 1965-1990 και λόγο της οικονομικής ανάπτυξης είχαν πολύ καλές ευκαιρίες και φυσικά το έριξαν στο σορολόπ.
Baby loosers είμαστε οι γεννηθείς 75 και μετα που κληρονομούμε τεράστια οικονομικά χρέη απο τις προηγούμενες γενιές με αποτέλεσμα να έχουμε ελάχιστες ευκαιρίας για να δυσκολευόμαστε πετύχουμε καλύτερο βιοτικό επίπεδο απο την προηγούμενη γενιά(αναλογικά μιλώντας πάντα.

Elias said...

Είχα δει το post σου για τον Χρυσοχοΐδη. Σκέφτηκα να σου πω τότε: μη βιάζεσαι, ο ΜΧ ήταν Υπουργός Δημοσίας Τάξης στα χρόνια της προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων και πιστεύω ότι καταλαβαίνεις τι σημαίνει αυτό (ας μην το γράψω ξεκάθαρα, υπάρχει και Εισαγγελέας).
Τέλος πάντων, χαίρομαι που τον αποκαθήλωσες.

Η γενιά των baby-boomers κατάφερε κάτι πολύ σημαντικό: εκεί που η Αθήνα ήταν "χαρά της γης / και της αυγής", την πήρε και την έκανε τερατούργημα, οπότε όλοι εμείς οι Αθηναίοι έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε την Κόλαση πριν πεθάνουμε.

Eugenia said...

Storm, you should get into politics. Not kidding btw.

Manny Calavera said...

Μην εκνευρίζεσαι, κάθε γενιά τα ίδια λέει μόλις περάσει τα 50. Νοσταλγία, υποκρισία και άγιος ο θεός. Κι εμείς όταν γίνουμε πενηντάρηδες τις ίδιες μαλακίες θα λέμε στα παιδιά μας, για τη δικιά μας "αξέχαστη εποχή" που τα πράγματα ήταν "πιο αγνά" , που πορευόμασταν με "όνειρα" και τα σκατά μύριζαν μέντα, ενώ παράλληλα θα πιστώνουμε παρακμή στη νέα γενιά προβλέποντας μέλλον δυσοίωνο - αποφεύγοντας συστηματικά να επωμιστούμε ευθύνες.

Συμβαίνει παντού ανά την ιστορία και αποτελεί νόμο της ανθρώπινης φύσης. Άλλωστε, "δεινόν τό γήρας, ου γάρ έρχεται μόνον".

Pixie said...

Εγώ δεν τον συμπαθούσα ποτέ. Ένας ένας πάντως απομυθοποιείτε