Wednesday, September 29, 2010

Τοπικισμός και territorial monkeys (assorted idiots part B)

Είχα παρεβρεθεί πρόσφατα σε ένα επαγγελματικό δείπνο όπου γνώρισα μια παρέα απο ισπανούς. Σε ένα σημείο το έφερε η κουβέντα κι άρχισαν δύο απο αυτούς και γκαρίζανε οτι είναι καταλανοί, κι αισθάνονται καταπιεσμένοι στην Ισπανία παρ'οτι η περιοχή τους δίνει περισσότερα στην χώρα (σύμφωνα με αυτούς όχι μόνο χρήματα, αλλά και πολιτισμό) απο ότι παίρνει. Φυσικά αυτό οδήγησε σε οξεία αντίδραση των Μαδριλένων που φωνάζανε οτι ποτέ κανείς δεν πείραξε τους καταλανούς, οτι είναι ήδη όσο πιο αυτόνομοι γίνεται, κτλ. Η κουβέντα κατέληξε σε έναν μέγα τσακωμό πάνω στο "μείζων" θέμα ενός απο τους καταλανούς, οτι δηλαδή "τα προσωπικά έγγραφα μου (πιστωποιητικά, ταυτότητες, διαβατήρια κτλ) δεν είναι γραμμένα στα καταλανικά". Όταν εγώ τον ρώτησα "ε και; ίσα-ίσα που γλυτώνεις επιπλέον γραφειοκρατεία" αυτός φρίκαρε οτι του "αφαιρούν την ταυτότητα".

Αυτές οι γελοιότητες μου θυμήζουν έντονα τα αντίστοιχα καραγκιοζιλίκια που υπάρχουν στην Κρήτη ή στην Σκωτία: έτυχε δια της κοσμικής λοτταρίας) να γεννηθείς στο Χ-Υ γεωγραφικό μήκος και πλάτος και πρέπει να βάλεις μία ΤΑΜΠΕΛΑ ΝΕΟΝ ΣΤΟ ΚΟΥΤΕΛΟ οτι είσαι απο κεί και ΚΑΤΙ ΤΡΕΧΕΙ ΣΤΑ ΓΥΦΤΙΚΑ. Στάνταρ θέση μου πάνω σε τέτοια θέματα είναι: αν δε σου αρέσει ΣΗΚΩ ΦΥΓΕ απο την επίσημη χώρα. Συνήθως βέβαια αυτό καταλήγει σε αθάνατες ατάκες όπως του καταλανού που ανέφερα προηγουμένως:

"θέλουμε στην Καταλονία να αποσχιστούμε, αλλά δε το προβλέπει το Ισπανικό σύνταγμα"

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

είναι σα να έρθει ο Κωλοκοτρώνης να σου πει "έλα μωρέ, εμείς θέλαμε να κάνουμε την ελληνική επανάσταση αλλά η Οθωμανική Αυτοκρατορία είχε πρόβλημα, οπότε γάμα το"

EPIC FAIL!!!!

Όπως και να έχει, η γελοιότητα μεγατόνων παραμένει το ότι γεννήθηκε κάποιος στο τάδε μέρος κι ΑΥΤΟΜΑΤΑ όλοι οι υπόλοιποι είναι εχθροί του. Το ηθικό δίδαγμα είναι: ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ να είστε territorial μαϊμούδες, δεν θα σας κλέψει κανείς τις μπανάνες. Κι η "πολιτιστική ταυτότητα" που λέτε δεν είναι τίποτα άλλο απο όλους τους μύθους, τις αυτάρεσκες δοξασίες και τις μεταφυσικές ιδιότητες που έχεις αυθαίρετα επιλέξει να αποδώσεις στον εαυτό σου μόνο και μόνο επειδή σε κάνει να αισθάνεσαι καλύτερα.

4 comments:

Sourotiri said...

είναι σα να έρθει ο Κωλοκοτρώνης να σου πει "έλα μωρέ, εμείς θέλαμε να κάνουμε την ελληνική επανάσταση αλλά η Οθωμανική Αυτοκρατορία είχε πρόβλημα, οπότε γάμα το"

Respect!!!

[Γουελκαμ μπακ δεν σου ξαναλεω :Ρ ]

Stormrider said...

χαχα thanx ρε! -ποτέ δεν έφυγα έτσι κι αλλιώς :)

Owen Atwood said...
This comment has been removed by the author.
Owen Atwood said...

Και εδώ κολλάει ο στίχος που τον έχω αφιερώσει πάμπολες φορές σε ανθρώπους που δεν μπορούν να ξεφύγουν από τα στενά όρια που τους προσδίδει η τοπικη-ιστική τους ταυτότητα, γιατί πολύ απλά δεν έχουν άλλα μέσα προσδιορισμού της μη-προσωπικότητας τους : But stil you are fucking peasants, as far as i can see..
Σύνθεση στίχοι John Lennon ερμηνεία Ozzy γιατί έχει πολύ πάθος και γιατί γουστάρουμε τρελόγερο
http://www.youtube.com/watch?v=br_KeK3nsWo