Sunday, March 18, 2007

5 ταινίες που με σημάδεψαν

Μετά από πρόσκληση της pixie, σας παραθέτω τις 5 καλύτερες μου ταινίες. Μην περιμένετε τίποτα πρωτότυπα ή εξεζητημένα έργα, αλλά όλες αυτές τις ταινίες που με άγγιξαν σε τέτοιο βαθμό ώστε να μπορώ να πω με ασφάλεια ότι επιρρέασαν την ίδια μου την προσωπικότητα.

Indiana Jones and the Last Crusade: η ταινία που με έκανε να αγαπήσω τον κινηματογράφο γενικότερα. Η απόλυτη υπερ-περιπέτεια, το μεγαλύτερο ταξίδι, η αναζήτηση του Δισκοπότηρου. Την όποια φλυαρία των σκηνών δράσης υπερκάλυπταν τα υπέροχα παιχνιδιάρικα μουσικά θέματα του John Williams ενώ στις πολλές ατάκες κλισέ του 80' ("I have a baaaaad feeling about this...") αλλά η υπέροχη χημεία Harisson Ford - Sean Connery δρούσε λυτρωτικά. Η τελευταίες σκηνές της ταινίας είναι για μένα οι καλύτερες στην ιστορία του κινηματογράφου.

Star Wars A New Hope: η ταινία (ή ταινίες γενικότερα) που μισήθηκε όσο καμμία άλλη από τα σκουλίκια τους τηλεκριτικούς. Εγώ απλά αναπαράγω την ρήση ενός φίλου μου: "η κινηματογραφική κληρονομιά του 20ου αιώνα". Όσοι έχουν περιπετειώδη καρδιά, ανήσυχο πνεύμα και μικροί κοιτούσαν τα άστρα, καταλαβαίνουν...

Matrix: χρόνια περίμενα ένα αξιοπρεπές cyberpunk thriller. Η ταινία συνδυάζει ότι καλύτερο από φιλοσοφία, manga, cyberpunk, πολεμικές τέχνες, net culture και gothic. Αν και το 2ο μέρος μου άρεσε πολύ, στέκεται κι απο μόνη της χωρίς την ανάγκη τριλογίας. Α, ξέχασα να αναφέρω ότι ανήκει στην κατηγορία των ταινιών που έχω δει πάνω από 10 φορές.

Ο Κύκλος των Χαμένων Ποιητών: ακόμη και σήμερα δακρύζω στην τελευταία σκηνή της ταινίας...

Η Σιωπή των Αμνών: Η ταινία που με είχε κάνει μικρό να χάσω τον ύπνο μου. Το απόλυτο ψυχολογικό θρίλερ. Συγκλονιστικός ο Χοπκινς ενώ στέκονται αντάξια δίπλα του και το υπόλοιπο cast.


Περετέρω κατάλογο μπορείτε να δείτε και στο profile μου! ;)


Πετάω το μπαλάκι στους black fairy, taliesin, uncle jack, versutia, alroud, eugenia

4 comments:

Pixie said...

Σε ευχαριστώ που δέχτηκες.Πραγματικά όλες οι ταινίες που αναφέρεις είναι υπέροχες.Είναι δύσκολο να διαλέξεις ταινίες.Το Star wars πραγματικά το λατρεύω και κάθε τόσο κάνουμε star wars night και ξαναβλέπουμε τις ταινίες.Το matrix to 1 άλλαξε τη πορεία του σινεμά.Το Silence of the lamps αξεπέραστο και το Dead poets society υπέροχο.Mου κάνει εντύπωση το συγκεκριμένο Indiana Joneς που αναφέρεις είναι και το δικό μου αγαπημένο απο μικρή.We have a lot in common :)

uncle said...

Μου πέταξες και το μπαλάκι... τι να γράψω ρε μεγάλε, αφού τα είπες όλα εσύ!!! (ενδεχόμενη αλλαγή είναι το τελευταίο μάλλον και τα άλλα copy paste και να βάλω κανένα ορθογραφικό για να φανεί οτι το έγραψα εγώ)

Eugenia Loli said...

Posted my list too, thanks for the heads up.

Anonymous said...

情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣,情趣,情趣,情趣,情趣,情趣,情趣用品,情趣用品,情趣,情趣,A片,A片,情色,A片,A片,情色,A片,A片,情趣用品,A片,情趣用品,A片,情趣用品,a片,情趣用品

A片,A片,AV女優,色情,成人,做愛,情色,AIO,視訊聊天室,SEX,聊天室,自拍,AV,情色,成人,情色,aio,sex,成人,情色

免費A片,美女視訊,情色交友,免費AV,色情網站,辣妹視訊,美女交友,色情影片,成人影片,成人網站,H漫,18成人,成人圖片,成人漫畫,情色網,日本A片,免費A片下載,性愛

情色文學,色情A片,A片下載,色情遊戲,色情影片,色情聊天室,情色電影,免費視訊,免費視訊聊天,免費視訊聊天室,一葉情貼圖片區,情色視訊,免費成人影片,視訊交友,視訊聊天,言情小說,愛情小說,AV片,A漫,AVDVD,情色論壇,視訊美女,AV成人網,成人交友,成人電影,成人貼圖,成人小說,成人文章,成人圖片區,成人遊戲,愛情公寓,情色貼圖,色情小說,情色小說,成人論壇


情色貼圖,色情聊天室,情色視訊,情色文學,色情小說,情色小說,臺灣情色網,色情,情色電影,色情遊戲,嘟嘟情人色網,麗的色遊戲,情色論壇,色情網站,一葉情貼圖片區,做愛,性愛,美女視訊,辣妹視訊,視訊聊天室,視訊交友網,免費視訊聊天,美女交友,做愛影片

A片,A片,A片下載,做愛,成人電影,.18成人,日本A片,情色小說,情色電影,成人影城,自拍,情色論壇,成人論壇,情色貼圖,情色,免費A片,成人,成人網站,成人圖片,AV女優,成人光碟,色情,色情影片,免費A片下載,SEX,AV,色情網站,本土自拍,性愛,成人影片,情色文學,成人文章,成人圖片區,成人貼圖